Die Kollegin

Orijinal Dil:
İngilizce
Almanya
Almanca

Dikkat! Bu kitap bolca kaplumbağa bilgisi içerir.
·328 syf.·
2025 38. kitabı
Herkese selam. Feride ablam ne yazsa okurum ben ya. Beni asla boğmuyor, kısa ve merakta bırakan bölümleri ile heyecanlı atmosferi hiç bitmiyor. Bu da benim gibi bir eserde orijinallik ve derinlik aramayıp sadece sıkılmadan kitap okumak isteyen okurlar için bulunmaz nimet. Feride ablayı okuyanlar bilir, eserlerinde hep bir geçmiş günümüz odaklı çalışır, bu da öyle idi ancak tek fark bu kitapta geçmişle köprüyü e-postalar aracılığı ile kurmamız oldu. Sayfa 244'te ağzımı açıkta bırakan ters köşesiyle beni tatmin etti. Uzun lafın kısası koşun koşun alın bu kitabı, pişman olacağınızı düşünmüyorum jjkdkjd. Haydi konusuna geçelim; Natalie Farrell...hayatımda okuduğum en bitch karakterlerden biriydi. Uzun zamandır beni bu kadar sinirlendiren efenime söyleyim sayfaları kemirmeme sebep olan bir karakter okumamıştım. Kendisi bir vitamin şirketinin başarılı bir satış elemanı. Bir gün "iş arkadaşı" Dawn işe zamanında gelmeyince mükemmel giden hayatının birden tersine döneceğinden o da habersizdir. Zira Dawn işe hiçbir zaman geç kalmaz. Kendisi bir OKB'li. Özellikle dakiklik, tek renk beslenme, temizlik ve en önemlisi kaplumbağalar konusunda. Natalie her ne kadar kendisi en sevdiği arkadaşı olmasa da Dawn'ın evine gitmeye ve onu kontrol etmeye karar verir. Evine gittiğinde dış kapının açık olduğunu görür, evin içerisinde ise tam bir kaos hakimdir. Her yerde kan...çokça kan vardır fakat Dawn ortalıkta yoktur. Olayın şokunu atlatamadan polisi arayan Natalie vatandaşlık görevini yerine getirdiğini düşünürken bilmediği şey Dawn'ın ölümünden sorumlu tutulacağıdır. Herkese keyifli okumalar. İş Arkadaşı Freida McFadden Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha Ne Olsun Be
Çıkar Uğruna Kaybolan Dostluk
2025 194. kitabı
Ofis koridorlarının karanlık tarafını hissettim. İnsan ilişkilerinin en karmaşık yüzlerinden biri, her gün aynı masaların arasında yan yana otururken aslında birbirini hiç tanımamaktır. Bir gülümsemenin ardında gizlenen düşmanlık, bir iltifatın altındaki küçümseme… Bunları hayatımda ben de gördüm. Masum görünen bakışların ardında buz gibi bir mesafe, içtenmiş gibi gelen bir sözün altında zehirli bir niyet olduğunu fark ettiğim çok oldu. İşte bu yüzden bu kitap, yalnızca bir gerilim değil, aynı zamanda ruhumda bir ayna gibiydi. Hikâye ilerledikçe karakterlerin arasındaki gizli gerilim, bana kendi iş hayatımda yaşadığım çatışmaları hatırlattı. Bir insanla aynı ortamı paylaşırken, onun gerçek yüzünü görmenin çoğu zaman imkânsız olduğunu fark ettim. Bir kahve molasında yan yana durduğum insanların, arkamdan neler söylediğini yıllar sonra öğrenmiştim. Kitapta da aynı şekilde, yüzeyde sıradan görünen bir ilişkinin altındaki karanlık gittikçe ağırlaşıyor. Ve bu bana şu gerçeği düşündürdü: İnsan, en çok da yanında duran kişiden yara alıyor. McFadden’in dili bana yalnızca gerilimi değil, aynı zamanda tedirginliği de yaşattı. Sayfaları çevirdikçe içimde bir sıkışma, “ya ben de fark etmeden böyle bir oyunun içindeysem” düşüncesi büyüdü. Çünkü hayat, bazen en büyük tuzakları, en sıradan anların içine saklıyor. Bir ofis sandalyesi, bir bilgisayar ekranı, bir fotokopi makinesi… Hepsi aslında bir sahne; biz de rollerimizi oynayan aktörleriz. Ama beni asıl çarpan şey, karakterlerin ikili ilişkilerinde saklanan çıplak gerçek oldu: güvenin kırılganlığı. Birine güvenmek ne kadar kolay görünse de, kırıldığında geriye kalan şey bir daha onarılamıyor. Ben de bir zamanlar çok güvendiğim bir iş arkadaşımın, küçücük bir çıkar uğruna sırtımı döndüğünü gördüğümde içimde tarifsiz bir boşluk
İnsan ve Duygular
2025 66. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2025 12:39
İŞ ARKADAŞI-FREIDA McFADDEN,328 sayfa, Hizmetçi serisi ile hayatımıza girdi ve peş peşe Sakın Yalan Söyleme,D Koğuşu, Mahkum,Kilitli Kapı ve son olarak İş Arkadaşı ile artık aileden biri gibi olan Feride abla (biz ona öyle hitap ediyoruz) Türk okurları tarafından çok sevildi.Sevildikçe de kitapları ardı ardına çevrilmeye başlandı.İnternetten yaptığım araştırmada gördüm ki daha çok çevrilecek kitabı var.Tek kelime ile yandık diyorum. *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Yıllardır bu kitap üzerinde çalışmış yazar.”Kaplumbağalar Kitabı” olarak biliniyormuş ve çok taslak çıkarmış.İlk taslağın başını sıkıcı bulmuş,herkes öyle diyormuş.Dört kere baştan yazmış. Ben de kitabı giriş,gelişme,sonuç diye ayırdım.Giriş kişileri tanıma,geçmiş ve günümüz arasında gidip geldi gayet sakin bir şekilde.Olay ortaya çıktı.Gelişme tam bir sürpriz ve ters köşeydi ama sonuç maalesef vasat olmuş bana göre.Çok farklı olabilirdi ve maalesef kitapta heyecan,gerilim eksikti diğer kitaplarına göre…🫩 *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Evet bu sefer kitabımızın konusu bir ofis ortamında geçiyor.Sırlarla dolu bir ofis… Besin takviyesi firması Vixed’in çalışanlarının sırları…Satış departmanının başarılı ve güzel pazarlamacısı popüler Natalie…Her yönüyle tuhaf muhasebe bölümü çalışanı,kaplumbağa ama deniz kaplumbağası meraklısı,görüntüsü ve tavırlarıyla kadından çok erkeğe benzeyen Dawn…Bölüm müdürü yakışıklı Seth..Hepsinin hayatlarında sırlar var..Tabi çalışma hayatının olmazsa olmazı mobbing ve ergen şiddeti… Bir cinayet,hepsini geçmişlerinden gelen bir sırda birleştiriyor.️ *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Acaba her şey göründüğü gibimiydi? Herkes sırlarını açıkladığını düşünürken bu konuda doğrularımı söylüyorlardı?Doğruları söylerken samimi miydiler?… Asıl öldürülmesi gereken kişi yerine başkası
2025 193. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2025 13:42
Freida McFadden’in tüm kitaplarını okumuş biri olarak “İş Arkadaşım” benim için ayrı bir heyecan taşıyordu. Türkçe çevirisinin yapılmasını uzun süre bekledim ve elime geçer geçmez okumaya başladım. Yazarın her kitabında beni içine çeken farklı bir heyecan ve çoğu zaman şaşırtıcı ters köşeler vardı. Bu kitapta o beklenmedik ters köşeyi bulamasam da, yine de inanılmaz sürükleyici bir şekilde ilerledi. McFadden, bu kez günümüzün en büyük sorunlarından birini ele almış: akran zorbalığı. Bu kez iş hayatında ve geçmişe dayanan bir hikâyeyle birlikte… Okulda başlayan bir akran zorbalığının yıllar sonra alınan intikamına dönüşen bir kurgu var karşımızda. Çalışma hayatında görmezden gelinen, çoğu zaman dillendirilmeyen bu konuyu bir gerilim kurgusu içine yerleştirmesi bence oldukça etkileyici olmuş. Her sayfasında merak uyandıran, elden bırakılması zor bir kitap oldu benim için. McFadden’in dili, temposu ve karakter yaratmadaki başarısı yine kendini gösteriyor. “İş Arkadaşım”, yazarın okuduğum son kitabı olsa da, bana onun yazarlığındaki istikrarı ve farklı bakış açısını bir kez daha hatırlattı.
2025 54. kitabı
Freidacım alttan üstten, sağdan soldan, havadan sudan, uçan kuştan ansızın geliveren ters köşeleriyle yine şaşırtmaya devam ediyor. Bu sefer ters köşeleri bile ters köşeye getirerek, oyunu çift okeyle, alnımıza vura vura bitiriverdi. Hem de ne çift okey ama vay be diyebiliyorum sadece... Kitap son cümlesine kadar gizemini ve heyecanını sürdürdü. Tam daha da şaşırmam diyorum hop "süprizzz", yok bi daha düşmem diyorum hop "yeni gelmedik, geri geldik", hep bir hop oturup hop kalkmalar.:)) Ne desem spoiler olacak o yüzden demem o ki; Freidacığımın bugüne kadar ki kitaplarını sevdiyseniz bunu da seversiniz. Kitaptaki karakterlerin davranışlarını ve çoğu olayları tasvip etmesemde kitabı çok sevdim, pek sevdim, baya sevdim.
Kitap Yorumu
2025 70. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2025 11:03
İyi kurgulanmış bir hikayeydi ancak sonu beni hüsrana uğrattı. Kitabın ortalarında “nasıl yani “ diyor ve daha bir hevesle okumaya devam ediyorsunuz. Sonu daha iyi yazılabilirdi kesinlikle ama okumaya değer.
2025 30. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 07:44
#1 New York Times, USA Today, Wall Street Journal, Publisher's Weekly ve Amazon Charts çok satan yazarı Freida McFadden’nın gün geçmiyor ki yeni bir kitabı çıkmasın. Dawn Schiff tuhaf biriydi. Muhasebeci olarak çalıştığı besin takviyesi firması Vixed’daki herkes öyle düşünüyordu. Asla doğru şeyi söylemezdi. Hiç arkadaşı yoktu. Her gün saat tam 08.45’te masasında olurdu. Bir sabah ofise gelmeyince, beş yıldır firmanın en iyi satış temsilcisi olan iş arkadaşı güzel ve popüler Natalie şaşkınlığa uğradı. Sonra her şeyi değiştiren tedirgin edici, isimsiz bir telefon aldı. Anlaşılan Dawn yalnızca dışlanmış biri değildi; yakınındaki biri tarafından hedef alınmıştı. Ve şimdi Natalie, kendisini geri dönüşü olmayan bir kedi-fare oyununun ortasında bulmuştu. Son derece açık olan bir şey vardı: Biri Dawn Schiff’ten nefret ediyordu. Hem de onu öldürecek kadar. Döverim de severim de hesabı en çok eleştirdiğim yazar, bu yıl en çok okuduğum yazarlardan birisi oldu. Haliyle bir tecrübe edinerek yazara hangi perspektiften bakmam gerektiğini, kitaplarını en verimli şekilde nasıl okuyabileceğimi geç de olsa öğrendim. Uzun uzadıya yazmayacağım o yüzden. Özetle; tahmin edilebilir olması ve arafta kalan anlamsız finali çoğu okur gibi beni de memnun etmedi ama kafamı dağıtmadı dersem haksızlık etmiş olurum. Kilitli Kapı’dan daha iyiydi bana göre. Yine de derinliksiz anlatımı ve karakterlerin ergen vari diyalogları nedeniyle ortalama hislerle vedalaştığım bir kitap oldu. Okursanız, kaplumbağalarla ilgili akılda kalıcı, ortamlarda keyifle satabileceğiniz bolca bilgi edinirsiniz. Okumazsanız da oku-geç kategorisinde bir kitabı geride bırakmış olursunuz. Mevcut ruh halinize göre karar verebilirsiniz.. . . . .
Spoilerlı!!!!
2025 56. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2025 23:00
Freida McFadden'ın Türkçeye çevrilen tüm kitaplarını okudum ve en beğenmediğim bu oldu. Konu en başlarda gerçekten iyi gidiyordu ama sonu gerçekten çok kötüydü. Dawn kesinlikle normal bir insan değil bir yere kapatılması lazım. Sonda Nat' in hiçbir şey olmamış gibi davranması aşırı saçmaydı hem bize yansıtılan böyle bir karakter değil hem de yaşadıkları normal değil. Kız senin eski arkadaşını öldürmüş üzerine cinayet suçu atmaya çalışıyor ve senin kafanı parçalayacaktı ama ona rağmen hala orada kızı teselli ediyorsun ve sonra hiçbir şey yaşanmamış gibi aynı ortamda bulunuyorsun. Kitabın sonu tüm hikayeyi berbat etti bence daha iyi yazılabilirdi.
İnceleme
·368 syf.·
2024 38. kitabı
Bu kitaba başlamadan önce yabancı booktokun yorumlarına bakmak gibi bir hataya düştüm.. Kitabı yerden yere vurmuşlardı ve sonu çok tahmin edilebilirmiş (?) YANİ baya büyük bir ön yargıyla kitaba başladım.. Kitabın ortasına kadar olayları tahmin edemedim açıkçası ve bir süre sonra düşündüm ki "ben mi salağım?" Meğersem canım yabancı booktok abartıyormus . Sonunun çok küçük bir kısmı tahmin edilirdi.. Freida her yeni kitabında bir adım daha kendini geliştirerek yazıyor Bu değişimi ve profesyoneliği gözle görülür bir şekilde fark ediyorsunuz ve trde basımı olan diğer kitaplarından çok daha kaliteli bir kurgu sizi bekliyor Konusu: Dawn bir ilaç şirketinde muhasebeci olarak çalışıyor ve işe her zaman 08.45'te gelir. Fakat Dawn bir gün işe gelmez ve iş arkadaşı Natalie onu merak eder. Sonrasında rahatsız edici ve isimsiz bir telefon görüşmesi alan Natalie, Dawn'ın kaçırıldığını düşünür ve asıl kedi fare oyunu burda başlar.. Peki kurban sadece Dawn mıdır? Ya da Dawn gerçekten kurban mı? :)
The CoworkerFreida McFadden · Poisoned Pen Press · 20231,881 okunma
2025 50. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 15:14
Öyle bir kitap ki... Akıcı mı? Evet, aşırı akıcı. Ama mantıksızlık abidesi bir kitap. Yani ters köşe yapıcam diye bu kadar saçmalamaya gerek var mıydı ya? Bir zorbaya zorbalık yapılıyor diye vicdan azabı yaptırılmaya çalışılmış ama zorbalık yapılanda iyi değil. Kimsenin iyi olmadığı bir kitap. Ama karakterlerin hiçbiriyle bir bağ kurulmuyor, herkes sığ, herkes bir şey yapıyor ama neden sorusunu sorduğumuzda boşluk karşılıyor bizi... Polisiye - gerilim sınıfına kesinlikle girmeyecek bir kitap (bence) Diziyi aniden bölen reklamlar bile insanı daha çok geriyor.

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.