2021 85. kitabı
Sizce hayatı rutine bağlayınca güzellikleri kaçırıyor muyuz? Yorumuma böyle bir soru ile başlamak istedim. Hatta ilk cevabı veren ben olayım. Rutine bağladığımız her alanda aslında kendimizi boğuyoruz. Boğulurken yaşama tutunmaktan vazgeçme anı vardır ya işte o anı yaşarken güzellikleri kaçırıyoruz. Mesela bunlardan biri aşk. Şimdi çoğunuz " Aşk gerçekten yok. Ben inanmıyorum. " diyecek. Ben size günümüzün basit ilişkilerinden bahsetmiyorum. İşte siz bu tarz ilişkileri gördüğünüz için sevmekten kaçıyorsunuz ve yok olduğunu söylüyorsunuz. Ama aşk kapıyı bir kere çalınca açmak lazım. Ne demiş Hümeyra "Aşk kapıyı çalınca sevdiğimi bulunca anladım hayat güzel kalbe sevgi dolunca " İşte bende bunu diyorum. Aşk kapıyı çalınca " Kusura bakma. Müsait değilim. Sonra gel!" demeyi mi düşünüyorsunuz? Yahu insan aşkı doyasıya yaşamalıdır. Hele bir kere bulunca asla bırakmamalıdır. Mesela kitapta Reis diye bir karakter var. İlişki ve hayat tavsiyeleri o kadar doğru ki sizde bir kulak verin derim. Karakterlerden söz etmeye başlamışken psikolojilerinin bu kadar başarılı kaleme dökülmesinin beni çok etkilediğini de söylemeliyim. Zira yazılardan duyguları hissetmek kolay değildir. Ben kitabın içerisinde yer alan iki hikâyenin de karakterleri ile bütünleştim. Duygularını benimseyerek onlar ile beraber yaşadım. Aşka değer verildiğini görmek içimi titretti. Bazen aşk dediğiniz çok uzakta olmuyor. Zaten kalbiniz her attığında inkar etseniz bile o aşkı yaşıyorsunuz. Tesadüfler bile aşka yol oluyor. Hayatın telaşesine kapılıpta kör olmamak lazım. Sanırım bütün mesele buradan kaynaklanıyor. Yaşadığımızı sandığımız hayatların içinde âdeta kendimizi kaybediyoruz. Bir de size son bir soru daha sormak istiyorum. Nasıl bir yerde yaşamak isterdiniz? İlla büyük bir yer mi olması gerekiyor? Yoksa huzur bulduğunuz her yer sizin cennetiniz midir? Yorumumdan da anlayacağınız üzere ben #kulübe kitabını etkilenerek okudum. @bahadir_ruhi 'nin kalemini de çok başarılı buldum. Kalemi daim olsun inşallah. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Kitapla ve aşkla kalın
KulübeBahadır Ruhi · P Kitap Yayıncılık · 202032 okunma