2022 10. kitabı
Okunma: 14 Mart 2022 03:22
Nedense cocuklugumda biraktigim oykulere donus yasadigim bugunlerde, Omer Seyfettin Butun Hikayeleri'ni almak cocukken defalarca okudugum Omer Seyfettin'i tekrar okumak istedim. Ciltli ve kutulu bu eserin hantal buyuk bir kitap olacagini beklerken, bekledigimin aksine ince ama kaliteli yaprak ve kucuk boyu sayesinde elde rahat tasinabilir ve okunabilir bir kitap geldi. Omer Seyfettin'in farkli mahlaslar altinda yazdigi hikayeler kronolojik sekilde siralanmis. Kronolojik sirayla birlikte dilin ve anlatimin sadelestigini goruyoruz ve bazi hikayeler cok vurucu. Bomba adli oykusunu bitirdigimde dehset icindeydim sanirim. Isin ilginci cocuk kitaplari olarak yayinlanan bu kitaplarin siddet ve cinsellik ogeleri icermesi 'biz bunlari cocukken nasil okuduk!?' diye dusundurdu durust olmak gerekirse. Yine de Omer Seyfettin gibi bir ustanin her bir oykusunu zevkle okuyorum. 1408 sayfalik bir kitap oldugundan elimin altinda duruyor, bir ya da iki oyku okuyorum gozum takildikca. Kitaplarin ozel basimlarini takip eden, koleksiyon yapan kisiler icin alinmasi cok yerinde bir baski olur diye dusunuyorum.
Bütün HikayeleriÖmer Seyfettin · Yapı Kredi Yayınları · 2015439 okunma