Merhaba siz güzel insanlar,
İnsanlar avcılık ve toplayıcılık yapmaya başladıklarında yeni hayatlar yeni maceralar atılmak için çeşitli etkinlikler yapmaya başladı... Daha fazla yaşam kaynağı bulmak için daha fazla sebepler üretmeye başladılar.
Kadınların üreten ve doğurgan olma özelliğiyle ilk olarak Anaerkil hakimiyeti başladı. Kadınların toplumlara hükmetmesi tamamen kadının zenginliğinin dışında erkeklerin faydasız birer olma düşüncesi yatmaktaydı.
Yiyecek içecek sorunları her zaman devam eder insanların daha fazlasına sahip olmak için bir araya gelip güçlerini ortaya koydular. Kadın ve erkeklerin bir arada savaşmaları erkeklerin savaşlarda güçlerinin ilk kanıtlayacağından henüz haberi yoktu.
Bedensel olarak kadınların erkeklerden güçsüz olması erkeklerin ön plana çıkarmasına yetti.
Kadınlar Anaerkil görevinden uzaklaştı ve yerini Ataerkil geçmeye başladı. Erkek artık kazanan mücadele eden bir kurum gücüne sahip olmaya başladı. O kadar ön plana çıkarıldı ki erkekler, kadınlar artık sıradan birer canlı olma özelliğine itildi.
Gel zaman git zaman olaylar tarihler reformlar dinler savaşlar krallıklar geldi geçti.. Ve artık iki taraflı bir olgu olmasa da erkeklerin kurduğu bir büyük kurum meydana geldi. Evet bu soyut kurumun ismi devlet anlayışı. Artık erkekler kendi aralarında bile anlaşamaz duruma geldi ve '' biz kendimizi yönetemiyoruz deyip '' güçlerini devlete aktardılar. Devlet olayı meydana geldi.
Bu kitap bu devlet olgusunu anlatırken halkın ve yöneticinin bakış açısını sorgulayacak biçimde yazdığını görmekteyim. Yasalar, yürütmeler, yargılar denilen değerlere kuvvetle sarıldılar.
Bu kitap da bunu anlatmaktadır. İyi bir devlet olması için zengin ve fakiri dengelemek zorundasınız denilmektedir.
Okumanızı öneriyorum.