Sahte Krallık

Tasarımcı:
Filiz Odabaş

2023 26. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2023 17:32
Kargalar kesinlikle okuduğum en iyi çete. Hepsini çok sevdim, ilişkilerini çok sevdim, keyifle okudum. Serinin sadece iki kitap olması biraz üzücü, yazar kargalarla ilgili kaç kitap yazarsa o kadarını okurdum. Zekiler, yetenekliler ve eğlenceliler. Beni de okurken eğlendirdiler. Kitap boyunca heyecan ve aksiyon bir an bile azalmadı. Şaşırtmacalardan, kovalamacalardan, planlardan, her şeyden keyif aldım. İki kitap da böyleydi, sürekli olay üstüne olay oluyordu. Bazı yerlerde nefesimi tutarken bile buldum kendimi. Kesinlikle çok güzel bir seriydi, bittiği için biraz üzgünüm. Herkese tavsiye ederim. “Yas yok.” “Cenaze yok.”
Sahte KrallıkLeigh Bardugo · Martı Yayınları · 20213,256 okunma
Bir seriye daha elveda deme zamanı
2023 93. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2023 00:00
Öncelikle, çıldırmadan nasıl yazacağım bilmiyorum. Çünkü kitap mükemmeldi! Yani anlıyor musunuz, mü-kem-mel-di! Bence seriye yakışan bir sondu, gayet sevdim. İlk kitapta kandırılan çetemizin intikam savaşını okuyoruz, tabi bir yandan da grisha dünyasının geleceği söz konusu. Gölge ve Kemik serisinden misafir olan bazı karakterlerimiz vardı onlar zaten güzel olan kitabı daha da güzelleştirdi. Bence güzel bir ekleme olmuş onların da kitaba dahil olması, özlemiştim hepsini. Karakterlerin hepsini seviyorum zaten, ana karakterlerden sevmediğim biri yok. Hepsi çok eğlenceli, okuması zevkli karakterler. Tabi hepsinin geçmişten kalan travmaları var ve seriyi okurken biz aslında bir yandan karakterlerin geçmişle olan savaşlarını okuyoruz ve bunu okumak da harikaydı. Bence karakterlerin geçmişi güzel oturtulmuş. Şimdi buradan sonrası spoiler içerir. Spoilersız daha fazla konuşulacak bir şey yok çünkü. Öncelikle herkesin travma yaşadığı sahneye bir gelelim. Ağladım mı, ağladım. Üzüldüm mü, üzüldüm. Ama beklediğim kadar üzülmedim çünkü ben zaten o kişinin öleceğini tahmin etmiştim. Yara İzi Kralı'nın arka kapağını okudum ve bakın şimdi. Nina'nın adı var ama Matthias'ın adı yok, bunlar da çift olduklarına göre birlikte olmaları gerekmiyor mu? Kitabı okudukça da parçalar birleşti zaten. Ama yine de üzüldüm. Keşke bu hikaye Matthias ve Nina için de güzel bitebilseydi. Wylan ve Jesper'ı asla shiplemedim ama ikisi ayrı ayrı düşünüldüğünde istedikleri sona ulaştıkları için mutluyum. Ve Kaz ve İnej... Onların son sahnesi çok tatlıydı. Kesinlikle çok yakışıyorlar en çok da onların mutlu sona ulaşmasına sevindim. Ama yine de bir kiss olsaydı iyi olurdu be sevgili yazar. Öyle yani, seriyi okuyun ve sonra bana teşekkür edin.
Grishaverse
2021 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2021 04:26
Herkesin öve öve bitiremediği kitapta ben çok sıkıldım neden bilmiyorum ama ilk 300 sayfada zaten dişe dokunur hiçbir şey olmadığından sanırım. Kitap 620 sayfa ama yarısından fazlası bomboş. Yazar uzatmış da uzatmış. Daha fazla gömmek istemiyorum kitabı, zira kimseyi seriden soğutmam istemem. Dizisi çıkacağı için bu serinin de okunması şart. O yüzden susuyorum. Konuya azıcık değinmek istiyorum. Spoiler vermemeye çalışacağım elimden geldiğince. Kargalar Meclisi'nin sonunda olan malum olayın üzerinden 7 gün geçmiştir. İşler iyice çığırından çıkmış, herşey karmakarışık bir hal almıştır. Bu sefer bütün Ketterdam işin içindedir ve oyunu kurallarına göre oynamaları şart olmuştur. Kitapta Wylan'ın bölümleri çok vardı ve her bölüm uzundu. Kargalar Meclisi'nde olmadığı için yazar Wylan ile ilgili bütün sırları bu kitapta dökmüş ortaya. Hayatında çok önemli değişiklikler meydana gelir bu esnada. Babasının herşeye rağmen iyi olduğunu düşünse de öğrendiği bir gerçek ile babasından intikamını almak için elinden gelen herşeyi yapar. Bu sırada Jesper'ın da babası çıkar ortaya. Colm Fahey. İşler daha da karışık hale gelir. Ama Kaz tabii ki durmaz, oyuna Colm Fahey'i de ekler. Kitapta Jesper ve Wylan ikilisine hayran kalmamak mümkün değil. Çok tatlı diyalogları vardı. Yüzümde bir tebessümle okudum sürekli. Matthias'a gelirsek, adam ateş ediyor arkadaşlar. Kitapta en en en sevdiğim karakterdi. Nina da bu kitapta bir tür değişime uğruyor. Güçleriyle alakalı. Sadece bu kadar diyebilirim. Kaz bu kitapta da zekasını konuşturuyor. Kitapta olaylar sürekli bir düğüm haline geliyor. "Aha işleri bitti" derken bir bakıyorsunuz Kaz yine herşeyi çözmüş. Pekka Rollins ve Jan Van Eck'ten intikamını muhteşem bir şekilde alıyor. Öldürmüyor, sadece ölmekten beter yapıyor bu azılı iki düşmanını. O
Sahte KrallıkLeigh Bardugo · Martı Yayınları · 20213,256 okunma
Allah bizi Kaz Brekker ve türevlerinden korusun. Ya da korumasın.
·624 syf.·
2021 1. kitabı
. . . Bu inceleme hem Kargalar Meclisi'nin hem de Sahte Krallık'ın incelemesidir. SPOİLER İÇERİR. ~~~~~~~ Saat 2.26. Kitabı yeni bitirdim ve bu duygu seli içinde incelemeyi nasıl toparlayacağım hakkında bir fikrim yok. #98228912 Tek kelimeyle muazzam. Hayatımda okuduğum en iyi fantastik serilerden biri olabilir. Gerek karakterlerin orijinalliği olsun gerek yazarın konuyu işleyiş tarzı olsun, gerçekten çok iyiydi. Yazarın belli bir bilgi birikiminin olduğu belli. Yazmak için yazmamıştı. Olay örgüsünü itinayla, ilmek ilmek işlemiş ve insanın anlaması için bazı yerleri iki üç kez okuması gereken bir yapıt ortaya çıkmış. Betimlemeleri iyiydi. Havada uçuşan hormonlar yoktu. Kullandıkları aktif organ sadece beyindi. Bu çok iyi geldi bana. Ayrıca ara sıra ekonomi terimleriyle boğuştum kitapta. İlk defa bir yazarın fantastik dünyayla gerçek dünya arasında böyle sosyal bir bağ kurduğunu gördüm ki benim okuduğum fantastik kitaplar siteye kaydettiğim kadarıyla sınırlı değil. Konudan ve karakterlerden bahsetmemem olmaz tabi. Romanlarımız normal kahramanlardan değil de tanıtımdan anlayabileceğiniz üzere antikahramanlardan oluşuyor: Eski grisha avcısı bir mahkum (Matthias), bahis düşkünü bir keskin nişancı (Jesper), bir kaçak (Wylan) , cellat olan bir grisha (Nina), Hayalet lakaplı bir casus (Inej) ve onları bir araya getiren, gözümün nuru, antilerin antisi, kaçış uzmanı dahi dolandırıcımız Kaz Brekker. Kitap karakterleriyle bu kadar bağ kurmayı acilen kesmeliyim. Konuya geçmeden önce, konuyu daha iyi anlamanız adına, karakterlerin önceki yaşantılarından bahsetmek istiyorum. Karakterlerin bazıları zaten birbirleriyle tanışık. Wylan'ın özel durumumdan sonra bahsedeceğim. Mesela. Matthias ve Nina'yı tanıtırken grisha diye bir kelime kullandım. Nedir bu
2021 21. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2021 02:01
Ben bu seriye başlamadan önce 6 karakteri ve iki kitabı bu kadar çok seveceğimi gerçekten hiç tahmin etmemiştim. Benim için iki kitapta tam puan aldı. Şimdi Sahte Krallık’tan yani ikinci kitaptan bahsedeyim biraz. • • Her sayfası heyecan, zeka ve duygu dolu harika bir kitaptı. Karakterleri okudukça daha da yakından tanıdım. 620 sayfalık kitap o kadar hızlı bitti ki hiç bitmesin isterdim. Gerçekten okurken hem bir sonraki sayfaya geçmekten kendimi alıkoyamadım hemde hiç bitmesin istedim. • • Biraz karakterlerden de bahsetmek istiyorum çünkü bu kitabı ve seriyi bu kadar harika ötesi yapan esas şeylerden biri karakterlerdi. Kaz, Inej, Nina, Matthias, Jesper ve Wylan. Bu altı karakterin başarılarını, başarısızlıklarını, karakterlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini çok sevdim. • • Çok olaylı bir kitaptı ve Özelikle Kaz’ın zekasına hayran kaldım. Bu altı kişi olarak kimsenin başaramayacağı işleri başardılar. Kurulan her plan çok zekiceydi. Hani nasıl anlatabilirim daha bilmiyorum ama okuduğum her sayfada karakterlere ve kitaba daha da bir aşık oldum. • • Bu seri gölge ve kemik serisiyle aynı evrende geçtiği için önce o seriyi okumak daha iyi olabilir diye düşünüyorum fakat okumadıysanız da çok büyük bir fark olmaz.
Okunma: 18 Mart 2021 00:44
Merhaba, seçmen şapkamı askıdan kaptığım gibi buraya geldim. Girshaverse serisinin yan serisi olan Kargalar Meclisi'nin ikinci kitabının yorumuyla geldim. Sahte Krallık son zamanlarda okuduğum en güzel fantastik kitaptı diyebilirim. Konusu: Koşullar her zamankinden daha zor, kaybedilecek seyler ise daha degerli. Kaz Brekker ve ekibi, hayatta kalacaklarına inanmadıkları bir soygunun üstesinden gelmeyi başarır. Fakat büyük ödülü paylaşamadan kendilerini tekrar ölüm kalım savaşının ortasında bulurlar. Grisha dünyasının kaderi, şehrin karanlık sokaklarındaki intikam savaşına bağlıdır. Kaz ve ekibinin ise ne pahasına olursa olsun bu savaşı kazanmaktan başka çaresi yoktur. Yorumum: Yazarımız, Leigh Bardugo, bu kitabında kendini tam anlamıyla aşmış. O kadar mükemmeldi ki heyecan daima en yüksek seviyedeydi. Aksiyon hiçbir zaman düşüşe geçmedi. Tek bir olay üzerinden kurgu ilerlemiyordu, birden fazla olay yer almaktaydı. "Hah, işte her şey bitiyor! Kaz bu işten artık kurtulamaz. Yolun sonuna geldi."derken hooop başka bir olay ile taraflar arasındaki güç dengeleri değişiyor, galibiyete olan mesafeler altüst oluyor. Olayların her biri, yaşanan her durum zekice kurgulanmıştı. Kargalar Meclisi'nde yazar anlatım, betimlemeler, karakter tahlilleri konusunda kendini geliştirmiş ve iyi olduğunu söylemiştim. Bu kitabında ise daha da iyiydi. Kaz ve ekibindeki her karakteri çok sevdiğimi daha öncede söylemiştim. Kaz'ın yaşadığı sağlık sorununun aynısının yazarda olduğunu öğrenince şaşırmadım. Çünkü karakter tahlillerinde ilerleme katetmesini sağlayan şeyin de bu tarz minik yaşantılar ve deneyimlerin olduğunu düşünüyorum. Ana seriden üç karakter kitaba misafir olarak geldi. İki tanesi favori karakterlerimdendi. "Burası bizim mekanımız, gençler." demelerini bekledim, ama
Okunma: 15 Mayıs 2021 05:00
O kadar fazla duygu karmaşası içindeyim ki... kitap mükemmeldi bu seri gerçekten çok çok iyi. Sonlara doğru yaşananları asla tahmin etmezdim. Hâlâ keşke öyle olmasaydı diyorum. Her karakter ayrı bir özel. Fantastik ve heyecan dolu bu kitabı okumayarak zaman kaybetmeyin!
Okunma: 09 Mart 2021 01:53
Kitap ilk yarısına kadar yavaşti. Sürekli planlar yapıldı ve başarısız olundukca benim heyecanım düştü ve kitabı elimden bıraktım sonra yeniden aldım bu böyle kitabın ilk yarısının bitimine kadar devam etti. Son yarısında ise işler değişti. Tüm başarısızlıklar heyecanlı bir planla başarılı bir sonuca ulaştı. Kitabın ilk yarısını bir haftada okuduysam son yarısını bir günde okudum diyebilirim. Bu kitapta karakterler birbirlerine daha çok bağlandı, ben de Karakterlere daha çok bağlandım. Kitabın sonuna doğru düşündüğüm şey şuydu : ee hani kimse ölmedi, nasıl yani, kayıpsız bir savaş mı, ama illa biri ölmeliydi. Diye düşündum ama fazla kafa yormadan kimsenin ölmediğine sevindim ve devam ettim. Birkaç sayfa sonra sevinmemem gerektiğini öğrendim. Matthiasin ölümü çok üzdü ama yazarın onu neden öldürdüğüne anlam verebildim. Nina bir asker ve Ravka da daha farklı serüvenler yaşayacak ve belki de bu Matthiasla beraberken zor olabilirdi. Yine de umutluydum. Kitabın sonu yeni maceralara açık ama bi o kadar da hoş tatmin edici bitti. Daha fazla inej ve kaz in olduğu hoş sahne okumak isterim doğrusu. Yazar zaman belirtmese de uzak bir tarihte üçüncü bir kitabın olabileceğini söylemiş. Bekliyor olacağım. Bu kitapta gölge ve kemik serisinin karakterlerinin bahsi daha çok geçti hatta bir noktada olaylara dahil bile oldular. Nikolaiyi okumak içimde tanıdık özlemi tazeledi. Gölge ve kemik serisini okumadan okuyanlar nasıl hissediyorlar bilmiyorum ama ben o tanıdık karakterleri okudukça sanki bana aitmiş gibi olan anıları tekrar canlandırirdım. Daha çok sevdim. oldum. Onların anılarına sahipmişim gibi.
2021 16. kitabı
Harika bir seriydi... Gerçekten çok güzeldi. Tüm karakterleri aşırı benimsedim. Tüm olayları ben yaşadım sanki, yanlarında gibiydim. Nina, Matthias, Jesper, Wylan, Inej ve Kaz... Her birinin yeri çok ayrı ve her birini de çok özleyeceğim. Özellikle Inej ve Kaz hakkında söylemek istediğim çok şey var. İkisini de çok sevdim, gerçekten ikisi de harika karakterlerdi ama kitapta bir tık arka plana atılmış olduklarını düşünüyorum. Yazar biraz daha detaylı işleyebilirdi, onları daha fazla okumak isterdim. Kitapta eksikliğini hissettiğim tek şey buydu. Onun dışında eleştirecek hiçbir şeyim yok. Her şey tek kelimeyle mükemmeldi. Herkese gözüm kapalı önerebileceğim bir seri. Dizisini izlemek için sabırsızlanıyorum!
2020 3. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2020 17:43
Sonunda bitirdimm ve karmaşık duygular içerisindeyim.Film gibi bi kitaptı. Okurken kalbim hızlandı üzüldüm sevindim ve gerçekten yoruldum çünkü tam her şey iyi derken başlarına bir şey geliyo ve işler sarpa sarıyo ama işin güzelliği de burda özellikle bu kitapta Kaz ın zekasına hayran kalıcaksınız. Sonunda bi olay beni çok üzdü sadece neden diye sormak istedim ama genel olarak çok sevdim ve fantastik severlerin kaçırmaması gereken bi kitap diye düşünüyorum.

Leigh BardugoYazar · 20 kitap
Leigh Bardugo Kudüs'te doğmuş, Los Angeles’ta büyümüş ve Yale Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Hollywood’da yaşıyor.