Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
İlim hafızadan çok daha öte bir yeterlilik istiyor. Neler istiyor ? Anlayış lazım. Ayırt etme lazım. Feraset lazım. Akıl lazım. Yorum lazım. Dil lazım. Zeka lazım. Sabır lazım. Duruş lazım. Para bile lazım.
Millet rûhu ile bağları kopartılan bugünkü okul, millete insan yetiştirmek için değil, fabrikaya usta yetiştirmek için çalışıyor. Ruhsuz, idealsiz, inançsız bir öğretim gençliğe karakter yerine hüner verecek ve insanı elbette aşağı canlıların hizasına indirecektir. İnsanlığın gidişinde bu eşsiz gerileyiş, inkılâp adı ile adlandırılsa bile nesilleri bir cehennem hayatına doğru götürmektedir.
Sayfa 45
Reklam
Millet dili, millî tarih ve milletin ruhuyla bütün bağlarını koparmış olan ve kültürün yerine tekniği oturtan bir maarif sisteminin hâlâ millî eğitim diye adlandırılması, Fransızların bu kelimeyi benimsediği zaman başlatılan taklitçiliğin yadigârıdır.
Sayfa 44
Aydın sınıfının eğitimdeki rolü
Aydın sınıfı halkın beynidir. Halk, sizleri eğitiminizi tamamladıktan sonra iyi maaşlar alasınız, aksamları restoranlarda kağıt oynayasınız diye yetiştirmedi. Bu şekilde aydın olamazsınız. Sizler halkın aklını, iradesini, enerjisini ve vicdanını uyandırmak zorundasınız. Daha iyi bir hayatın nasıl kurulacağını, nasıl daha iyi yaşayacaklarını halkın en alt tabaklarına öğretmek zorundasınız.
Mert Kuru

Mert Kuru

@MertKuru
·
25 Nisan 19:14
Bilimsel Milli eğitim'de metafiziksel kıssalar etkisizleştirilmelidir
Mekteplerde çocuklara gençlere hep metafizik, destansal ve edebi eğitim ve öğretim telkin ediyoruz. Milli eğitimimiz tamam olmak için, metafizik, destansal ve edebi eğitim ve öğretimle beraber, maddi, gerçek ve iktisadi eğitim ve öğretim de verilmelidir ve hatta bu son kısım, evvelkisinin önüne alınmalı, ona tercih olunmalıdır.
Eğitim&Uygulama
Bu kadar teoriye dayalı ve gerçeklerden uzak bir eğitimi işe yarar hale getirmenin tek yolu uygulamayla iç içeliktir.
Sayfa 45 - Elma yayıneviKitabı okuyor
Reklam
Eğitim.
Bu ülkenin sorunlan ne sizce? Terör. Gelir dagilimi eşitsizliği. Trafik kazalari. İşsizlik. Siddet. Kadina siddet. Hukuka inancin kalmamasi. Torpil. Darbeler. Betonlasma. Tarih boyunca bitmeyen yolsuzluklar. Beyin göçü. Cari açık, dis borç. Aşırı kalabalık nüfus. Bedavadan kazanma aliskanligi. Siyasi kamplaşma.. Bunlar gibi onlarcasini sayabilirsiniz. Oysa bunların hiçbiri bu güzel ülkenin sorunu degil. Tek bir sorunu var bu ülkenin; çağın gerisinde ve her dönem siyasetin etkisinde kalmis, ruhunu kaybetmis, verimsiz bir eğitim sistemi. O yukaridaki maddeler sorun degil, sadece sonuç.
Sayfa 2 - Elma yayıneviKitabı okuyor
Bilgi, karanlıktan ışık yaratıyordu. Öğrenciler, azimle ve odaklanarak, daha önce boşluktan başka bir şey olmayan bir yerde yanıtlar buluyordu.
Sayfa 32
2 çömlek yaptım. Bu çömleğimde atölyeye katılan öğrencilerimin parmak izleri var 👆🏽 desen olarak çok seçenek var ama ömür vefa ederse baktığımda geçmişi güzel hatırlatacak bir şey görmek daha güzel geliyor☺️
208 syf.
10/10 puan verdi
Ütopya - Distopya tezatlığı gibi
Kitabı ikinci okuyuşum çünkü zaman içinde var olan şemalarınızın üstüne yenilerini açınca farklı bakış açılarına sahip olabiliyoruz. Finlandiya'nın geçmişten bugüne geçirdiği eğitim süreci ve eğitim sisteminin mükemmelliğinden bahsedilen kitabın kapak resminde Türkiye'nin olması çok trajikomik bir tez-antitez durum. Kendi ülkemdeki
Beyaz Zambaklar Ülkesi
Beyaz Zambaklar ÜlkesiGrigory Petrov · Ayrıntı Yayınları · 201798,9bin okunma
Reklam
Zira ilim; birilerinin dediği gibi insanın özünün namazı, kalbinin ibadeti ve kişinin içinin Allah'a yakınlaşma vasıtasıdır.
208 syf.
9/10 puan verdi
·
39 günde okudu
“Niyetinin saflığına ulaşmış öğretmen”
Bir öğretmen olarak okurken kendinizi eleştirmenize, yeni bir bakış açısı kazanmanıza yardımcı olacak bir kitap. Okurken meslek hayatımın ilk gününden beri denetim odaklı eğitim yerine sevgi odaklı eğitimi benimseyerek ne kadar doğru bir yolda olduğumun bir kez daha farkına vardım. Mektupları okurken gözlerimin dolduğu, imrendiğim ve şükürle dolduğum birçok nokta oldu. Biz öğretmenler olarak sınıfa girdiğimizde karşımızda bilgiyi aktaracağımız öğrencilerden ziyade her biri birbirinden özel ve değerli birer birey, canlı olduğunun her zaman bilincinde olmalıyız. Özet olarak öğretmenliğin gücüne vurgu yapan ve bu gücün nasıl en verimli şekilde kullanılabileceğini örneklerle açıklayan etkileyici bir kitaptı.
Öğretmenim Bir Bakar mısın?
Öğretmenim Bir Bakar mısın?Doğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20185,8bin okunma
Bizim duygusal durumumuzdan bağımsız olarak çocuk, içinden geldiği gibi ağlama, bağırma, öfkelenme, ilgi isteme hakkına sahiptir; çocuk hiç kimseden özür dilemek, kişiliği yokmuş gibi davranmak zorunda değildir. Çocuk, sizin zihninizdeki kutsalları anlamak, onlara göre hareket etmek zorunda değildir.
Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğiniz en güçlü silah #Eğitim'dir... Nelson Mandela
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.