Okumak için geç kaldığım bir kitap hakkında inceleme
2021 5. kitabı
Okunma: 27 Mart 2021 21:56
İlk olarak kitabın arka kapağında iade garantisi ibaresi yer alıyor yani beğenmezsem iade edebilirmişim ama kitap o kadar mükemmel ki daha ilk bölümden buna gerek kalmayacağı belli. Şimdi kitaptan bahsetmeden önce bir de içindeki çizimlerden dem vurmak istiyorum ilk başta gözüme biraz garip geldi ama kitap ilerledikçe hem ısındım hem de kitabı daha anlamlı kıldığını fark ettim. Bir de her çizimin kenarında köşesinde Aslı Şan Dağlı Gül hanımın tatlı imzası çok hoş duruyor. Kitaba gelecek olursam sanki uzun zamandır bu kitabı arıyormuş gibi hissettim beyin veya fizyoloji ile ilgili terimlerle hayatımızın bir çok yerinde karşılaşıyoruz fakat hepsini bir arada ve anlamlı bir sıralama ile okumak çok hepsini daha iyi anlamamı sağladı. Ve bunlar dışında birçok yeni terim öğrenmiş oldum. Yazar böyle sade bir anlatım ile bu kadar çok bilgiyi nasıl anlatmış diye baya düşündüm. Serkan hocayı ilk olarak YouTube videolarından tanıdığım için kitabı okurken istemsizce onun hitap şekliyle okuyordum bu da bence hem oluşturduğu metinlerde hem de hitabetinde kesin ve baskın çizgiler benimsediğini gösterir. Kitabın sonlarına doğru virüs ve bakteriler hakkında bahsettiği konuları pandemi sürecinde okumam da gayet ironikti :)) öngörülü bir bilim adamının kaleminden diyebiliriz.
Beyinde Ararken Bağırsakta BuldumSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 20178,7bin okunma