·624 syf.····Okunma: 01 Nisan 2021 09:13 Kargalar Meclisi/ Sahte Krallık
“No Mourners No Funeral”
“Yas yok, cenaze yok. İyi şanslar demenin başka bir yolu. Fakat dahası da vardı. Bu, onlar gibi insanlar için pahalı cenaze törenleri, isimleri hatırlatacak mermer taşlar, mersin ağacı ve gülden çelenkler olmayacağı gerçeğine kasvetli bir göz kırpmaydı.”
Bir kumarbaz[Kaz Brekker], bir mahkum[Matthias Helvar], asi bir evlat [Wylan Van Eck], kayıp bir Grisha[Nina Zenik], katil olan Sulili bir kız[Inej Ghafa], katilden de kötüsü olan Fıçılı bir çocuk[Jesper Fahey].
GrishaVerse evreninde geçen bu ikileme, Kargalar dediğimiz bu altılının imkansız bir göreve çıkmalarıyla başlıyor. Bundan önceki Gölge ve Kemik üçlemesinden beş yıl kadar sonrasında geçiyor.
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki aynı dünyada geçmelerine rağmen Gölge ve Kemikten bağımsız kitaplar olsalarda dünyayı daha iyi tanımak için önce üçlemenin okunması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Fakat Kargalar Meclisi emin olun ondan binlerce kat daha başarılı. Yazım şekli olsun, -her bir ana karakter bölüm bölüm olmak üzere onların tarafından ilahi bakış açısıyla anlatılıyor diğer serinin aksine sadece bir karakterin ağzından değil- olaylar, karakter gelişimleri, hiç durmayan heyecan ve aksiyon oldukça iyiydi.
Altı ana karakterin hepsi ayrı ayrı çok sevdim. İlk kitapta hikayesi üzerinde çok durulmayan karakterler ikinci kitapta da onların işlenmesiyle tüm karakterler tamamlanıyor. İnsanları Gölge ve Kemik’teki gibi sadece iyi-kötü olarak ayrılmaması hepsinin bir birey olarak ele alınması hoşuma gitmişti.
İlk kitabın sonlarına doğru Kargaların arasındaki arkadaşlık bağı daha bir netleşiyor ve okumanın keyfi daha da artıyor.
Kanej, Helnik ve Wesper beni ship krizlerine sokup sokup çıkarmış olabilir birazcık o yüzden daha bi keyifliydi benim için...
Yakında çıkacak olan #shadowandbone dizisinde de aynı zamanda geçmemelerine rağmen Kargalar da bulunuyor. Oyuncular kitaplardaki karakterlerle birebir uyumlu, bu konuda çok iyi seçim yapmışlar. Bir an önce çıksada izlesek...