·848 syf.····Okunma: 26 Mart 2021 15:20 Çoğumuz denizi izlerken huzur duyar. Uçsuz bucaksız denizaltındaki canlıların yaşam şekillerini ve davranışlarını izlemek bizi büyüler. Eğer sizde denizaltındaki yaşama hayransanız belgesel izlemekten hoşlanıyorsanız bu kitap tam size göre. Denizaltında yaşam ile ilgili bilgiler bulabilir ve insanların ekolojik hayatı nasıl mafettiğini acı bir gerçekle yüz yüze getirerek farkındalığımızı artırmanıza yardımcı olacaktır.
Kitaptan bir parça paylaşmak istiyorum bunun üstüne düşünemimiz ve artık bişeyler yapmamız gerekli olduğunu düşünüyorum. Sadece yaşadığımız ortamı kirletmekle kalmadığımız gibi başka bir yaşam şeklini bencilliğimiz ve menfaatler için nasıl mafettiğimizi gösteriyor.
"Petrol endüstrisi yola çıktığında tüm çöpümüzü sonra nasıl temizleyeceğimizi bilmeden denize boşalttık. Atık suları ve kimyasalları sanki kendiliğinden yok olacaklarmış gibi denizlere ve ırmaklara akıttık. Radyoaktif maddeleri okyanuslara attık. Doğal kaynaklar ve canlı türleri kirlendi ve yok oldu. Hiç kimse durup da aradaki bağlantıların ne denli karmaşık olabileceğini düşünmedi."
Ve bölece canlıların bazıları öldü bazılarıda bizim bıraktığımız pisliklerden dolayı olaya uyum sağlamak için genetikleri değişime uğradı. Bununla beraber ekolojik gerilimli romanımız başlıyor. Romanı okurken belgeselimsi tadında dizi izliyormuşum gibi hissettim. Yazar bu romanı yazarken alanında uzman kişilerle çalışıp kurgulamış ve gayette güzel bir iş çıkarmış okumanızı öneririm.