2021 17. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2021 17:32
Selamlar... Beni derinden etkileyen bir kitapla geldim bugün sizlere. Kitabı elime aldığımda heyecanlanmadım çünkü konusuna hakimdim. Bu kitabı okurken üzülecektim, sorgulayacaktım, kızacaktım... Ve tahmin ettiğim gibi tüm duyguları yaşadım. #metoo hareketi uluslararası cinsel taciz ve tecavüzlere karşı ortaya çıkan bir hareket. Amacı istismara uğrayan kadın ya da erkeklerin yaşadıklarını paylaşıp asla yalnız olmadıklarını göstermek. Bu kitapta da cesur insanların başına gelenleri okuyoruz. Evet cesur insanlar diyorum çünkü unutmak istedikleri kötülükleri zihinlerinde tekrar canlandırıp kaleme almaları benim nezdimde büyük bir cesaret örneği. Kitapta dikkatimi çeken en önemli kısım, tacizin sadece fiili bir şey olmadığı. Sokakta yürürken atılan bir laf ya da bir bakış bile insanların büyük yaralar almasına neden oluyor ve bu duruma maruz kalanların büyük çoğunluğu hatayı kendinde arıyor. Kıyafetim mi açıktı? Yanlış zamanda yanlış yerde miydim? Yanlış bir hareket mi yaptım gibi gibi. Oysa yanlış olan tek şey bunu yapanların zihniyeti. Sonuçta beş yaşındaki bir çocuğun ne yanlışı olabilir ki? Kitabın gündem olan bir yanı daha var. Buna değinmek istemiyorum. O kadar saçma bir polemiğe girmeyeceğim. Size söylemek istediğim şey bu kitabı mutlaka alıp okumanız gerektiği.
Sen de mi?Janet Gurtler · Martı Yayınları · 202180 okunma