2021 2. kitabı
Notre-Dame’ın Kamburu Vıctor Hugonun en güzel kitaplarından biri olan bu kitabı okuyan herkesin çok büyük bi zevk alacağını düşünüyorum . İlk birkaç sayfasında belki biraz sıkılabilirsiniz ama olaylar geliştikçe yazara hayran kalmamak mümkün değil . Olayların gelişim sırası ve bağlanma süreci gerçekten büyüleyici . Kitap çarpık bacaklı , sağır ,bir gözü küçük , omuzları kıldan görünmeyen Quasimodo kilisenin zangoçcusu ile güzelliğiyle insanları sarhoş eden çingeneler güzeli Esmeralda arasında dönüyor. Quasimodo hayatı boyunca çirkinliği nedeniyle dışlanmış, insanlar tarafından canavar olarak görülmüş biriyken yaşamı boyunca iki can tarafından kabul görmüş ve sadece bu iki insanı gerçek bir sadakatle sevmiştir. Sevdiği iki insandan biri güzelliğiyle büyüleyen Esmeralda diğeri ise yaşlı ve sevmeyi bilmeyen Lanetli aşkıyla sevdiği kadını darağacına sürükleyen Rahip Claude. Her sayfasını ayrı bir merakla çevirdiğimiz kitabın sonu da ayrı bi güzel. Bütün çirkinliklerini aşkının sadakatiyle öldüren Quasimodonun iskeletini sarıldığı iskeletten ayırmaya çalıştırdıklarında toza dönüşmesiyle bitiyor . Kitabın sonlarında bizi mutlu eden tek şey kötülük yapanın yanına kötülüğünün kalmaması . Okuyacak herkese keyifli okumalar dilerim .
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Darlion Yayınevi · 201942,1bin okunma