·104 syf.····Okunma: 04 Nisan 2021 12:25 Bir kedinin bir adam için, boşandığı eski karısı için ve yeni karısı için ifade ettiği şeyler çok farklı olabiliyor.
Hayatına hiçbir şahsi müdahalesi olamayan sorumsuz, başkalarının yönlendirmeleri ile yaşayan kendi bencilliğinde silikleşmiş şozo, annesinin planı ile sert mizaçlı duygusuz ve rahatsızlık derecesinde ölçülü davranan karısından boşanmış, maddi durumu iyi ancak geçmişi biraz kirli kuzeni ile evlenmiştir.
Şozo nun beraber yaşadıkları kedisi lili ile Her 2 karısından da eski bir mazisi vardır.
Şozo her 2 kadını da seviyor değildir.
İşine gelen, menfaatine dokunan şekilde ve yönlendirilmelerle hayatını devam ettirirken eski karısının lili yi istediği mektupla hayatı değişir. Zira mektup yeni karısını gaza getirir ve kadını kediden gıcık almasına neden olur ve şozo yu kadın ile kedi arasında bi seçim yapmaya zorlar.
Kedi evden gider ancak şozo nun özleyen üzülen ve meraklanan biri olabileceğine tanık oluruz.
Her kahramanın kediyle ilişkileri sonunda duygularının değişimine tanık oluruz.
Hep söz dinleyen şozo bile yalanlar söyler evden kaçar, eski eş şinoko fakir de olsa kediye mama ve kum bulur, yada yeni karısı fuguko için bir kedi ile dahi olsa bi evde kalma gitme seçimi yapılmalıdır.
Sıcacık güzel kısa bir roman.
Sonunda kedi dünyasında sahip değil ortamın seçildiğini mi anlasam bilemedim ama :)
Tazinaki yalın bir anlatım kullanmış.
Japon kültürü etkisi midir ama beni bitirdikten sonra mutlu ettiren bir romancık oldu.
Ha elime alıp tekrar okur muyum, sanmam ; ancak önerir miyim? evet