Tuhaf Resimler

Japonya
9786051984155

2025 55. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 19:05
Şimdiye kadar okuduğunuz tüm gerilim romanlarını unutun: anonim yazardan gizemlerle dolu, tuhaf resimlerle desteklenmiş, ürpertici ve elinizden bırakamayacağınız bir kitap! Tuhaf Resimler birbiriyle bağlantılı olan 4 hikayeden oluşuyor: Hamile eşinin eskizlerini kimliğini gizlediği bloğa koyan, bloğu günlük gibi kullanmasının ardından eşinin ölümünden 3 yıl sonra eskizlerin sırrını çözüp aniden bloğuna yazmayı bırakan bir adam, anneler günü için düzenlenen etkinlikte annesine yaptığı gizemli çizimin ertesi günü evden kaybolan bir çocuk, düzenli olarak tırmandığı dağda bir gün vahşice öldürülen ve cinayet anında alışveriş fişine çizim yapan bir resim öğretmeni, babasının ölümünden sonra annesiyle baş başa kalıp onu mutlu etmek için her şeyi yapan bir kız çocuğu… Ve tüm ürpertici gerçekleri ortaya çıkaran geride bırakılan TUHAF RESİMLER. Kitabın içeriğinin gizemi kadar yazarın kendisi de bir o kadar gizemle dolu… Yazar Uketsu, korku ve gizem türlerinde uzmanlaşmış, Japonya edebiyat sahnesine en üst sıralara adını yazdıran esrarengiz yazar ve Youtuber. ‘Uketsu’ bir kişi değil, bir kişilik ve tamamen anonim; Uketsu ismi ise Youtube’daki takma adından ibaret. 1.87 MN abonesi olan yazar videolarında saçlarının üzerine siyah bir çorap, üzerine siyah balıkçı yaka kazak ve siyah eldivenler giyinir, yüzünü beyaz kâğıt hamurundan bir maskeyle ve sesini ise dijital efektlerle değiştirerek gizler. Gerçek kimliği halen bilinmemektedir. Kitabı başından sonuna kadar hem tuhaf bir ürperti hem de heyecan içinde kısacık sürede okudum ve ustalıkla bağlanmış son sayfaların ardından da üzerinde bir hayli düşündüm diyebilirim. Olay örgüsü, birbirinden tuhaf resimler, karakterler ve hepsinin tamamlandıktan sonra yapbozun parçaları gibi kusursuz bir şekilde birleşmesiyle hayranlık uyandırıcı
2025 126. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 14:00
“Tuhaf Resimler” bana oldukça değişik geldi; hatta öyle ki bu yüzden hem coşkulu hem de dikkatli okudum. Özellikle çocukların yaptığı resimlerle ilgili kısımlar hakikaten ilgimi çekti. Masal’la birlikte resim yaparken yaşadığımız anlar aklıma geldi. Ben bir şekil çizip ondan aynısını yapmasını istediğimde, ortaya bambaşka bir şey çıkardı. Meğer çocuklar gözleriyle gördükleri nesneyi birebir kopyalamaya çalışmıyor; o şeklin onlarda uyandırdığı fikri, resmediyorlarmış. Bunu öğrenince tekrar denemek istedim. Masal yanımda yoktu ama “ee kamera var” dedim kendi kendime. :)) Yalnız artık kreşe gittiği için şekli birebir çizmeye başlamış. Büyüdü. :) Kitaba dönecek olursam, gerçekten oldukça orijinal bulduğumu söyleyebilirim. Evet, dilini basit ve hatta biraz çocuksu buldum; ama bu, benim ilgiyle okumama hiç engel olmadı. Tam tersine, akıcılığı sayesinde kitabı bir günde bitirdim. Roman, dokuz tuhaf resim etrafında gelişen hikâyelerden oluşuyor. Hamile bir kadının eskizlerini bloga koyan eşinin, bu blogu bir tür günlük gibi kullandığını öğreniyoruz. Başta basit görünen çizimlerin aslında hiç de masum olmadığını söyleyebilirim; hikâye ilerledikçe her bir resmin ardına saklanmış gerçekler ortaya çıkıyor. Sonrasında bir çocuğun ev resminin ne tür bir sırrı gizlediğini, bir cinayet kurbanının son anda çizdiği krokinin nasıl diğer hikâyelerle bağlantı kurduğunu okuyoruz. Kitabın bir diğer ilgi çekici tarafı da elbette yazarı. Youtube’da fenomen olan Uketsu’nun gerçek kimliğinin bilinmemesi, yüzündeki maskenin yarattığı gizem, bütün bunlar kitabın uluslararası bir başarı kazanmasına katkı sağlamış gibi duruyor. Çocuk zihninin tuhaf ama dürüst dünyasıyla yetişkinlerin karanlık sırlarını bir araya getiren bu metin, hem hızlı okunan hem de okunduktan sonra akılda iz bırakan bir
Tuhaf ResimlerUketsu · Domingo Yayınları · 20251,859 okunma
Kitaptaki tüm isimleri aklınızda tutmalısınız..
2026 33. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 23:27
Ben ne okudum Uketsu , bu neee?.. Kitap 4 bölümden oluşuyor. Her bölümde tuhaf bir resim var ve akabinde bu resimle alakalı olaylar silsilesi. Bölümleri bağımsız 4 hikaye olarak düşünüp okumaya başladım. Bunun böyle olmadığını anlamam için 4. yani son bölüme gelmem gerekti. Biraz geç oldu tabi :) ama bu benim çok hoşuma gitti. Alakasız olaylar nasıl birdenbire bağlandı, nasıl muazzam bir cinayet, dram ve trajediye dönüştü, aklım almadı bir an. Çok iyi kurgu, efsane kurgu.. Bir yazar düşünün ki takma ad ve maske ile varolsun, ve bir yazar düşünün ki muazzam bir kurguyla ama aşırı duygusal bir cinayet kitabı yazsın, her sayfasını merakla okutsun. Alkışlıyorum kendisini ve şiddetle tavsiye ediyorum efenim ;)
2026 54. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 16:48
TUHAF RESİMLER-UKETSU,232 “Bir resim onu yapan kişinin iç dünyasını yansıtır.” Tuhaf yazar Uketsu’dan okuduğum ikinci kitap.İlk Kitap Tuhaf Ev ‘de garip ev çizimleri,mimarisi ve bunun hangi sırrı saklamak için yapıldığını okuduktan sonra sıra geldi Tuhaf Resimler’e İlki gibi bu da çok enteresan bir kitap.Bir çizimle ya da bir kaç çizimi bir araya getirip farklı bakış açıları ile incelediğimizde bir resmin bize neler anlattığını veya ilerde nelerle karşılaşabileceğimizi görmemizi sağlıyor.Hiç aklımıza gelmeyecek şeyler.. Kitap dört ayrı hikaye gibi gözükse de her bölüm sonu bir sonrakine ustalıkla bağlanıyor ve her bölüm sonunda büyük bir şaşkınlık ve merak uyandırıyor.Muazzam bir kurgu ve yok böyle bir şey dedirten,sonu tahmin edilemeyen bir roman.Uzun zamandır bu kadar güzel psikolojik bir gerilim kitabı okumadım… Her çizim ürpertici bir uyarı.Her biri burnunuzun dibindeki korkunç bir sırrı ortaya çıkarıyor.Okur bu tuhaf resimlerdeki ipuçlarını bulup hepsini birbirine bağlayan karanlık gerçeği ortaya çıkarabilecek mi? Ben kurguya odaklanmaktan resimler neler anlatabilir düşünemedim bile… Kitap, birbiriyle bağlantısız gibi görünen dokuz farklı resim üzerinden ilerliyor: Bir çocuğun çizdiği aile resmi, ıssız bir evin planı veya bir sanatçının son eseri... Anlatıcı eski bir psikolog ve bir sanat tarihçisi, bu resimlerdeki "mantık hatalarını" ve tuhaflıkları deşifre etmeye başladıkça, her bir çizginin ardında saklanan karanlık birer suç hikayesi ve tekinsiz olaylar gün yüzüne çıkıyor. Görünürde bağımsız olan bu tuhaf resimler, sayfalar ilerledikçe ustaca birbirine bağlanarak tek bir büyük karanlık hikayeyi oluşturuyor ve yıllardır çözülemeyen gizli kalmış sırları gün yüzüne çıkartıyor…
2025 51. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2025 15:07
Bu kitabın incelemesini yaparken spoiler vermeden yapmak çok zor bu sebeple oldukça kısa tutacağım bu incelemeyi. Öncelikle kitap çok sürükleyici. Kurgusu ilginç. Okuru merakta bırakıyor. Bir an önce okuyup bitirme isteği uyandırıyor. Ama edebi bir dil beklemeyin. Zaten bu tür eserlerin yalın bir dille yazıldığını tahmin edersiniz diye düşünüyorum. Kitabı alıp okumaya başlayanlar ama henüz bitirmeyenlere şunu söylemek istiyorum. Kitapta hiçbir şey havada kalmıyor. Tüm olaylar bir yere bağlanıyor. Kitabın içeriği hakkında söyleyebileceğim tek şey resimler üzerinden çözmeye çalıştığımız bazı gizemli olayların var olduğu. Okurken bazı karanlık detaylar zihnimizde yavaş yavaş aydınlanıyor. Bu tür kitapları okumayı severim ama bazılarının sonu hayal kırıklığı oluyor. Ancak bu kitap onlardan değil. Sonu gayet tatmin edici bence. Son zamanlarda kitap okuma isteğiniz düşükse bu kitap size yardımcı olabilir.
2025 92. kitabı
Bulmaca çözmeyi sever misiniz? Ya optik illüzyonla çizilen resimleri? O zaman bu kitap tam size göre. Her sayfasında hem zihninizi çalıştıracak hem de sizi şaşırtacak detaylar gizli. Bir yandan çizimler üzerine düşünüp dururken bir yandan da mantık sorularıyla kendinizi test ediyorsunuz. Bu kitap ilk bakışta dört kısa öyküden oluşuyormuş gibi görünse de, aslında tüm bu öyküler ustalıkla birbirine bağlanarak, karakterler ve olaylar yavaş yavaş ortak bir noktada buluşuyor. Sayfalar ilerledikçe parçaların yerine oturduğunu gördükçe, yazarın bu matematiksel zekâsına hayran kalmamak elde değil. Çok ama çok büyük bir keyifle okudum. Yazarın bir önceki kitabı "Tuhaf Ev''i ortalama bulmuşken bu kitap bambaşkaydı. Not: Yazarı araştırırken ilginç bir bilgiye denk geldim. Yazar anonim. Seyircilerin karşısına çıkarken ses değiştirme cihazı kullanıyor ve maske ile geziyor.
·232 syf.·
2026 5. kitabı
Kitabı alırken oldukça ilgimi çeken resim yorumlama sanatını merak etmiştim. Beni karşılayansa merakımın dışında güzel, şaşırtıcı bir polisiye oldu. Keyifle okudum, tavsiyedir.
·232 syf.·
2026 8. kitabı
İnanılmaz. Olaylar arasında kurduğu bağlantı,basit resimlerden mucize yaratmasi gerçekten inanilamaz. Böyle bir kitabı okumaya ihtiyacım vardı teşekkürler Feyzan Toker Karafil
2026 7. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 20:34
Merhaba kitap dostlarım. 217 sayfalık bir uketsu kitabının sonuna geldim.. bir resimdeki ayrıntılar ne ifade eder? Bilinçaltı resme nasıl yansır? Yazarla tanışma kitabım olan tuhaf resimler kitabını çok beğendim ve diğer kitaplarını da mutlaka okumayı düşünüyorum. Konusuna gelecek olursak üniversitede resim öğretmenliği yapan hocamız canice öldürülür ve uzun bir süre katil bulunamaz.. Peki bu hikayenin seri katili kim? Nasıl ifşa oldu? Cevabı kitabımızda.. Ters Köşe kitapları sevenlere tavsiye ederim.. Kitapla kalın dostça kalın
2026 9. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 03:26
Kitap yapısal olarak son derece akıcı ve birkaç günde bitebilecek bir tempoda. Ancak yazarın kurduğu o huzursuz edici, tekinsiz atmosfer ve her sayfadaki detaylar insanı öyle bir yakalıyor ki bu gizem hissi hemen tükenmesin diye bilerek yavaşlamak, günlere yaya yaya okumak istiyorsunuz. Her yeni sayfada, her bir görsel detayın üzerinde durup saatlerce düşünmek istiyorsunuz. Beni en çok şaşırtan ise bölümlerin birbirine bağlanış şekli oldu. İlk bakışta tamamen bağımsız sandığınız, farklı zamanlara ait gibi duran bu çizimlerin sayfalar ilerledikçe birbirine kusursuz bir matematikle bağlanması tam anlamıyla bir ustalık işi. Okuyucuyu pasif bir gözlemci olmaktan çıkarıp her ayrıntıyı bir araya getiren gerçek bir dedektife dönüştüren, elden bırakması zor ve çok etkileyici bir gizem deneyimiydi. Uzun süre etkisinde kalacağımı söyleyebilirim.
Kitap İncelemesi

UketsuYazar · 0 kitap
Uketsu'nun biyografisi kısa: Yazar, Kanagawa Eyaleti'nden, üniversitede ekonomi bölümünden mezun ve tavşanlara büyük bir hayran. Japoncada kişi zamirleri sıklıkla atıldığı için, cinsiyetini belirtmeden uzun yıllar Japonya'da yaşamış olmasına rağmen, kendisi "erkek"tir. 1,73 milyon abonesi olan YouTube kanalında ve nadiren de olsa halka açık görünümlerde Uketsu, her zaman teatralliği son derece artırmış kostümlerle karşımıza çıkıyor: Saçlarının üzerine siyah bir çorap, siyah balıkçı yaka kazak ve siyah eldivenler giyiyor ( Kuroko'nun (Kabuki sahne görevlileri) kıyafetlerinden esinlenmiş), kaba bir kağıt hamurundan maske takıyor ve doğal olarak derin olan sesini komik derecede yüksek bir falsetoya çıkaran bir ses değiştirici kullanıyor. "Uketsu", Japonca "yağmur" ve "delik" anlamına gelen 雨穴 karakterinin alışılmadık bir okunuşudur; ancak "delik" aynı zamanda "eşek" olarak da yorumlanabilir. Yazar, bu eşleştirmeyi anlamsızlığı nedeniyle seçtiğini söylüyor. "(İsmin) belirli bir anlamı yok... (ama) her iki karakter de bir tür ıslak, kasvetli bir izlenim bırakıyor, bu yüzden ilgi alanlarıma ve kişiliğime uyduğunu düşündüm," diyor. Gerçekte yazar çok daha ayık, hatta neredeyse ağırbaşlı görünüyor. (Ayrıca "korkak bir kediyim" diye itiraf ediyor.) The Japan Times ile yaptığı telefon görüşmesinde tam yaşını vermekten kaçınıyor, ancak çocukken internette gezinerek büyüdüğünü ve bunun da onu milenyum kuşağının sonları ve ortaları arasında bir yaş aralığına yerleştirdiğini söylüyor. Bir partneri veya ailesi olup olmadığı sorularını yanıtlamayı reddediyor - "Bunu sizin hayal gücünüze bırakıyorum" - ve geçmişine gelince, kesinlikle "zengin olmadığını" söylüyor. Mezun olduktan sonra Uketsu, manga veya müzik alanında çalışmak istedi, ancak ikisi de işe yaramayınca, eğlence alanındaki bilgisini yine de kullanabileceğini düşündü. 2018'de mizah sitesi Omokoro için makaleler yazmaya başladı. "Okuyucuları güldürmeyi, gülümsetmeyi ve mutlu hissettirmeyi" hedefledi ve bunu, tuvaletinizi bir beyin fırtınasının inine dönüştürmeye yönelik kendin yap ipuçları ve balkonda devasa et tabakalarını kurutmaya yönelik bir fotoğraf denemesi gibi faydalı makalelerle başarıyla gerçekleştirdi. Uketsu, yalnızca metin kullanan bir web yazarı olarak her zaman sınırlı kalacağını fark etti ve 2018'de makalelerine uygun videolar yayınladığı bir YouTube kanalı kurdu. İlk çalışmaları arasında, sakinleştirici gitar müziği eşliğinde bir tavşan çizimi ve bataklık üzerinde gerilim dolu bir dramada hareket eden kabuki yüzlü stop-motion trenler yer alıyor. Ekim 2020'de, Japonya evde mahsur kalmışken, Uketsu "Garip Evler" adlı bir "gayrimenkul gizemi" yayınladı. Bu filmde, tasarımcı arkadaşı "K-san" ile birlikte bir evin tuhaf kat planlarını inceliyor ve daha önce orada yaşamış aile için birlikte bir cinayet öyküsü uyduruyorlar. Birkaç hafta sonra yayınlanan ilgili videoda ise aynı telefon görüşmelerini ve diyalogları canlandırıyor. Videoda korkunç veya aşırı heyecan verici hiçbir şey olmamasına, karanlıktan fırlayan veya aniden aynada beliren herhangi bir figürün olmamasına rağmen, video gerçekten tüyler ürpertici ve şimdiye kadar 24 milyon kez izlendi. Viral gizem, yayıncı Asukashinsha'nın dikkatini çekti ve kısa süre sonra Uketsu ilk kitap anlaşmasını yaptı. "Strange Houses", Temmuz 2021'de çıktı ve geçen yılın sonlarına doğru 2,24 milyon kopya tirajına ulaştı. Mart 2024'te kitap canlı aksiyon uzun metrajlı film olarak yayınlandı ve geçen yıl itibarıyla Uketsu'nun üç romanı da ülke çapında çok satanlar listesine girdi. Uketsu'nun yaklaşımı yayıncılık dünyasında alışılmadık: İçerik oluşturucular kitap anlaşmaları yapabilir ve yazarlar bazen sosyal medyada başarılıdır, ancak çok azı her ikisiyle de aynı derecede tanınır. Kitapları, en zeki polisiye roman okurunun bile kolayca çözemeyeceği, tuhaf ve ani dönüşlerle dolu gizem dolu anlatılara odaklanır. Tarzı kesinlikle edebi veya entelektüel değildir; Uketsu, erişilebilirliği ve geniş kitlelere hitap etmeyi hedefler.