2021 41. kitabı
Okunma: 18 Mart 2021 21:56
İyi Akşamlar Herkese. Fareler ve İnsanlar'ın ardından bir diğer John Steinbeck kitabını daha okudum bitti. Gazap Üzümleri (alıntılara doyamadım). Tüm dünyayı kasıp kavuran "Büyük Buhran" dönemini harika bir dille anlatmış yazar.Dönem romanı olması itibariyle detaylı ve ailelerin yaşam mücadelesini çok iyi yansıtıyor. Ekmeğini topraktan kazanan Joad ve benzeri birçok ailenin, para kazanıp karınlarını doyurabilmek için ne zorluklar çektiklerini, zenginlerin daha zengin olma uğruna fakirlerin daha da zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiği üzücü, sarsıcı ve unutulmayacak bir eser. Kapitalist sistemin canavarca hislerle büyürken insanlara yapmış olduğu sonsuz eziyetlerin çarpıcı ve hüzünlü bir örneği. Okuduktan sonra günümüzde yaşananlara bakış açınızda sistemsel yönden bir sorgulama yapmak isteyeceksiniz. Herkesin okuyup ders çıkaracağını düşündüğüm bu kitabı, şiddetle tavsiye ediyorum, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu unutmayalım. Sevgiler "Uykuyla dinlenemeyecek kadar yorgunum artık." "Açlığı, yalnız kendi büzülmüş midesinde değil, çocuklarının da büzülmüş karınlarında duyan bir adamı nasıl korkutabilirsiniz?" "Tek istediğim kimseye yük olmadan yaşayıp gitmek." "Canım öyle ölmek istiyor ki. Ölmeyi çok istiyorum. Biraz ölmek istiyorum. Çok yorgunum. Belki de, artık uyanmam." "Herkes kolayca çöker, önemli olan direnebilmektir." #Johnsteinbeck #Gazapüzümleri #okudumbitti #okuyupokutturalım #Selyayıncılık
Gazap ÜzümleriJohn Steinbeck · Sel Yayınları · 202045,7bin okunma