Uygarlığın Ayak İzleri serisinde şimdilik üç kitap bulunuyor. Şimdilik, diyorum çünkü, yazarın bu seriye devam etmesini hem umuyor hem bekliyorum. Rönesans'tan Barok Döneme Sanat Dehaları cildinde yazar, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Caravaggio ve Bernini'nin ünlü eserlerini sanatçıların yaşam öyküleri ile harmanlayarak anlatmış.
Kitap, Rönesans'ın doğuşu ile kısa bir bilgiden sonra dönemin özelliklerini sanatçıların eserleri ile birlikte anlatıyor. @cellsadk Celil Sadık, son derece yalın bir dil kullanarak sanat tarihine meraklı herkesin anlayabileceği bir eser ortaya çıkartmış. Dolayısı ile, sanat kitapları okumaya yeni başlayanlar için de çok uygun ve anlaşılır bir kitap ortaya çıkmış.
Rönesans ve Barok sanatının ünlü sanatçılarını ve eserlerini okurken zaman zaman kitapla yetinmeyip Google'dan da yardım aldım. Özellikle tabloların tamamını görmek için internetten yardım almak açıkçası kitabı daha keyifli hale getirdi.
Kitabı kfenomeni ve GK ile birlikte okuduk. Her aya bir kitap olarak, seriyi tamamlayacağız. Biz okurken çok keyif aldık, yazarın eserleri anlatırken ara ara kendi fikirlerinden de bahsetmesi hoşuma gitti. Sanat kitabı okumayı sevenlere tavsiye ederim.