Freida McFadden
Dawn Schiff tuhaf biriydi. En azından Dawn’ın muhasebeci olarak çalıştığı besin takviyesi firması Vixed’daki herkes öyle düşünüyordu. Asla doğru şeyi söylemezdi. Hiç arkadaşı yoktu. Her gün saat tam 08.45’te masasında olurdu. Dolayısıyla bir sabah ofise gelmeyince, beş yıldır firmanın en iyi satış temsilcisi olan iş arkadaşı güzel ve popüler Natalie şaşkınlığa uğradı. Sonra her şeyi değiştiren tedirgin edici, isimsiz bir telefon aldı… Anlaşılan Dawn yalnızca dışlanmış biri değildi; yakınındaki biri tarafından hedef alınmıştı. Ve şimdi Natalie, geri dönüşü olmayan biçimde Dawn’a bağlanmış, kendini, onu merak içinde bırakan bir kedi-fare oyununun ortasında bulmuştu: Asıl kurban kim? Son derece açık olan bir şey vardı: Biri Dawn Schiff’ten nefret ediyordu. Hem de onu öldürecek kadar. İş Arkadaşı, New York Times çoksatan yazarı Freida McFadden’dan geçmişin günümüze hangi karanlık şekillerde sirayet edebileceğini ve bunun ölümcül sonuçlarını işleyen, elinizden bırakması imkânsız bir gerilim.
328 sayfa

10/10 puan verdi
Dikkat! Bu kitap bolca kaplumbağa bilgisi içerir.
Herkese selam. Feride ablam ne yazsa okurum ben ya. Beni asla boğmuyor, kısa ve merakta bırakan bölümleri ile heyecanlı atmosferi hiç bitmiyor. Bu da benim gibi bir eserde orijinallik ve derinlik aramayıp sadece sıkılmadan kitap okumak isteyen okurlar için bulunmaz nimet. Feride ablayı okuyanlar bilir, eserlerinde hep bir geçmiş günümüz odaklı
7/10 puan verdi
İŞ ARKADAŞI-FREIDA McFADDEN,328 sayfa, Hizmetçi serisi ile hayatımıza girdi ve peş peşe Sakın Yalan Söyleme,D Koğuşu, Mahkum,Kilitli Kapı ve son olarak İş Arkadaşı ile artık aileden biri gibi olan Feride abla (biz ona öyle hitap ediyoruz) Türk okurları tarafından çok sevildi.Sevildikçe de kitapları ardı ardına çevrilmeye başlandı.İnternetten
7/10 puan verdi
#1 New York Times, USA Today, Wall Street Journal, Publisher's Weekly ve Amazon Charts çok satan yazarı Freida McFadden’nın gün geçmiyor ki yeni bir kitabı çıkmasın. Dawn Schiff tuhaf biriydi. Muhasebeci olarak çalıştığı besin takviyesi firması Vixed’daki herkes öyle düşünüyordu. Asla doğru şeyi söylemezdi. Hiç arkadaşı yoktu. Her gün
10/10 puan verdi
Yazardan yine harika bir kitap okudum. Gerilimi, gizemi, sinir bozuculuğu, her şeyi yine çok iyiydi. Yazarın diğer kitaplarındaki karakterlerin içsel düşüncelerinde tekrarlar çok vardı ama bu kitapta tekrar yoktu, bu da oldukça iyi bir şey. Ben kitabı çok beğendim.
Puan vermedi
Freida McFadden İş Arkadaşı Merhaba okumanın farkındalığına inanan güzel insanlar. Kadının kaplumbağa takıntısı var. Kim kaplumbağaları o kadar sever ki İş Arkadaşı, baştan sona merak uyandıran bir anlatıma sahip. Hikâye, işe gelmeyen bir çalışanın kaybolmasıyla başlıyor ve ofis ortamında geçen bu sıradan olay, kısa sürede karanlık bir
9/10 puan verdi
Yazarın hizmetçi serisinden sonra okuduğum ve yine beğendiğim bir kitap...özellikle sona yaklaştıkça heyecanın ve ters köşelerin arttığı soluksuz okunacak güzel bir kurgu...Okunmalı..
8/10 puan verdi
Herkese Merhaba #okuyanleydiler olarak @yazmaliokur ve
Ceyda Zorlu
Ceyda Zorlu
ile İş Arkadaşı’nı @olimposyayinlari’dan ön sipariş ile sipariş ettik ve kitap ülkemizde çıkar çıkmaz okuduk. Kitap okumayı seviyoruz, polisiye okumayı seviyoruz bir de okuma maratonu yapıyoruz keyfimize diyecek yok Kızlar ile iki günde okuduk ve bitirdik o kadar sürükleyiciydi ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.Bunun garantisini verebilirim yani yazarın her kitabında bunu yaşadım. Yazarın kalemini seviyorum o yüzden ülkemizde çıkan tüm kitaplarını kitaplığıma ekledim. Bu kitap diğer kitaplarından bir tık daha kalındı. Yine ve yine sonunda beni on ikiden vurdu. Artık yazarın kalemine alıştım ve tahmin ederim tahminim de doğru çıkar diyorum ama her zaman yanılıyorum. Umarım rüyamda kaplumbağa görmem o konuda biraz endişeliyim Şimdi ne söylesem spoiller olarak kalacak. O yüzden okuma heyecanınızı azaltmak istemiyorum. Güzel bir ters köşeye uğrayacağınız bir kitap bunu size söyleyebilirim. Kimseye güvenmemeniz gerektiğini ve geçmişinizin her zaman karşınıza çıkacağını hatırlatmak isterim. Tavsiye ederim
Puan vermedi
Önceki kitaplarına nazaran gerilim ve merak unsurunu biraz eksik buldum.Yine de muadillerine göre kurgu açısından gayet başarılı.Yazar gerçekten ters köşe uzmanı.Kitabin sonu ciddi hayal kirikligina ugramama neden oldu ama genel olarak 10/7
9/10 puan verdi
Öncelikle bir müddet deniz kaplumbağası görmek istemiyorum. Okuyunca eminim hak vereceksiniz. Dawn okuduğum en tuhaf karakterlerden biriydi. Böyle birine bende ne kadar dayanabilirdim bilmiyorum . Kitap bu sefer ofiste geçiyor. Natalie ve Dawn aynı iş yerinde çalışan iki kadın. Natalie ne kadar çevresi tarafından sevilen, bakımlı ve havalı biriyse Dawn da o kadar ışıltısı sönük, dışlanmış ve tuhaf biri. Aşırı dakik olmasıyla bilinen Dawn o sabah işe gelmeyince Natalie çok şaşırıyor . Sonra her şeyi değiştiren tedirgin edici, isimsiz bir telefon alıyor. Telefonda ki Dawn ve bana yardım et deyip telefonu kapatıyor. Sonrası hakkında bilgi vermeyeceğim zaten ummadık yerlere evrilip sürpriz bir sonla bitiyor . O kadar merak uyandırıcydı ki sayfaları su gibi aktı. Sadece sonu farklı bitebilir miydi acaba dedim ama böylede çok sevdiğime karar verdim. Bence hikayenin gidişatına böylesi bir son daha iyi olmuş.
Puan vermedi
Zeki bir kadından tehlikeli ne vardır? Tabi ki iki zeki kadın
Öncelikle yine şunu söyleyebilirim sayfalar aktı gitti. Freida 'nin kitaplarının en sevdiğim yanı bu kesinlikle. Hiç sıkmıyor, uzatmıyor ve merakınızı dinç tutuyor. Kitabı okurken bir yere kadar tahminlerim değişti ama sonrasını rahatlıkla tahmin edebildim. Ancak bu okurken hevesimi kaçırmadı. Çünkü olay örgüsü ve karakterler güzel işlenmişti. Kitabın konusuna gelecek olursak Dawn değişik takıntıları olan, asosyal sayılan tuhaf bir kadın. Ayrıca çok dakik işe gidip gelmesi hatta tuvalete gitmesinin bile saati değişmez. Natalie işe tatlı kendini sevdirmeyi başaran sosyal bir kelebek sayılan güzeller güzeli bir kadın. İkisi aynı ofiste çalışıyorlar odaları ise yan yana. Bir gün Dawn, Natalie'ye çok önemli bir konu hakkında konuşmak istediğine dair e-posta gönderir. Ancak ertesi gün işe gelmez. Natalie bu duruma şaşırır çünkü bu asla Dawn'nın yapacağı bir şey değildir. O sırada Dawn'nın ofis telefonu çalmaya başlar Natalie telefonu açar ve telefondaki ses acı içinde "Bana yardım et" der. Bütün olaylar bu noktada başlar. Bu yazarın kitaplarının gerçekten seviyorum. Ne yazsa okurum diyorum o yüzden umarım #olimposyayinlari bize bol bol #fmcfaddenauthor kitapları çevirir.
İş ArkadaşıFreida McFadden · Olimpos · 2025106 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.