18 Aralık 2024
13 Haziran 2022
Olimpos Yayınları
Orijinal Adı:
The Inmate

Feride ablam yapıyor bu sporu djdjjd.
·288 syf.·
2025 8. kitabı
Herkese selam. Ay ne okuduk biz öyle ya. Ben yine ters köşe oldum dostlar. Bu kadının kitaplarını okumaya başlarken hep 8 ile başlıyorum ama sonra o puan illa ya 9 ya 10'a çıkıyor. Çok beğendim, konu itibariyle her ne kadar D Koğuşu'na bir göz kırpsa da çok da alakası olduğunu düşünmüyorum zira burada D Koğuşu'ndaki gibi hapishaneye odaklanmıyoruz, yani kitap tek mekan kitabı değil. O yüzden aynı şeyi okuyacağını düşünen var ve almamışsa almasını tavsiye ederim. Ancak şunu da belirteyim ben Feride ablamı severim, ne yazsa okurum diyebileceğim bir yazar statüsündedir kendisi. Beni pişman etmedi. Kitaba başlarken her şey belli ya kim katil kim masum diye düşünürken ne olduğumu şaşırdım açıkçası djdjdj. Beklemiyordum özellikle yazarın kitaptaki son cümlesi kitabı o kadar güzel bağlamış ki. Sanki bir daire çizmişiz gibi hissettirdi bana. Seviyorum böyle bağlamaları. Bağlama dediğimden kastım da ailedeki bireylerin kadersel olarak aynı sona bağlanmalarından bahsediyorum. Off neyse benim için zor bir inceleme olacak spoiler vermemek adına o kadar havada yazacağım ki ne anlatıyorsun ablam diyeceksinizdir muhtemelen fhdfsdkj. Ama yine de anlatacağım. Haydi konusuna geçelim; Brooke, geçmiş ve şimdiki zaman arasında sıkışmışlık yaşayan ve geçmişi pek de ardında bırakamamış pratisyen bir hemşiredir. Çok katı mizaçlı ebeveynlerle büyümüş bir genç kız olarak içindeki isyan etme arzusunu, ebeveynlerinin asla onaylamayacağı bir çocukla çıkarak gideriyordur; Shane Nelson. Ekonomik ve kültürel farklılıklarına rağmen Brooke, Shane'i gerçekten çok seviyordu. Lise dönemlerinde yaşadıkları elim olayda ölümden dönen Brooke, sevgilisi Shane'in aleyhinde karar vererek 11 yıl sürecek hapishane kapılarının Shane'in suratına kapanmasına sebep olacaktır. Yıllar sonra Brooke, anne ve babasının
2025 27. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 23:51
MAHKUM-FREIDA McFADDEN,288 sayfa Yazardan yine nefes nefese okunan bir roman daha.Son kitabı ile noktayı koyuyor yazar.Hizmetçi serisi,Sakın Yalan Söyleme,D koğuşu ve Mahkum ile tüm kitaplarını okuyup bitirdim.Müthiş bir kurgu,sürprizler,hiç tahmin edilemeyen olaylar ve ters köşe bir final…Son sayfaya kadar sürekli acaba?Yine mi?sorularını çok sordum kendime.Hele o son satırlar aklıma bir deyimi getirdi ama söylemek istemiyorum ki spoi olur.Uzun süre etkisinden çıkılamayacak bir kitap bence…Aklıma takılan bir soru kaldı Kötülük genlerde mi geliyor acaba?️ Kitapta yüksek güvenlikli bir hapishanede yeni bir işe başlayan bir hemşirenin hikayesini okuyoruz. On bir yıl önce ile günümüz arasında gidip geliyoruz.On bir yıl önce çok korkunç bir olay olmuştu ve gün yüzüne çıkmak üzereydi.Çünkü biri size gerçekten ulaşmak istiyorsa bir yolunu bulurdu… Brooke Sullivan eski erkek arkadaşı Shane’in tutulduğu çok yüksek güvenlikli hapishanede hemşire olarak işe başlar.On bir yıl önce yaşanan korkunç bir olay sonrası Brooke,Shane’in tutuklanmasını sağlayan bir tanıklık yapmış ve o yıldan beri doğduğu şehire dönmemiştir.Anne/babasının bir kazada ölmesi nedeniyle geri dönmüş başka yerde iş bulamadığından bu hapishanede mecburen çalışmak zorunda kalmıştır.Ama unutmaması gereken kurallar vardır; -kişisel hiçbir bilgi paylaşmayacak,onlara nerede yaşadığını söylemeyecekonlara hayatıyla ilgili tek kelime etmeyecek ve masasına fotoğraf koymayacaktır… ️ Brooke farkında olmadan bu kuralları çiğnemişti bile…Cezaevi yönetimi Brooke ile Shane arasında geçmişte olanlarla ve aralarında nasıl bir ilişki olduğu konusunda hiç bir şeyden haberleri yoktu.Ama Brooke biliyordu.Ve asla unutmamıştı ve unutmayacaktı… Geçmişin sırlarını gömüldüğü yerden çıkarmaya kararlıydı ama bunun sonuçlarına
2025 2. kitabı
Yazardan okuduğum 6.kitap. Bu kitap da yazarın diğer kitapları gibi çok iyiydi. Katili tahmin ettiğim ve bazı yerlerin gereksiz uzatıldığını düşündüğüm için 1 puan kırdım. Katili bulsam da, kitabın sonundaki olaylara bayıldım. KONU: Brooke, yüksek güvenlikli cezaevinin yeni pratisyen hemşiresidir ve mahkumlarla arkadaş olması yasaktır. Fakat Brooke bu kuralı çoktan çiğnemiştir çünkü lise aşkı Shane bu cezaevinde mahkumdur. Üstelik Shane’in bu cezaevinde mahkum olmasının sebebi Brooke’un ifadesidir.. *****SPOILER(????)***** Tüm kitap boyunca ben: Brooke kızım sen salak mısın???? (Göz deviren emoji)
·288 syf.·
2025 16. kitabı
Mahkûm Bu da gol değil maalesef be.. Yazar Hizmetçinin ikinci kitabının aynısını karakterler ve konu değiştirerek yazıp duruyor. D Koğuşuna göre konusu daha farklı geldi ama yok yani. Yapmaya çalıştığı ters köşe o hizmetçi de verdiği etkiyi vermiyor maalesef. Niye böyle oldu ya... Kitabin tek güzelliği bölümlerinin kısa ve akıcı olması. Yazarın potansiyelinin olmasına rağmen böyle sonlar yazması çok üzücü cidden. Bu kadar tahmin edilebilir olmaması gerekiyor. Yine de diğer çıkacak olan kitaplarını almaya devam edeceğim... Çünkü neden olmasın...
Beğenmedim (Spoiler var.)
2025 18. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 21:31
Aslında kitaptan spoiler yememişim ama neyse. Bu okuduğum 4-cü Freida McFadden kitabımdı ama hiç beğenmedim. Yazarın en sevmediğim kitabı diyebilirim. 3 puanı sadece yazarı sevdiğimden dolayı ve akıcı olması yüzünden verdim. Sevmeme nedenlerime gelirsek. Bence ana karakter çok salak, yani ana karakteri hiç sevemedim. Yok Tim'e aşığım ama Shane hala çok yakışıklı tripleri falan. Yani bu adam seni neredeyse öldürüyordu hatta çok güvendiğin biriside onaylıyor görmüş ama katil adam ondan uzak dur diyince bizim kız şüphelenmeye başlıyor, çıldırıyorum. Neyse katili gelirsek, Freida McFadden okuyanların çoğu biliyordur, sanki yazarın belirli bir şablonu vardır en arka planda olan en masum görünen karakter katil/kötü çıkar. Sadece 1-2 kitabın olsa bu olay çok göze batmaz ama kadının her kitabı böyle neyse katilin Margie olması beni şaşırtmadı, sinirlendirdi yani hadi diyelim sen Shane' in annesini çok görmedin, tanımadın. Kasabadaki diğer insanlarda mı tanımıyor? Kaç yıldır orda yaşıyan kadın işte. Neyse dediğim gibi bu kitabı sevmedim, yazardan okuduğunuz ilk kitap olacaksa belki sevebilirsiniz ama daha önce yazarın kitaplarını okumuş biriyseniz büyük ihtimalle sevmezsiniz benim gibi.
Mahkûm/ spoiler yok
2025 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 17:51
Freida McFadden'ın en sevdiğim kitabı bu oldu sanırım. Önceden okuduğum kitaplarını da beğenmiştim ama her defasında aklımı kurcalayan mantıksız noktalar oluyordu. Belki bu kitapta da vardır ama o kadar dikkat etmedim açıkçası, iyi ki de etmemişim. Kaygısız bir şekilde okumak çok güzeldi ve kitabı da çok beğendim. Belirtmek istediğim birkaç nokta dışında oldukça başarılı bulduğum bir kitap oldu. Keşke sevgili Olimpos Yayınları Sakın Yalan Söyleme'den önce bu kitabı çevirseydi de ilk bundan başlasaydım yazarı okumaya (Sakın Yalan Söyleme nefretimi her incelemede özellikle belirtmeliyim ahahahaha). Konusu; kahramanımız Brooke Sullivan yıllar sonra çocukluğunu geçirdiği kasabaya geri dönmüş ve iş arayan bir pratisyen hemşiredir. Başvurduğu yerler arasında kendisine olumlu cevap veren tek yer yüksek güvenlikli bir cezaevi olunca istemeye istemeye de olsa işi kabul etmiştir. Ama bu cezaevinde uyması gereken katı kuralların yanısıra kendisinden özellikle uzak durması gereken biri de vardır. Shane Nelson. Brooke'un ilk aşkı ve aynı zamanda Brooke'un yıllar önce kendisinden şikayetçi olup müebbet hapis cezası almasına sebep olduğu tehlikeli mahkûm. Kitabın iyi yanlarından ilki tahmin edebileceğiniz gibi KUSURSUZ AKICILIĞI. Freida'nın yazdığı herhangi bir kitabı 1 günden uzun sürede bitirmem mümkün değil çok akıcı yazıyor. Üstelik bununla da kalmayıp ilk sayfadan, uzatmadan giriş yapıyor konuya ve her sayfada katlanarak devam eden müthiş bir gerilim hissettirme yeteneği var. Aslında bu kitabın gerilimiyle diğer kitapların aksine hemen tanışmadık. Kitap bir geçmiş bir günümüz şeklinde ilerliyor ve gerilim kısmı çoğunlukla geçmişte anlatıldığı icin günümüz sahnelerini okurken o kadar da heyecanlanmıyordum. Ama sonlara doğru tempo ve hâliyle gerilim de arttı. Böylece kitabı
2025 2. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 19:13
uzun zamandır bu kadar aptal bir kadın karakter okumadım. katil o çıksaydı şaşırmazdım kendi kendini boğup bunu unutabilecek bir salaklığa sahip. potansiyeli yüksek. iyi bir dost da değil, arkadaş da, sevgili de değil. iyi bir evlat da değil. abi bi olay var düşünsene bi ya hemen canavar sıfatını veriyor millete. ben olsam 300 kere düşünürüm aq çıldırttı ya hiç mi tanıyamadın karşıdaki insanları hiç mi acaba demiyorsun ya aklımı delirdim aq.
2025 133. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2025 04:31
Kötülük genetik olabilir mi? İnsanlar intikam için ne kadar ileri gidebilir? Ya da insanlar ikinci bir şansı hak eder mi? Ya doğru sandıklarınız, birer yanlış ise? Manipülasyon ustası biriyle nasıl baş edersiniz? Merhabalar efendim Freida McFaddenFreida McFadden yine gerilimi zirvelerde yaşayacağınız,oha, yuh ,tamam çözdüm derken,aslında çözemediğiniz bir denklem gibi bir eser ile karşılaşıyoruz kitabımızda. Öncelikle şunu diyeyim dikkat! Kitap aşırı akıcı,okuyunca elinizden bırakamıyorsunuz :) Brooke ve 5 arkadaşı,erkek arkadaşının evinde partilemeye gidiyor. Bir oyun oynuyorlar aralarında,ipler biraz geriliyor. Bunu aşıp, devam ediyorlar. Gecenin bir yarısı çığlık sesi ile uyanıyorlar. Veranda da arkadaşlarını öldürülmüş halde buluyorlar! Bundan sonra işler sarpa sarıyor ve aralarında bir katilin olduğunu anlıyorlar ve birbirlerinden şüphe ediyorlar. Baş karakterimiz olan Brooke sadece birinin kendisini kolyesi ile boğduğunu anımsıyor. Bu kişinin erkek arkadaşı olduğunu söylüyor ve arkadaşı mahkum ediliyor. Aradan 11 yıl geçiyor. Brooke anne,babasının ölümünden sonra kasabaya geri dönüyor. Ve cezaevinde pratisyen hemşire olarak işe başlıyor. Brooke geçmişi ile yüzleşecek mi? Geçmişi peşini bırakacak mı? Ve bu kararı onu olumsuz sonuçları olan bir yola mı sevkedecek? Tadını damağınızda bırakan bir spoiler yazmak istedim. Çok keyifle okudum,okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
2025 18. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 12:09
Kitabı bitirir bitirmez, hissettiklerim geçmeden bu incelemeyi yazmaya koyuldum. :') Yazardan okuduğum 2.kitap oldu ve anladığım kadarıyla yazarın belli başlı bir kalıbı var ve bu kalıbı her kitabında kullanıyor. Çünkü D KoğuşuD Koğuşu'nun olay örgüsü ile bu kitaptaki olay örgüsünün neredeyse apaynı olması. Bu yüzden yazarın sağ vurup sol göstermesi kaçınılmaz oluyor. Kitabın konusu bir grup gencin bir gece partilerken yaşadıkları olayları konu ediniyor. O gece 3 cinayet işleniyor ve o olaydan sağ kurtulan da 3 genç oluyor. Biri hapsi boylarken diğer 2 genç hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar. Brooke Sullivan o gece kurtulan tek kız ve olayın üstünden 11 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor. Yıllar sonra görüşmediği annesi ve babasının ölüm haberini aldıktan sonra olayın yaşandığı kasabaya dönmek zorunda kalıyor. Kasabaya döndüğünde o geceden kurtulan ve çok yakın arkadaşı olan Tim ile karşılaşması kaçınılmaz oluyor. Brooke işinin gereği o geceden sağsalim kurtulanlardan biri olan ve cinayetlerden sorumlu olup hapishaneyi boylayan Shane Nelson ile de karşılaşıyor. !Bundan sonrasında SPOİLER olabilir, dikkatli okumanızı tavsiye ederim! Öncelikle baş karakterimiz Brooke bir miktar canımı sıkmış olabilir. Hatta biraz ifadesi az kalır baya canımı sıktı. Shane ve Tim arasında gidip gelmesi, '𝑎𝑦𝑦 𝑇𝑖𝑚 𝑐̧𝑜𝑘 𝑡𝑎𝑡𝑙ı, 𝑦𝑜𝑘 𝑦𝑜𝑘 𝑆ℎ𝑎𝑛𝑒 ℎ𝑎𝑙𝑎 𝑐̧𝑜𝑘 𝑠𝑒𝑘𝑠𝑖' diye düşünmesi beni okurken bezdirdi. Bir karar ver be kızım dedirtti! 30'una merdiven dayamışsın, 10 yaşında bir çocuğun var ama hala ergenler gibi düşünceleri vardı. Bir kendine gel diyip tokatlayasım geldi. -_- Hani bu konuyu geçtim. Belli ki hala travma sonrası stres bozukluğu yaşayan bir insanın olayın olduğu kasabaya inatla taşınmak istemesinin sebebi nedir yani?! Ailen kasabadaki evi sana bırakmış olabilir, evet. -normal
2025 8. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 01:18
spoilerli olabilir lutfen dikkat!!! (hatta yuksek ihtimalle spoiler olucak)!!!! simdi soyle ki hayatimda gordugum en salak bas kadin karakterlerden biriydi hadi shane i hapse gonderdin ve suclu olduguna inaniyorsun hapishanede adama neden sicak davraniyorsun neden kanin isiniyor madem seni bogmaya kalktigini dusunuyorsun tamam onu da anladik cocugunun babasi falan buraya kadar tamam e tim??? cocukluk arkadasin diye cocugun aklini okuyorsun herhalde tim soyle iyi tim boyle iyi assssla yapmaz… kizimmm babana bile guvenme demisler bir cocukluk arkadasi almissin basini gidiyorsun tabi yazar bize katilin tim olmadigini cok acik belli ediyor da kizin tim’in sandal agaci kokmasindan, arastirip sapik gibi telefon numarasini bulmasindan, kolyesini vermesine kadar suphelenicegi cok fazla sey var ben olsam kadinin yerinde bir bokluk hissederdim de neyse ki biz biliyoruz timcigimizin sucsuz oldugunu simdi en cok katlanamadigim noktaya geliyoruz gercekten kafayi yedim hadi tim’i gonderdin hapse shane cikti adamla allah rizasi icin sevistin (adam 10 yil kadin gormemis yazik dedi kadin ya ben sok cidden) hadi bunlara tamam eyvallah butun travmalarini yasadigin 3 kisinin oldugu o eve hangi akla hizmet gitmeyi kabul ettin bir de uzerine cocugunu goturdun… HADI GOTURDUN SHANE’LE IKISINI ORMANDA NEDEN YALNIZ BIRAKTIN EY AKILSIZ NEYMIS KARDAN ADAM YAPICAKLARMIS YAPMAYIVERSINLER KARDESIM BOYLE SEY MI VAR CIDDEN KAFAYI YICEM her seyden ote bu yazarin okudugum ilk kitabiydi hakkini vermek gerekirse gercekten bazi yerlerde gerdi ve cok surukleyiciydi 2 gunde bitirdim baska kitaplarina da sans veririm dipnot: kitapta en sevdigim yer josh’in shane’i bilerek oldurmesiydi ve sonunda annem icin her seyi yaparim demesiydi gercekten neymis psikopatlik manyaklik gen aktarimi sagolsun cocugumuza

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.