·560 syf.··Beğendi
···Okunma: 02 Nisan 2021 23:51 Öncelikle Burada Bahsetmek İstediğim en önemli Nokta, Kitap Öyle Bilgilere Yer Vermiş ki Nerdeyse Her Paragrafı İleti Yapıp Paylaşılabilir. Çok Muazzam Bir Şekilde Osmanlı'nın Hangi Hukuk Üzere Bina Edildiği, Hangi Mezhep Üzere Yaşadığı, Hangi Strateji Uyguladığı Gibi Konuları Ele Alarak Osmanlı'nın Hem Maddi Hem Manevi Gücünden Çokça Bahsetmekteydi. Çok Önemli Şahsiyetleri Örnek Alarak Nasıl Bir Hayat Sürdürdükleri den Bahsetmekte.
Nitekim İbn-i Haldun: "Bir Devlet En Fazla 120 Sene Yaşayabilir. Hem Yükselme Devri Hem Yıkılma Devri 120 Senede Olur."
Lakin Alimler Bu Konuda "Osmanlı Bu Sayının Dört Katı Ömür Sürdü" Dediler. İşte Onları Bu Kadar Yaşatan Zeki Ve Liyakatli Olmalarından Değil, Manevi Değerlerine Bağlı Kalarak Bir Devlet Yönetmesindendir.
Misal, Osmanlı'nın Teşkilatı Mahsusa Heyetindeki Her Kişi Devlet Eğitimi Aldıktan Sonra Bir Evliyaya Gönderilirdi. Ve O Mübarek Zâtta O Kişinin Haleti Ruhiyesini Düzeltir, Sonra Da Onun Kalp Gözünü Açar Ve Onu Basiretli Olması İçin Ders ile Yetkilendirip Ondan Sonra Tekrar Devleti Ali Osmaniyeye Teslim Ederdi. Onalar da Göreve Öyle Baslarlardı. Ve Zaten Bir İnsana Baktıkları Zaman Kalp Gözleri Açık Olmaları Hasebiyle İyi Veyahut Kötü Niyetli Olduklarını Anlayabiliyorlarlardı.
Kitap Çok Mükemmeldi, Bu Sebep İle Kitabı Okumanızı Şiddetle Değil Muhabbet İle Tavsiye Ediyorum İnşallah....
Bizede Dua Buyurun....
Vesselam...