Tuhaf Ev

Japonca
Orijinal Ülke:
Japonya

2025 63. kitabı
Korku ve gizemin iç içe geçtiği pek çok kitaba denk gelmişizdir. Çoğunda hayaletler cirit atar, tekinsiz koridorlar ayak sesleriyle yankılanır, üst kattan gelen tıkırtılar gerilimi adım adım örer. Tuhaf Ev de bu tanıdık temalardan oluşuyor sandım ilk.. Ne de olsa adı, insanda olağandışı olaylarla dolu bir ev beklentisi uyandırıyor. Oysa yanılmışım. Karşımda alışılmış kalıpların çok dışında, sıra dışı bir kurguya sahip, baştan sona merak duygusunu ayakta tutan bir anlatımı vardı. Bu kitapta ne klasik bir hayalet anlatımı var ne de okuyucuyu beyin jimnastiğine zorlayan ağır bir metin. Aksine, hikâye doğrudan kurguya odaklanıyor. Ancak bu atmosferin içine yerleştirilen karakterler oldukça yüzeysel. Okuyucuyla duygusal bağ kurmakta zorlanıyor çünkü geçmişleri, motivasyonları ya da iç çatışmaları yeterince derinleştirilmemiş. Bu durum, korkunun etkisini de törpülüyor. Gerçi kitaba doğrudan “korku” demek, fazlasıyla yanıltıcı olur. Zira içinde en ufak bir dehşet duygusu, tüy ürperten bir sahne yok. Ancak kurgunun asıl gücü, okurun zihninde yankılanan “Neden böyle?”, “Bu nasıl mümkün olabilir?” türünden sorularla kendini göstermesi. İşte bu sorgulama hâli, sayfalar boyunca ilgiyi canlı tutuyor. Anlatımı son derece sade ve akıcı; okuru yormadan içine alıyor. Ayrıca kitapta evlerin planını anlatan çizimler, tam yerinde bir dokunuştu. Okur olarak hikâyeyi anlamamda bana büyük ölçüde yardımı oldu. Ben kitabı beğendim. Farklı ve özgün kurgusuyla ilgiyi hak ediyor. Eğer serinin devam kitapları yayımlanırsa, hiç düşünmeden alır, okurum. Çünkü bazı evler yalnızca tuhaf değil; aynı zamanda insanı içine çekip kapısını ardından usulca kapatacak kadar gizemlidir.
Özel Cinayet Evleri
2025 115. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2025 20:22
Hah, bayağı tuhaf bir kitaptı boşuna yazarı ona böyle bir ad vermemiş. Yani aynı zamanda hem garip hem de rahatsız edici bir havası var, gerçi cinayet işlemek için özel evler tasarlayan insanların olduğu bir hikayeden ben ne bekliyorsam. Olay yeni bir ev almak isteyen bir adamın evin planında bazı tuhaf detaylarla karşılaştıktan sonra arkadaşına danışması ile başlıyor. Danıştığı kişi kitap boyunca Yazar olarak geçiyor ve ana karakterimiz de bizzat o. Şimdi bu kitapta karakterler çoğunlukla ev planları üzerinden konuşmalarını sürdürdüğü için, ki hikaye boyunca üç farklı ev ele alınıyor, bize de bu taslaklar ve kat planları sürekli olarak gösteriliyor. Anlatılan detayların daha anlaşılır olması için kesinlikle iyi bir fikir, böylelikle de pek çok sayfada resimlerle karşılaşıyoruz. Yani anlayacağınız üzere zaten uzun olmayan kitabın büyük bir kısmı resimlerle dolu, geriye kalan yerler ise diyalog şeklindeki konuşmalar ve yer yer düşüncelerin belirtildiği kısımlarla doldurulmuş. O yüzden de kesinlikle hızlı biten bir roman bu, okumakta tereddüt etseniz dahi başladığınız taktirde pek bir şey kaybetmezsiniz. İçeriğe ve olaylara biraz daha değinmek istiyorum çünkü konusu cidden ilginç ve insan kitabı okurken ne kadar huzursuz hissettiğini birilerine açıklama ihtiyacı duyuyor. Ama yer yer spoiler verme ihtimalim var böyle bir durum olursa önceden haber vermeye çalışırım. "Çocuklarını kullanıp cinayet işleyen katil karı-koca. Fantezi bile olsa uçuk bir düşünce." Bu kitaptan aldığım tek alıntı çünkü yukarıda da anlattığım nedenlerden ötürü Tuhaf Ev alıntı almaya çok müsait olmayan bir kitap. Ve bu alıntıdan anlaşılacağı üzere ortada işlenen cinayetler var ve bu cinayetler bizzat bir çocuğa yaptırılıyor. Aile sırf bu ölümleri mümkün kılabilmek için özel evler yapıyor,
2026 51. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 17:00
TUHAF EV-UKETSU,184 sayfa, Japonya’da milyonlarca okura ulaşan, beyaz perdeye taşınan ve ulusal bir fenomene dönüşen Tuhaf Ev ,gizemli doğasıyla okurlara şu soruyu sorduruyor: EVİM DEDİĞİNİZ YERİ GERÇEKTEN TANIYOR MUSUNUZ? You Tube’da 1.7 milyon abonesi bulunan dünyaca ünlü Uketsu ‘nun ,20 milyondan fazla izlenen gizemli hikayesi Tuhaf Ev You Tube videolarını kurgulaştırarak oluşturduğu bir kitaptır.Yazarın kendisi de tuhaf… Uketsu , kimliğini gizli tutan, beyaz maskesi ve siyah giysileriyle tanınan Japon bir korku/gizem yazarı ve YouTuber'dır. Hikayemiz doğa üstü ve gizemli konularla ilgilenen bir yazarın , eski bir arkadaşının satın almayı düşündüğü evin planını incelediğinde bir tuhaflığı fark etmesiyle başlıyor… çizimde basit bir hata gibi görülen ama “gizli bir bölmeyi” işaret etmesi ve üst katta evin tam ortasında yer alan penceresiz bir çocuk odasının oluşu ile yazar ve bu planı paylaştığı bir mimarın derinlemesine bir araştırmaya girmesiyle bir ailenin geçmişine uzanan ve tüyler ürpertici bir trajedinin bir suç zinciri haline gelmesini keşfettikleri, gizemlerle dolu olaylar ve bu gizemleri yaratan tuhaf ev projeleri gün yüzüne çıkar… “Ya hayalinizdeki ev, bir kâbusu gizlemek için inşa edildiyse?” Evin garip yapısının, orada yaşamış veya yaşayan ailenin işlediği günahlar ve sakladığı korkunç sırlar ile bağlantılı olduğu ortaya çıkar. Tüm bu olayların ortaya çıkmasını sağlayan da sol eli olmayan bir ceset ve kayıp bir adam …. Kitap şu soruları sorduruyor okura: *Evin farklı bir inşası neyi gizlemeye çalışıyor? *Burada yaşayanlara ne oldu? *Ve neden her oda sanki konfor için değil de kontrol için tasarlanmış gibi duruyor? *Peki “sol el” bir simge mi ve ne anlatmak istiyor ? Bir mesaj mı?
2026 21. kitabı
#Uketsu #TuhafEv #NoxYayınları Evim dediğiniz yeri gerçekten tanıyor musunuz Merhaba kitap sever dostlarım🪽 YouTube'da 1,7 milyon abonesi bulunan dünyaca ünlü Uketsu'nun 20 milyondan fazla izlenen gizemli hikayesi şimdi de okurlarıyla buluşuyor .. Hepimiz hayalimizdeki evi kurmanın peşindeyiz, öyle değil mi Ama ya o kusursuz tasarıma sahip olan ev, konfor için değil de korkunç bir sırrı ambalajlamak için yapıldıysa İşte tam bu noktada " Duvarların dili olsada konuşsa" sözünün ete kemiğe bürünmüş bir evin anatomisini , bir cerrah hassasiyeti ile işleyen ,bazı evlerin huzur kokkuğu, bazılarının ise sadece ölümcül bir sessizliğe büründüğü, sıradan bir emlak incelemesi gibi başlayıp zihinsel bir labirente, hemen ardından ise bir suç mahalline dönüşen nefes kesici bir keşifle geldim sizlere : Ukatsu'dan “TUHAF EV”. "Ya hayalinizdeki ev, bir kabusu gizlemek için inşa Edildiyse" Bu soru, kitabın sadece kapak cümlesi değil; okurken zihninizde yankılanan o huzursuzluğun ta kendisi de olacak aynı zamanda .. Bir polisiye okuru olarak hepimiz biliyoruz ki, gerçek hiçbir zaman göründüğü gibi değildir. Uketsu ise bizi şu can alıcı soruyla baş başa bırakıyor: Bir insan, neden çocuk odasının hemen yanına, hiçbir penceresi olmayan ve girişi belirsiz devasa bir boşluk inşa eder Bu evde odalar konfor için değil, adeta bir kontrol mekanizması ve izleme kulesi olarak tasarlanmış.. Sayfaları çevirdikçe, buradakilerin birer ev sahibinden ziyade, bu tuhaf mimarinin sessiz mahkûmları olduğunu düşündürüp, hissettiriyor yazar.. Her koridor, her gizli geçit, her bir nokta bizlere resmen şunu fısıldıyor, haykırarak: Burada neler oluyor
2026 16. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 18:15
Merhaba kitap dostlarım. 183 sayfalık bir Uketsu kitabının sonuna geldim. Yazarla tuhaf resimler adlı kitabıyla tanışmıştım ve çok beğenmiştim. Bu kitabı da onun kadar akıcı ve etkileyici. Bir ev almak istiyorsunuz ve evin planında çocuk odasının penceresi olmadığını, evin değişik yerlerinde gereksiz boş alanlar olduğunu görüyorsunuz. Planın garipliğini keşfeden yazar bunu araştırmaya kalkar ve hiç akla gelmeyecek olanlar ortaya çıkar.. Baştan sona merakla okuduğum kitabı tüm kitapsevere tavsiye ederim. Kitapla kalın dostça kalın
2026 49. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 14:47
Bir ev planındaki küçük bir detayın fark edilmesiyle başlayan hikâye, giderek karanlık ve rahatsız edici bir hâl alıyor. Özellikle evin yapısı üzerinden kurulan gerilim oldukça etkileyici; okurken sanki ürkütücü bir Japon filmi izliyormuşum gibi hissettirdi. Kitap boyunca bende siyah, gri ve solgun sarı tonları uyandırdı; kasvetli ve tekinsiz bir atmosfer hâkim. Genel olarak akıcı, sürükleyici ve huzursuzluk hissini sonuna kadar taşıyan bir kitap. Bitince bile bu huzursuzluk kolay kolay geçmiyor. Yazar mimari bir planın nasıl bir kabusa dönüşebileceğini çarpıcı bir şekilde gösteriyor.
Tuhaf EvUketsu · Nox Yayınları · 2026885 okunma
Duvarların Arkasında Kim Var?
2026 17. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 11:16
Emlak ilanlarını bir kenara bırakın; bu evde duvarlar sadece tavanı taşımıyor, aynı zamanda kan donduran sırları da saklıyor. Her şey Yagioka Bey’in satın almayı düşündüğü evin planını fikir almak için bir yazara göndermesiyle başlıyor. Plandaki bazı detayları anlamlandıramayan yazar, konuyu mimari tasarım uzmanı Kurihara Bey’e danışıyor ve işte o anda gerçek gizem ortaya çıkıyor. İlk bakışta sıradan bir tasarım hatası gibi görünen kapısız odalar ve tuhaf boşluklar, sayfalar ilerledikçe bir ailenin nesiller boyunca sürdürdüğü karanlık ritüellere dönüşüyor. Mimari detayların adım adım çözülmesi, okuru adeta evin labirenti andıran koridorlarında sıkışıp kalmış bir dedektife dönüştürüyor. Kitabı özel kılan en önemli unsurlardan biri ise alışılmış anlatım biçimlerinin dışına çıkması. Okurken kendinizi bir romanın içinde değil, bir suç dosyasının başında gibi hissediyorsunuz. Bölümler boyunca karşınıza çıkan ayrıntılı ev krokileri, karakterlerin isim isim yer aldığı soru-cevap diyalogları ve teknik analizler, kurguyu gerçek bir soruşturmaya dönüştürüyor. Her yeni detay, elinizdeki planlar üzerinden ipuçlarını birleştiren bir dedektifin heyecanını yaşatıyor. Final ise tam anlamıyla bir zihin oyunu. Tüm o karmaşık geometrik yapı yerine oturduğunda, asıl ürpertici olanın beton duvarlar değil, o duvarların ardına gizlenmiş insan doğası olduğunu fark ediyorsunuz. Modern gizemi Japon gerilim tarzıyla harmanlayan bu eser, kitabı kapattıktan sonra bile kendi odanızın duvarlarına şüpheyle bakmanıza neden olacak kadar etkileyici. Eğer görsellerle desteklenen, ters köşelerle dolu ve soluksuz okuyabileceğiniz bir gizem arıyorsanız bu mimari labirente mutlaka adım atmalısınız. Şimdiden keyifli ve gizemli okumalar.
2026 88. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2026 21:41
Tuhaf Resimler kadar etkileyici değildi çünkü biraz absürt bir hikâye işlenmiş. Yine de merak unsuru okuru sürekli oyunda tutuyor. Yani finali beğenmeseniz bile gidiş yolundan puan verirsiniz. Umarım en kısa zamanda gizemli yazar Uketsu bize bir kitap daha bahşeder. Sayfaları hevesle çevirdiğim, gözlerimin satırları adeta içine çektiği kitapları okumayı özlemişim. =)
2026 21. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2026 19:31
Adı gibi tuhaf bir kitap. Çabuk bitirdim ama konusu biraz saçma geldi. Polisiye değil, korku değil olsa olsa gizemli diyebilirim. Çok farklı bir kültüre ait bir kitap buna göre de değerlendirmek lazım.
2026 22. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 16:03
Uketsu’nun büyük yankı uyandıran romanı Tuhaf Evi az önce bitirdim. Bir solukta okunan, kendine özgü kurgusu ve anlatım tarzıyla da uzun süre zihnimden çıkmayacak bir eser oldu. Olay örgüsü; gizemli hayalet öyküleri yazan bir yazara, mimarisiyle kafa karıştıran tuhaf bir ev hakkında danışılmasıyla başlıyor ve kısa sürede karanlık olaylar silsilesine dönüşüyor. Evin tuhaf yapısını çözmek için yola çıkan yazarımız, kendini bir ailenin yıllar boyu süregelen akıl almaz ritüellerinin ve gizemlerinin tam ortasında, gerçeği ararken buluyor. Okumaktan oldukça keyif aldığım bir eserdi. Ara ara okumalarımın arasına özgün ve farklı formatlı eserler serpiştirmeyi çok seviyorum Mutlaka okuyun , tavsiyee

UketsuYazar · 0 kitap
Uketsu'nun biyografisi kısa: Yazar, Kanagawa Eyaleti'nden, üniversitede ekonomi bölümünden mezun ve tavşanlara büyük bir hayran. Japoncada kişi zamirleri sıklıkla atıldığı için, cinsiyetini belirtmeden uzun yıllar Japonya'da yaşamış olmasına rağmen, kendisi "erkek"tir. 1,73 milyon abonesi olan YouTube kanalında ve nadiren de olsa halka açık görünümlerde Uketsu, her zaman teatralliği son derece artırmış kostümlerle karşımıza çıkıyor: Saçlarının üzerine siyah bir çorap, siyah balıkçı yaka kazak ve siyah eldivenler giyiyor ( Kuroko'nun (Kabuki sahne görevlileri) kıyafetlerinden esinlenmiş), kaba bir kağıt hamurundan maske takıyor ve doğal olarak derin olan sesini komik derecede yüksek bir falsetoya çıkaran bir ses değiştirici kullanıyor. "Uketsu", Japonca "yağmur" ve "delik" anlamına gelen 雨穴 karakterinin alışılmadık bir okunuşudur; ancak "delik" aynı zamanda "eşek" olarak da yorumlanabilir. Yazar, bu eşleştirmeyi anlamsızlığı nedeniyle seçtiğini söylüyor. "(İsmin) belirli bir anlamı yok... (ama) her iki karakter de bir tür ıslak, kasvetli bir izlenim bırakıyor, bu yüzden ilgi alanlarıma ve kişiliğime uyduğunu düşündüm," diyor. Gerçekte yazar çok daha ayık, hatta neredeyse ağırbaşlı görünüyor. (Ayrıca "korkak bir kediyim" diye itiraf ediyor.) The Japan Times ile yaptığı telefon görüşmesinde tam yaşını vermekten kaçınıyor, ancak çocukken internette gezinerek büyüdüğünü ve bunun da onu milenyum kuşağının sonları ve ortaları arasında bir yaş aralığına yerleştirdiğini söylüyor. Bir partneri veya ailesi olup olmadığı sorularını yanıtlamayı reddediyor - "Bunu sizin hayal gücünüze bırakıyorum" - ve geçmişine gelince, kesinlikle "zengin olmadığını" söylüyor. Mezun olduktan sonra Uketsu, manga veya müzik alanında çalışmak istedi, ancak ikisi de işe yaramayınca, eğlence alanındaki bilgisini yine de kullanabileceğini düşündü. 2018'de mizah sitesi Omokoro için makaleler yazmaya başladı. "Okuyucuları güldürmeyi, gülümsetmeyi ve mutlu hissettirmeyi" hedefledi ve bunu, tuvaletinizi bir beyin fırtınasının inine dönüştürmeye yönelik kendin yap ipuçları ve balkonda devasa et tabakalarını kurutmaya yönelik bir fotoğraf denemesi gibi faydalı makalelerle başarıyla gerçekleştirdi. Uketsu, yalnızca metin kullanan bir web yazarı olarak her zaman sınırlı kalacağını fark etti ve 2018'de makalelerine uygun videolar yayınladığı bir YouTube kanalı kurdu. İlk çalışmaları arasında, sakinleştirici gitar müziği eşliğinde bir tavşan çizimi ve bataklık üzerinde gerilim dolu bir dramada hareket eden kabuki yüzlü stop-motion trenler yer alıyor. Ekim 2020'de, Japonya evde mahsur kalmışken, Uketsu "Garip Evler" adlı bir "gayrimenkul gizemi" yayınladı. Bu filmde, tasarımcı arkadaşı "K-san" ile birlikte bir evin tuhaf kat planlarını inceliyor ve daha önce orada yaşamış aile için birlikte bir cinayet öyküsü uyduruyorlar. Birkaç hafta sonra yayınlanan ilgili videoda ise aynı telefon görüşmelerini ve diyalogları canlandırıyor. Videoda korkunç veya aşırı heyecan verici hiçbir şey olmamasına, karanlıktan fırlayan veya aniden aynada beliren herhangi bir figürün olmamasına rağmen, video gerçekten tüyler ürpertici ve şimdiye kadar 24 milyon kez izlendi. Viral gizem, yayıncı Asukashinsha'nın dikkatini çekti ve kısa süre sonra Uketsu ilk kitap anlaşmasını yaptı. "Strange Houses", Temmuz 2021'de çıktı ve geçen yılın sonlarına doğru 2,24 milyon kopya tirajına ulaştı. Mart 2024'te kitap canlı aksiyon uzun metrajlı film olarak yayınlandı ve geçen yıl itibarıyla Uketsu'nun üç romanı da ülke çapında çok satanlar listesine girdi. Uketsu'nun yaklaşımı yayıncılık dünyasında alışılmadık: İçerik oluşturucular kitap anlaşmaları yapabilir ve yazarlar bazen sosyal medyada başarılıdır, ancak çok azı her ikisiyle de aynı derecede tanınır. Kitapları, en zeki polisiye roman okurunun bile kolayca çözemeyeceği, tuhaf ve ani dönüşlerle dolu gizem dolu anlatılara odaklanır. Tarzı kesinlikle edebi veya entelektüel değildir; Uketsu, erişilebilirliği ve geniş kitlelere hitap etmeyi hedefler.