···Okunma: 20 Mart 2021 12:02 Zülfü Livaneli' nin okuduğum ilk eseri. Hep merak ederdim kalemini bir kitabını arkadaşım çok tavsiye etmişti bu kitabını alarak başlamak istedim. Yakın zamanlarda yazılmış Güneydoğuda günümüz sorunu olan Işid zulmünün zorbalıklarından kaçıp zor şartlarda Türkiye'ye sığınmış Yezidi (Ezidi) olan Meleknaz ve görme engelli bebeği Nergis ile çadırda hayatını sürdürürken yardımsever bir insan olan Mardinli Hüseyin ile yolları kesişmesiyle başladı her şey kim bilebilirdi ki Hüseyin'in sebebi olacağını. Tüm bu olayların yanı sıra Hüseyin'in ölüm haberi üzerine İstanbulda yaşayan çoçukluk ve sınıf arkadaşı olan yıllar önce mezopotamya topraklarından kopup gitmiş Batının büyüsüne kapılmış olan gazeteci ibrahim bu olay için araştırma yapmaya Mardin'e gelir günlerce Mardin'de kalır Hüseyin'nin ölümü hakkında bilgi toplamaya çalışır. Aslında Mezopotamya topraklarında tüm bu olayları araştırırken ve Meleknazı bulmaya çalışırken kaybettiği benliğini bulur İbrahim. Günlerce haftalarca Hiç görmediği ölen arkadaşı Hüseyin'in aşık olduğu kadın Meleknaz'a git gide tutulmaktadır. Aslında fazla spoi verdim farkındayım ama öylesine güzel bir kitap ki kitabın büyüsüne bende kapıldım sanırım. Kitabı okurken hep bi merakla soluksuz okudum nerdeyse.