·608 syf.····Okunma: 19 Mart 2021 23:05 Illuminae ~ #kitapyorumu
~
"Ne çok zamanı boşa harcadım. Seni ne kadar çok önemsediğimi gösterebileceğim onca zamanı. Elimden kayıp gitmesine izin verdim, sanki evrendeki bütün zaman bizimmiş gibi."
~
Illuminae, yıllardır kitaplığımda olan ama okumaya bir türlü elimin gitmediği bir kitaptı. Sonunda elime alıp okudum ve gerçekten çok sevdim.
Kitap tamamen dosya formatında yazılmış bir kitap. Gerçekten müthiş bir çalışmanın ürünü. İçindeki tüm o detaylar resmen beni büyüledi: dosya ekleri, yazışmalar, sayfa tasarımları... Fiyatının fazla olduğunu tabi ki düşünüyorum ama yine de elimizde tuttuğumuz kitabın bir şaheser ve yepyeni bir roman tarzı olduğunu kabul etmemiz gerek.
Kitaptaki esas kişilerimiz Kady ve Ezra. Bu iki karakterimiz eski sevgililer ve ayrıldıkları gün başlarına bundan daha kötü bir şey geleceğini düşünmüyorlar. Ancak gezegenleri yok edilince beterin beteri olduğunu anlıyorlar tabi ki
600 sayfa boyunca tamamen bir dosya okuyoruz. Bir sayfada mesajlaşmalar varken diğerinde saldırıda ölen insanların isimlerinin bulunduğu bir tablo olabiliyor. Veya bir reklam panosu ya da anons şeklinde yazılar oluyor. Bu yüzden okuması çok keyifli ve akıcı. Ancak dosya formatında olduğu için karakterlerin duyguları bize tam geçmiyor. Güldüğüm, eğlendiğim ve duygulandığım birçok yer oldu ama diğer romanlardaki gibi bir hissiyat beklemeyin derim.
Ezra karakterine bayıldım! O kadar eğlenceliydi ki güldüğüm yerlerin çoğu onun kısımlarıydı. Kady de çok cesur kadın karakterlerden biriydi ve bu, onu sevmemdeki en büyük etken oldu.
Kitaptaki şaşırdığım şey ise yapay zeka Aidan'ın duygularının müthiş bir şekilde yazılmış olması. Karakterlerin duygularını hissedemezken bir yapay zekanın hislerini böylesine okumamız beni çok etkiledi açıkçası. Kitabın genel aksiyonunu ve sonunu çok sevdim. Devam kitaplarını da mutlaka okuyacağım.
Illuminae'yi alıp okurken ne ile karşılacağınızı bilmeniz gerekiyor. Sevmemeniz de pek tabi mümkün ama yine de ilginç bir kitap okuyacağınızın garantisini verebilirim. Ben severek okudum ve devam kitaplarını da çok merak ediyorum.
~~Puanım; 4.5|5