···Okunma: 15 Mart 2021 03:05 Herkese merhaba. Geçmişinize yolculuk edebileceğiniz bir kitapla geldim bugün. Yazarın birinci kitabı Kendine İyi Davran Güzel İnsan'ı daha önce okumuş ve yorumlamıştım o kitap bana bir çok şey katmıştı ufkumu açmıştı bu yüzden ikinci kitabını alıp okuma istediği uyandırdı bende. Şimdi yazarın ikinci kitabını aldım ve okudum. Kitap harika gerçekten ilkinden daha başarılı ve daha deneyimli buldum. Kitabı okurken Beyhan Budak'la sohbet ediyormuş gibi hissetim hep sanki gerçek bi terapide gibiydim. Yazarın youtube kanalındaki içeriklerini de takip ediyorum izliyorum okurken sanki youtubedan videosunu izliyormuş gibi sesi canlandı hep kafamın içinde. Hayatı yola benzeten yazar çıktığımız bu yolculukta yaşanan olumlu olumsuz bütün olayların hayatımıza nasıl şekil verdiğini anımsatıyor bize. Travmalar, zehirli ebeveynler ve çocukluğuzda olup biten kötü ve olumsuz her şeyin şu anki hayatımızda nasıl etkisi olduğunu bunlardan suçlu olmadığımızı ve nasıl baş etmemiz gerektiğine dair bir çok şeyi konu alıyor kitap. Kitapta bazı ödevler veriyor sana kitabı okurken bir terapi defteri oluşturup yazarın söylemleri doğrultusunda terapi defterine yazıyorsun tüm bunları uygulayıp kitabı bitirince işte o zaman tam bi terapi hissi veriyor sana. Kitabı okurken kendini keşfediyorsun geçmişine yolculuk yapıyorsun. Bu kitap benim için çok önemli bir rehber oldu kendimi kötü hissettiğim zamanlarda açıp okuyabileceğim altı çizili bir sürü cümle bıraktım.