Kaybolmayan var mıdır?
2021 23. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 15:59
Kaybolan; Sabit Fikir dergisinin yeni çıkanlar köşesinde görüp konusunu çok beğendiğim için hemen aldığım bir kitaptı ancak okumak için yeni fırsat bulabildim. Karakter tahlillerinin, psikolojik durumların, içinde bulunulan ruhsal çıkmazların bu kadar sade dile getirildiği bir kitap olması kitabı beğenmemde çok büyük payı olan bir durum. "Kaybolmak" her insanın kendi içinde yaşadığı, kiminin kendini bir başkası yada kendi çabasıyla bulduğu, kimilerininse yönünü şaşırmış halde oradan oraya savrulması aslında. Bu eserde de Tarık tufan bunu çok güzel kaleme almış. Kitapta her cümle bir aforizma; sürekli alıntı olarak bir kenara not etme hissi oluşuyor. Kitap dört karakter üzerine kurulu; Hakan, Yıldız, Sonay ve Reha Bey. Hakan 15 yıldır aynı iş yerinde sigortacılık yapan ve bunalımın içinde olan bir adam, karısı Yıldız'la sıradan bir evlilikleri var fakat maalesef bir türlü çocukları olmuyor, Yıldız'ın da tıpkı Hakan gibi geçmişten gelen yaraları var. Reha Bey, Yıldız'ın babası. Sonay ise bir anda ortaya çıkıyor ve Hakan'ın yolunu bulmasında başrol oynuyor. Okunmaya fazlasıyla değer bir kitap.
KaybolanTarık Tufan · Doğan Kitap Yayınları · 20205,2bin okunma