·303 syf.····Okunma: 24 Mart 2021 19:10 Kitap geçmiş ve günümüz olarak ilerliyor. Ellie ve Rob'un hayatlarına odaklanıyoruz. Tabi bu ikisinin hikayesi var ve buna yaralı hikaye diyebiliriz. Suç, cinayet, aşk... diye konular işleniyor. Polisiye ve gizem tarzında olan bu kitap suçluyu sonuna kadar saklıyor. Yani kitabın sonuna kadar sen bu ya da yok bu suçlu desen de suçluyu bulamıyorsun. Ben bulamadım belki siz bulabilirsiniz. Kim bilir... Kitabı bu şekilde özetleyebilirim spoilersız. Bu saatten sonra ne söylesem spoiler olabilir.
Kitabın sevdiğim ve sevmediğim yerlere gelecek olursak eğer kitap gerçekten sinirimi bozdu. Özellikle geçmiş ve günümüz olarak. Yani şuana kadar okuduğum geçmiş ve günümüz kitaplarında hep bir sıra şeklinde gidiyordu. Anlatım olarak. Ama bu kitap öyle değil. Günümüz de farklı şekil anlatıyor. Geçmiş ise tamamen deli eder adamı zaten. Örneğin geçmişte mayıs tarihinde olan bir şeyi anlattıysa eğer, diğer geçmişte ise aralık ayında bahsedilmiş gibi. Geçmiş gereksizlerle doluydu bazı yerleri. Bazı şeyler anlatılmasa da olurmuş. Fazla uzatılan yerler oldu. Kitap bazen beni içine çekti. Bazen ise dışarı. Ara ara okuyup ya da bir anda okuyarak bitirdim. Bırakmak istedim ama yarım bırakmak istemiyorum kitapları. Yani bu düşüncem genel olarak tüm kitaplarda. Ama kurgu iyiydi. Yazar keşke belli bir doğru standart olarak yazsaymış geçmiş ve günümüz olayını. Cidden oralar çok bunaltı beni... Kitapta sevdiğim tek bir nokta var onu da söylemeden geçemeyeceğim. O da her şeye rağmen sevgiydi. Son olarak ise kitabı okuyup okumamak size kalmış.