Brooke Sullivan’ın yüksek güvenlikli bir cezaevinin yeni pratisyen hemşiresi olarak harfiyen uyması gereken üç kural vardı: 1.Bütün mahkûmlara saygılı davran. 2.Sakın kişisel bilgilerini verme. 3.Mahkûmlarla ASLA arkadaşlık kurma. Fakat oradaki hiçbir görevli Brooke’un kuralları çoktan çiğnediğini bilmiyordu. Cezaevinin en azılı ve tehlikeli mahkûmlarından Shane Nelson’la olan yakın bağından, Shane’in Brooke’un lise aşkı olduğundan haberleri yoktu. Bir zamanlar okulun yıldız oyun kurucusu olan Shane şimdi işlediği bir dizi korkunç cinayetten ötürü müebbet hapis yatıyordu. Üstelik onu oraya Brooke’un ifadesi yüzünden tıkmışlardı. Fakat Shane biliyordu; ve asla unutmayacaktı.
288 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 13 Haziran 2022

9/10 puan verdi
Feride ablam yapıyor bu sporu djdjjd.
Herkese selam. Ay ne okuduk biz öyle ya. Ben yine ters köşe oldum dostlar. Bu kadının kitaplarını okumaya başlarken hep 8 ile başlıyorum ama sonra o puan illa ya 9 ya 10'a çıkıyor. Çok beğendim, konu itibariyle her ne kadar D Koğuşu'na bir göz kırpsa da çok da alakası olduğunu düşünmüyorum zira burada D Koğuşu'ndaki gibi hapishaneye
9/10 puan verdi
Yazardan okuduğum 6.kitap. Bu kitap da yazarın diğer kitapları gibi çok iyiydi. Katili tahmin ettiğim ve bazı yerlerin gereksiz uzatıldığını düşündüğüm için 1 puan kırdım. Katili bulsam da, kitabın sonundaki olaylara bayıldım. KONU: Brooke, yüksek güvenlikli cezaevinin yeni pratisyen hemşiresidir ve mahkumlarla arkadaş olması yasaktır. Fakat Brooke bu kuralı çoktan çiğnemiştir çünkü lise aşkı Shane bu cezaevinde mahkumdur. Üstelik Shane’in bu cezaevinde mahkum olmasının sebebi Brooke’un ifadesidir.. *****SPOILER(????)***** Tüm kitap boyunca ben: Brooke kızım sen salak mısın???? (Göz deviren emoji)
Mahkûm/ spoiler yok
Freida McFadden'ın en sevdiğim kitabı bu oldu sanırım. Önceden okuduğum kitaplarını da beğenmiştim ama her defasında aklımı kurcalayan mantıksız noktalar oluyordu. Belki bu kitapta da vardır ama o kadar dikkat etmedim açıkçası, iyi ki de etmemişim. Kaygısız bir şekilde okumak çok güzeldi ve kitabı da çok beğendim. Belirtmek istediğim birkaç
6/10 puan verdi
Mahkûm Bu da gol değil maalesef be.. Yazar Hizmetçinin ikinci kitabının aynısını karakterler ve konu değiştirerek yazıp duruyor. D Koğuşuna göre konusu daha farklı geldi ama yok yani. Yapmaya çalıştığı ters köşe o hizmetçi de verdiği etkiyi vermiyor maalesef. Niye böyle oldu ya... Kitabin tek güzelliği bölümlerinin kısa ve akıcı olması. Yazarın potansiyelinin olmasına rağmen böyle sonlar yazması çok üzücü cidden. Bu kadar tahmin edilebilir olmaması gerekiyor. Yine de diğer çıkacak olan kitaplarını almaya devam edeceğim... Çünkü neden olmasın...
Puan vermedi
Ben bu kadının ve yazdığı her kitabının büyük bir hayranıyım gerçekten!!! Bu kitabını da okuduktan sonra emin oldum açıkçası. Kitabın başında zaten tarzına alışık olduğum için kendi kendime dedim kesin büyük bir ters köşe var, ama yine de tahminlerde bulunmaya çalıştım. Hatta ilk defa bir kitabında neredeyse her şeyden emin oldum dedim amaa olamamışım... Yine de yanılmış olmam beni memnun etti çünkü öyle olduğunda okuma zevki daha çok artıyor. Neyse kitabın konusundan falan bahsetmeyeceğim zaten. Sadece henüz
Freida McFadden
Freida McFadden
okumadıysanız bir an önce okumaya başlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum!!!
8/10 puan verdi
GERÇEKTEN SUÇLU KİM? MAHKUM MU? YOKSA KATİL DIŞARIDA MI?
Mahkum. Oldukça heyecanlı başlayan bir kitap daha. Sanırım yazarın son çıkan kitaplarından birisi. En çok merak ettiğim kitaplardan birisi buydu. Hemşire olarak cezaevinde işe başlayan Brooke, orada müebbet hapse mahkum olan Shane Nelson'dan korkar. Neden mi? Çünkü eski sevgilisidir ve onun ifadesi sayesinde müebbet hapse mahkum olmuştur. Çünkü arkadaşlarını öldürdükten sonra onu da öldürmeye çalışırken son anda elinden kaçmış ve onu yakalatmıştır. Brooke, geçmişine dönmek zorunda kalmıştır. Çünkü parası yoktur, yeni bir başlangıca ihtiyacı vardır ve ailesinin evi ona miras kalmıştır. Bir yanda eski dostuyla karşılaşan Brooke, diğer yanda eski sevgilisiyle yüz yüze gelmiştir. Eski sevgilisi ısrarla katilin kendisi olmadığını iddia etmektedir. Brooke'un hikayesi yeniden işte böyle başlar. Kitap beni içine çekti. Zaten merakla başladığım bir kitaptı. Hemen okudum. Ben yazarın kalemini zaten seviyorum. Bazı kısımlar tahmin ettiğim gibiydi ama bazı sürprizler de oldu. Ben sonunu çok sevdim. Polisiye seviyorsanız okuyun. Çok çerezlik bir seri katil kitabı. Kitaba puanım ise 8. Bana göre eğlenceli bir kitaptı. Okuduğunuz için teşekkürler. :)
7/10 puan verdi
Aslında 6.5 kanaatle 7 :)
Artık tanımayan yok. Psikolojik gerilim denince akla hemen onun adı gelir; Freida, Freida, Freida. :) New York Times, USA Today, Wall Street Journal, Publisher's Weekly ve Amazon Charts’ın en çok satan yazarı. Aynı zamanda beyin hasarı konusunda uzmanlaşmış bir doktor. Daha ne olsun yahu.. Brooke Sullivan’ın yüksek güvenlikli bir cezaevinin yeni pratisyen hemşiresi olarak harfiyen uyması gereken üç kural vardı: Bütün mahkûmlara saygılı davran. Sakın kişisel bilgilerini verme. Mahkûmlarla ASLA arkadaşlık kurma.   Fakat oradaki hiçbir görevli Brooke’un kuralları çoktan çiğnediğini bilmiyordu. Cezaevinin en azılı ve tehlikeli mahkûmlarından Shane Nelson’la olan yakın bağından, Shane’in Brooke’un lise aşkı olduğundan haberleri yoktu. Bir zamanlar okulun yıldız oyun kurucusu olan Shane şimdi işlediği bir dizi korkunç cinayetten ötürü müebbet hapis yatıyordu. Üstelik onu oraya Brooke’un ifadesi yüzünden tıkmışlardı. Fakat Shane bunu biliyordu; ve asla unutmayacaktı. Kitap hakkında yazılan yorumları -birkaç tanesi haricinde- okuyamadım, vaktim olmadı ama kesinlikle yazarın diğer kitaplarına nazaran hikayenin hafif seyrettiğini, ana karakterin biraz zayıf kaldığını söyleyebilirim. Daha iyilerini okumuş olsak da Freida’nın kalemini sevdiğimden haksızlık yapmak istemiyorum. Sonuçta hangi kitabını elime alsam o veya bu şekilde su gibi akıp gidiyor. Bu kitabın da özellikle son 80 sayfasını ve şaşırtıcı finalini beğendim. Seri okunan, yormayan, kafa dağıtan kitaplardan. Yazarı sevenlere.. Not: Freida McFadden’nin dilimize çevrilecek bir sürü kitabı var. Neyse ki bu konuda şanslıyız, @olimposyayinlari bizi bekletmeyi sevmiyor.
7/10 puan verdi
uzun zamandır bu kadar aptal bir kadın karakter okumadım. katil o çıksaydı şaşırmazdım kendi kendini boğup bunu unutabilecek bir salaklığa sahip. potansiyeli yüksek. iyi bir dost da değil, arkadaş da, sevgili de değil. iyi bir evlat da değil. abi bi olay var düşünsene bi ya hemen canavar sıfatını veriyor millete. ben olsam 300 kere düşünürüm aq çıldırttı ya hiç mi tanıyamadın karşıdaki insanları hiç mi acaba demiyorsun ya aklımı delirdim aq.
8/10 puan verdi
Mahkum
‍Siz dostunuza mı yoksa sevgilinize mi güvenirdiniz? ‍ Brooke Sullivan yıllar önce sevgilisi Shane Nelson ‘ın saldırısından son anda kurtulmuş ve her şeyi geride bırakarak kendisine yeni bir yol çizmiştir. Ancak her şey Brooke ‘un büyüdüğü şehre geri dönerek Raker Yüksek Güvenlikli Hapishanede işe başlamasıyla değişir. ‍Brooke Sullivan çalıştığı hapishanede uyması gereken kurallara harfiyen uyabilecek midir? ‍Yıllar önce sevgilisi ve üç arkadaşını öldürmekten mahkum olan Shane Nelson gerçekten suçlu mudur? ‍Brooke Sullivan ‘ın kapı komşusu ve arkadaşı Tim Reese gerçekten dost mu yoksa tüm olayların faali midir? ‍Ya gerçek babasını dahi tanımayan Josh… ‍Basit ve çözdüğünüzü zannettiğiniz üç cinayet,kimi sevdiğinden emin olamayan bir kadın,sapkın düşünceleri olan bir anne ve oğul,masum ama bir o kadar tehlikeli bir çocuk, gerçeği bulmaya çalışan Brooke… Heyecan ve gerilim dolu bu hikayede siz de kendi gerçeğinizi bulmaya hazır mısınız? Ben heyecanla okudum.Tavsiyemdir. Keyifli okumalar The Inmate MAHKUM FREIDA MCFADDEN 8/10 Çaviri: Eda PAK
Kitap yorumum
MAHKÛM Mahkûm kitabının yorumuyla sizlerleyim. Freida McFadden'dan yine harika bir kitap okudum. Diğer kitaplarında aşina olduğumuz ters köşeler yine vardı ancak bu sefer bir tanesini tahmin etmesi çok zordu. Katili bulmakta zorluk çektim ama katili aramaktansa anı yaşayıp kitabı okuyup özümsemek daha güzeldi. Gerilimin dozu giderek yükseliyor ve flashback sahneleriyle doluydu. Brooke Sullivan'ın Roker Kasabası'na dönüşüyle olaylar ufaktan başlıyor. Mahkûm kitabından bahsedecek olursam; Brooke, 28 yaşında bir anne 10 yaşında dünyalar tatlısı bir oğlu var. Brooke, 11 yıl sonra ailesinin trafik kazasında ölümü üzerine New York yakınlarındaki Raker Kasabası'na geri dönüyor. Raker Hapishanesi'nde pratisyen hemşire ihtiyacı vardır, bu iş için Brooke görüşmeye gidiyor. Yapılan iş görüşmesi sonucu Brooke işe alınıyor. Brooke, çalışırken oğlu Josh'a kasabadan Margie adındaki yaşlı kadın bakıcılık yapıyor. Brooke, ilk iş gününde Dorothy'den gerekli bilgileri alıyor. Ancak Brooke'nin herkesten gizlediği bir sırrı vardı. Brooke'nin sırrı ne? Brooke, on yıl önce sevgilisinin evinde arkadaşlarıyla birlikte harika bir gece geçirecekti. Ancak gecenin sonlarına doğru korku filmlerini aratmayan olayların yaşanması Brooke'nin hayatında bir dönüm noktası oldu. Brooke, sevgilisinin evinde neler yaşadı? Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar #okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #gerilim #keşfet #öneçıkar #erdeminkitapligi #mahkûm #freidamcfadden #olimposyayınları #sayfa288
MahkûmFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 2024521 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.