···Okunma: 27 Mart 2021 21:52 Hayatı anlamsız bulan ve yaşamayı boş gören her şeyi kabullenmiş kendini salmış ve umursamaz bir insan olan Meursault, cinayet işlemekle suçlanıp da annesini bakımevine vermiş olması ve annesinin ölümüne ağlamadığı için idam cezasına çarptırılan bir adamın hikayesi. İnsanı düşündüren başka açılardan bakmamızı sağlayan bir kitap. Evet kitabın adı Yabancı ama yabancı olmasının nedeni başka bir yerden olması ya da başka bir yerden gelmesi değil. Onun toplumdan farklı bir insan olması diğerleri gibi olmaması, farklı olması ve sırf bu yüzden yabancılaştırılması bütün mesele bu aslında kitapta. Anlatışı ve dili çok iyiydi akıcıydı. Kitabın başlarında anlatılanlara pek anlam verememiştim ama sonlarına doğru anlıyorsunuz okurken de insanı düşündürüyor sorgulattırıyor. Ama abartıldığı kadar bir kitap olduğunu da pek düşünmüyorum. Önerildiği kadar beğenmedim pek beklentimin altında kaldı diyebilirim. Kitapta en çok dikkatimi çeken şey karakterin annesinden bahsederken annem değil de anne demesi çok tuhafıma gitti. İnsanın kalabalıklar arasında nasıl yalnızlaştığını ve topluma yabancılaştığını gözler önüne seren bir eser.