Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
Ara
Paylaş
Alışveriş
Popüler
Keşfet
Ne Okusam?
Kitaplar
Yazarlar
Okurlar
İncelemeler
Alıntılar

Hayatta Doğru Seçimler İçin Öneriler

Bir Ömür Nasıl Yaşanır?

İlber Ortaylı

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Konusu

Daha anlamlı yaşamak için İlber Ortaylı’dan tavsiyeler… “Cesur olun. Kendinizi rahat hissettiğiniz alanın dışında pencereler açın. Farklı dünyalarla ancak böyle tanışırsınız. Ben hep yerimde dursaydım, dünyamı değiştirecek insanları aramasaydım, bugün tanıdığınız ben olmazdım. Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır. İnsan, konforundan vazgeçmeyi göze almalıdır. Kendi dünyasını yerinden kendisi oynatmalıdır.” - İlber Ortaylı İlber Ortaylı, yediden yetmişe herkesin faydalanacağı, bilge şahsiyetinden ve yaşam tecrübesinden süzülen tavsiyelerden oluşan bir eserle karşımızda. İlber Hoca bu kitapta, bir insanın, çocukluktan itibaren hayatın hemen her alanında ihtiyaç duyacağı çözümleri nasıl bulabileceğini örnekler vererek anlatıyor. “Herkes kendi talihinin mimarıdır” sözünü hatırlatarak, kendi yolunu çizmenin ne anlama geldiğini tüm kritik noktalarıyla yorumluyor. Bir ömrü hakkıyla yaşayabilmek ve yaşanan her andan tat alabilmek için önce ne lazımdır? İnsan hayatı kaç dönemden oluşur ve her bir dönemde neleri tecrübe etmek gerekir? 15, 25, 40 ve 55 yaşları neden birer eşiktir? İnsan kimden, ne öğrenebilir? Kendi kendini yetiştirmek nasıl mümkün olur? Kişi mesleğini neye göre seçmelidir? Bir işin uzmanı olmak ve o uzmanlık bilgisiyle çalışmak için nelere ihtiyaç vardır? Bir dil, en iyi nasıl ve ne zaman öğrenilir? En verimli sonucu alabilmek için nasıl çalışmak gerekir? Sorumluluk sahibi bir insan, kendisi veya çocukları için nasıl bir eğitim modeli aramalıdır? Hayata değer katmak için ne tür insanları arayıp bulmak gerekir? Doğru kararları alabilmek için en çok kimleri dinlemek gerekir? En iyi nasıl seyahat edilir; bir şehir nasıl dolaşılır? Hangi müze, hangi meydan, hangi sokakları görmek için dünyanın bir ucuna kadar gidilebilir? İyi film, güzel müzik, doğru kitap nedir? Hangi temel eserleri dinlemeli, okumalı ve seyretmeliyiz? İnsan yaşadığı şehirden tam manasıyla nasıl yararlanabilir? “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?”, ülkemizin medarıiftiharı olmuş bir tarihçinin gözünden, insanın hayattaki anlam arayışına, bu arayışın tadını nasıl çıkaracağına ve süreç boyunca karşılaşacağı zorluklarla nasıl baş etmesi gerektiğine dair çok özel bir kılavuz…
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 288Yayınlanma Tarihi: Haziran 2020Yayınevi: Kronik Kitap
ISBN: 9789752430990Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

7.910 üzerinden
13,4bin Puan · 2410 İnceleme

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Oğuz Aktürk

Oğuz Aktürk

@distopikokur
·
27 Eylül 19:21
5/10 puan verdi
Bu kitap yorumunu Instagram'daki "alintilarlayasiyorum" profilimde de okuyabilirsiniz: instagram.com/p/Cxs7qheNCaj Bir ömür gerçekten de İlber Ortaylı'nın tavsiye ettiği gibi mi yaşanır? Bu incelemenin altına yazılan her yoruma karşılık olarak her yaşa uygun ve
823 etkileşim
Cemil KORKMAZ ψ

Cemil KORKMAZ ψ

@cemilkorkmaz
·
30 Mayıs 2020 14:35
4/10 puan verdi
Bu kitaba yüksek puan verenler birer özenti olarak, kendilerini "cahiller" sınıfından aklamaya, kurtarmaya çalışanlardır. "Bir ömür nasıl yaşanır?" sorusuna cevap verdiğini mi düşünüyorsunuz? Belki %35 dolulukla. Hayatınız kitapların, hocaların arasında geçmişse, "Bir ömrün, bir hayatın nasıl geçeceğini" siz söyleyemezsiniz. Evet bir öneri kitabı, kapağında da yazdığı üzere, fakat tamamen ezbere önerilerden oluşma... Dili savunan ama dil bildiğini göze sokmaya çalışırcasına gereksiz yerlerde yabancı kelimeler ve tamlamalar kullanan hocamız... Ezbere sistemi savunan bir kimsenin tarih profesörü olması beni hiç şaşırtmıyor ayrıca. Önerdiği kitaplar ve filmler hep de tarih üzerine, neden acaba? Kendini üstü kapalı olarak çok fazla övdüğünü gördüm. Oysa iyi bir hafıza ve çok çalışma ile pek çok kimse İlber Ortaylı gibi olabilir ama bir Aziz Sancar gibi olamaz çünkü keskin zeka Ortaylı'da değil, Sancar gibi adamlarda vardır. Son olarak, verilen tavsiyeler asla benim gibi fakirlere yönelik değil. Benim şehir değiştirmeye bile param yok, bu hangi genç kesime hitap etmiş acaba? Bir de eğitim sistemi nasıl ki insanları yekpare hâle getiriyor, bir İlber Ortaylı tavsiyeleri de insanları yekpare insan hâline sokuyor. Ne var yani orayı görmesem, şunu dinlemesem, izlemesem? Eksik mi olacağım? Hayat bu değil arkadaşlar. Kendinize gelin. Bu adam bunları yaşamış, o yüzden tavsiye ediyor. Kendinize gelin ve kendi tercihlerinizi yaşamayı öğrenin!
218 etkileşim
Kış Güneşi

Kış Güneşi

@KisGunesi
·
09 Aralık 2022 15:49
Puan vermedi
Bana çok hitap etmedi. Tek bir bakış acısı ve aşırı narsis ve kibir dolu bir kitap. sürekli tekrar eden cümleleri saymıyorum bile. İlber Ortaylı'nın kafası meşgul olabilir, belki söylediklerini unutmuş olabilir fakat editörleri ve son okuma yapanlar ne iş yapıyorlar? Biraz 'İlber Ortaylı' ismine güvenilerek yazılmış bir kitap. Bu kitabı tanınmamış bir yazar yazmış olsaydı eleştirmenler yerden yere vururlardı. Konu 'ilber Ortaylı' olunca eleştirmenlerde susuyorlar. Kişilere göre ve satış başarısına göre muameleyi bir an önce herkes bırakmalı. Ben beğenmedim kitabı.
101 etkileşim
Girişimcilik Durağı

Girişimcilik Durağı

@girisimcilikduragi
·
28 Aralık 2020 00:12
10/10 puan verdi
İlber Ortaylı
İlber Ortaylı
tarihçiliğinin yanı sıra ülkemizin açık ara en entelektüel insanlarından biri, böyle insanların bu topraklardan çıkmış olması hepimiz için bir gurur vesilesi. Bütün eserlerinde o güzel sohbet havasını yakaladığımız kıymetli hocamız bu eserinde de hiç bitmesin istediğimiz o güzel havayı veriyor. İnsanoğlunun gerçekten bu dünyaya neden gönderildiğini sorgulaması ve yaşamını daha anlamlı bir hale koyabilmesi için önemli bir başucu eseri.Okunmalı ve tavsiye edilmeli diye düşünüyorum, iyi okumalar..
106 etkileşim
Zehra Örken

Zehra Örken

@tatarasena
·
14 Haziran 2021 23:05
Puan vermedi
Kitabı o kadaaar uzun zamandır okuyorum ki bir süre sonra eziyet gibi gelmeye başladı. Başta başucu kitabı olarak okuyordum ve güzel gidiyordu. Çalışmalarını ve kendisini çok takdir ettiğim bir insandır İlber Ortaylı. Çoğu fikrine de katılırım. Fakat kitap boyunca insanların hobi edinmediğinden ve vasat bir hayat sürdüğünden bahsediyor. Ve nasıl kendi zamanında insanların kendilerini nasıl geliştirdiklerinden bahsetmiş. Fakat günümüz Türkiye'si ile eski Türkiye'yi karşılaştırmak gerekiyor önce. Ülkede bir hobi edinmek maalesef sınıfsal bir şey. Sinema, tiyatro, opera her şey sınıfsal. Eğitim yetersiz. Belki önceye göre daha fazla olanak var fakat gençlerin geleceğe dair bir umudu yok. Bu düşünceler beynimde dolaştı durdu. O sebeple kitaba elim hiç gitmedi. Maalesef sevmediğim bir kitap oldu.
167 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 68.8
Erkek% 31.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İlber Ortaylı
İlber OrtaylıYazar · 66 kitap
İlber Ortaylı (d. 21 Mayıs 1947, Bregenz, Avusturya), Türk tarih profesörü. Avusturya'daki bir göçmen kampında 1947 senesinde doğdu. Kırım Tatarı kökenlidir. Stalin'in politikaları neticesinde anavatanlarından ayrılmak zorunda kalan ailesiyle birlikte 2 yașında Türkiye'ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Akademik kariyeri 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ve Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü'nde öğrenim gördü. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi'nde Prof. Dr. Halil İnalcık ile yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde "Tanzimat Sonrası Mahallî İdareler" adlı tezi ile 1974 yılında doktor, "Osmanlı İmparatorluğu'nda Alman Nüfûzu" adlı çalışmasıyla 1979'da doçent oldu. 1982 yılında devletin akademik politikalarına tepki olarak görevinden istifa etti. Bu dönemde Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, buralarda seminerler ve konferanslar verdi. 1989'da Türkiye'ye dönerek profesör oldu ve 1989-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde 16. ile 19. yüzyıllar arası Osmanlı tarihi ve Rus tarihi ile ilgili makaleleri yayınlandı. 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi'ne, iki yıl sonra ise Bilkent Üniversitesi'ne konuk öğretim üyesi olarak geçti. Şu anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Türk Hukuk Tarihi derslerini vermektedir. Galatasaray Üniversitesi Senato üyesidir. Ayrıca İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti üyesidir. 2005 yılında Topkapı Sarayı Müzesi başkanı oldu. 7 yıl bu görevde kalan İlber Ortaylı 2012 yılında yaş haddinden emekli oldu ve görevi Ayasofya Müzesi başkanı Haluk Dursun'a devretti. Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ile Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir. Tarih Vakfı ve Afet İnan ailesinin işbirliğiyle iki yılda bir verilen Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü'nün 2004 yılındaki sahipleri Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da içinde bulunduğu jüri tarafından belirlenmiştir. 2009 yılında İzmir Kitap Fuarı'na katılmıştır. Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlediği Vefatının 150. Yılında I. Abdülmecit ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu'nda açılış ve kapanış oturumlarına katılmıştır. Ortaylı; Türkçe; ileri seviyede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; orta seviyede Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Sırpça ve Yunanca bilmektedir. Özel yaşamı 1981 yılında Mersin eski Senatörü Dr. Talip Özdolay'ın kızı Ayşe Özdolay ile evlendi ve bu evlilikten Tuna adında bir kızı oldu. Daha sonra 1999 yılında eşinden boşandı. Ortaylı, bilgisayar ve internet kullanmayı sevmemektedir. Herhangi bir sosyal medya sitesinde adına açılmış hesapların hiçbiri kendisinin değildir. İlber Ortaylı'nın ayrıca çocukluğundan beri büyük bir tutku ve özenle biriktirdiği minyatür otomobillerden oluşan büyük bir koleksiyonu vardır. Televizyon Programları ve Yazıları 2004 yılında TRT 2'de başlayıp TRT Türk'te haftasonları yayınlanan "İlber Ortaylı ile" adlı belgeseli sunmuştur. NTV'de "İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri" adında bir program yapmıştır. Günümüzde Bloomberg HT kanalında "İlber Ortaylı ile Zaman Kaybolmaz" adlı bir program hazırlamaktadır. 2000 yılından beri Pazar günleri Milliyet gazetesinde, aylık Atlas Tarih ve üç aylık Doğu Batı dergilerinde makaleler yazmaktadır. Bir dönem yayınlanan Popüler Tarih ve Tarih ve Toplum dergilerinde ve Habertürk gazetesinin Habertürk Tarih ekinde de makaleleri yayınlanmıştır. Halen Doğu Batı ve NTV Tarih dergilerinin danışma kurulu üyesidir. Aldığı Ödüller Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Osmanlı Tarihinde Aile" isimli eserinin yanı sıra, tarih alanında 1970'li yılların başlarından itibaren yaptığı çalışmaları, yayınladığı makaleler ve kitapları, tarih biliminin yaygınlaştırılması çabaları, tarihi her yaştan Türk insanına sevdirme konusundaki faaliyetleri, yurtdışındaki bilimsel etkinlikleri ve Türk tarihçiliğinin uluslararası alanda önemli bir ismi olması da göz önüne alınarak tarih dalında 2001 Aydın Doğan Ödülü'ne değer bulundu. 2006 yılında İtalya'da Lazio bölge yönetiminin başlattığı ve her yıl devam etmesi öngörülen Akdeniz Festivali'nde, toplumsal ve kültürel tarih alanındaki "Avrupa ile Akdeniz arasında Lazio" ödülünün Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya verilmesi uygun görülmüştür. 2007 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzasıyla Rusya Federasyonu tarafından Rus dilini ve kültürel mirasını yayan, ülkelerin ve halkların birbirlerine yaklaşmasını sağlayan kişilere verilen Puşkin Ödülü'ne Türkiye'den Ortaylı layık görülmüştür.

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Sevde

Sevde

@Sevdemirci
·
02 Mart 14:03
Sevgiyle büyüyen her insan iyi bir insan olur.
2.120 etkileşim
Ö/E

Ö/E

@pastaca
·
04 Mart 2021 13:13
sevginin olmadığı yerde hiçbir şey kurulamıyor ..
2.235 etkileşim
Ülviye

Ülviye

@Kitaperisi01
·
17 Şubat 21:21
Her şeyden evvel insanların birbirlerini çok sevmesi lazım. Sevginin olmadığı yerde hiçbir şey kurulamıyor.
1.042 etkileşim
Özkan

Özkan

@Ozkannnnnn
·
02 Ağustos 21:47
Kimsenin sizi bulmasını beklemeyin,nitelikli insanları siz arayın!
1.341 etkileşim
Yusuf Rüzgar

Yusuf Rüzgar

@Y_Ruzgar
·
23 Ekim 09:54
"Hayat telaşından kaç yaşınıza geldiğinizi fark etmiyorsunuz.."
840 etkileşim

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? İletileri

Tümünü gör
Beyninize yeni bir kapı açacak, size bir değer katacak insanla bir araya geldiginizde bir şey öğrenirsiniz; bir şey düşünursünüz;yeni bir yere bakmaya başlarsınız...
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Kronolojik Kitap Potpurisi (1 Yıllık Okumanın En Absürt Hikayesi)
2022’den 2023’e
Yürüme
Yürüme
'ye başladığımda birden ‘’
Bir Kadının Hayatından 24 Saat
Bir Kadının Hayatından 24 Saat
ne kadar önemli olabilir ki’’ diye düşünmeye başlamıştım ki bir
İntibah
İntibah
gerçekleşti. Hayallerim gibi batan
“Birilerinin sizi keşfetmesini beklemeyin.” Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitap yorumu : youtu.be/pjlox3FHC4c
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Tüm İncelemelerim: Yazarlara Göre
NOT: BAZEN ARKA ARKAYA ÇOK FAZLA İNCELEME PAYLAŞTIĞIM İÇİN SORULUYOR. BUNLAR BANA AİT VE BİR SÖZLÜK SİTESİNDEKİ ÜYELİĞİM SÜRESİNCE PAYLAŞTIĞIM İNCELEMELER. BURAYA ZAMAN BULDUKÇA TAŞIYORUM. ________________________________________________
Agatha Christie
Agatha Christie
- Agatha Christie - 15 İnceleme
On Küçük Zenci
On Küçük Zenci
: