Freida McFadden
On bir yaşındaki Nora Davis odasında ödevlerini yaparken babasının bodrumda kadınları öldürdüğünden bihaberdi. Ta ki polisler gelene kadar. O günlerin üzerinden yıllar geçmişti. Babası ömrünü parmaklıklar ardında çürütürken Nora başarılı bir cerrah olmuş, sessiz, yalnız bir hayat sürmeye başlamıştı. Kimse babasının ünlü bir seri katil olduğunu bilmiyordu. Nora da bunun böyle kalması için elinden geleni yapmaya kararlıydı. Fakat bir gün hastalarından birinin öldürüldüğünü öğrenecekti. Üstelik genç kadın, Nora’nın babasının kurbanlarını öldürdüğü o eşsiz, korkunç yöntemle öldürülmüştü. Birileri Nora’nın kim olduğunu biliyordu. Birileri bu dehşet verici suçun cezasını onun çekmesini istiyordu. Ancak Nora, babası gibi katil değildi. Polisler onu suçlayamazdı. Bodrumuna bakmadıkları sürece…
272 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2021

7/10 puan verdi
Bu hikayede yanan kedi ve birisi oldu
O birisini söyleyemiyorum, maalesef spoiler olur; kedi de Nora’yla yaşamak durumunda kaldığı için... Önce puanım; 6.5’ten 7 olarak değerlendirdim. Farkındayım destan yazdım ama genel olarak Freida ablamızın yazım tarzına ve diğer kitaplarına da değindim,yine de incelemeyi rahatlıkla okuyabilirsiniz diğer kitaplardan spoiler yok genel bir
6/10 puan verdi
Yazarı bu kadar okuyup da doktor olduğunu bilmeyen bir zahmet kendini çöpe atsın. (Bunu her kitabında hatırlatmayı görev edindim kendime, tıp öyle kolay okunmuyor efendiler.) On bir yaşındaki Nora Davis odasında ödevlerini yaparken babasının bodrumda kadınları öldürdüğünden bihaberdi. Ta ki polisler gelene kadar. O günlerin üzerinden yıllar
7/10 puan verdi
Yediden sekiz
Freida’nın kitaplarını okumak her zaman keyifli; hap gibi hızlıca alıp kolayca sindirebileceğiniz bir tarzı var. Diğer kitaplarını okuyanlar kaleminin nasıl olduğunu bilir, ama bu kitabın favorilerim arasına gireceğinden şüpheliyim. Babasının yaptıklarını daha detaylı anlatan bir roman gelirse daha keyifle okuyabilirim. Akışında sorun yoktu ama kurguya girmekte biraz zorlandım. Nora’nın geçmişini okuduğum kısımlarda daha hevesliydim. El itini överken ben evdeki aslanımı gömemem… Ne yazsa okurum ama bu biraz beklentimin altında kaldı. Nora Davis, on bir yaşındaki bir çocuğun yapması gereken şeyleri yaparken babasının bodrumda işlediği korkunç şeylerden bihaberdi… ta ki polis gelip kemikleri bulana kadar. O karanlık günler geride kalmıştı. Nora ise babasının kızı olmasına rağmen canavarı reddedip başarılı bir cerrah olmuştu. Sıkıcı hayatından gayet memnundu ama derken… iki eski hastası da dahil olmak üzere cinayetler işlenmeye başladı. Üstelik bu cinayetler babasının yöntemleriyle birebir aynıydı. Nora, kaçmaya çalıştığı geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Sonuçta babası katildi… kızı değil, değil mi?
9/10 puan verdi
KİLİTLİ KAPI-FREIDA MCFADDEN,272 sayfa, Yazarın okuduğum 7.son kitabı…Frida abla biraz nefes al diyorum,bize de yazık yani …Bir ay içinde bu son okuduğum dediğim üçüncü kitabın oldu.”Hizmetçi”ile bir girdin aramıza,ortalığı toz duman ettin.Evet Türk okurlar seni çok sevdi ama sen de bize biraz acı yaniiiBizdeki de can,sana yetişeceğiz diye yarışmaya başladık..Bak yine bir kitap yazdın,sonu yine açık ve yine devamı gelecek gibi… Evet, yazar yine son derece merak uyandıran bir kitapla geldi aramıza… Freida McFadden, Kilitli Kapı'yla korku ve gerilimi, geçmişin zincirlerinden,korkularından kurtulma mücadelesiyle harmanlayarak okura çarpıcı bir hikâye sunuyor. Başından sonuna kadar soluksuz okunan kitapta şüphelendiğim kişiler masum çıkınca yine öyle bir ters köşe yaptıki ağzım açık kaldı.Yine yaptın yapacağını dedim… ”Kilitli Kapı”, geçmişi sırlarla dolu olan Nora’nın yaşamını anlatıyor. Başarılı bir cerrah olan Nora, geçmişinin karanlık sırlarından kaçmaya çalışırken, beklenmedik bir olayla hayatı baştan aşağı değişir. Polis, Nora’nın geçmişiyle bağlantılı korkunç bir cinayeti araştırmaya başladığında, onun sırları ve korkuları da bir bir açığa çıkmaya başlar. Kaçmaya çalıştığı karanlık geçmişi onun peşini bırakmazken,okuyucular da her sayfada gerilimi hissedecek. Acaba Nora, gerçekten masum mu? Yoksa onun da sakladığı korkunç sırları mı var? Bazı kapılar boşuna kilitli değildir…
8/10 puan verdi
katili asla kimse tahmin edemezdi
yazardan okuduğum ikinci kitabı ve ikisinin de arasındaki benzerlikler sanki seri okuyormuşum gibi hissettirdi… kitabın amacı kesinlikle gerilim hissettirmek ya da katili buldurmak falan değil. yazar iyi bir kurgu yazmış, baştan sona detaylı bir kurgu. ve amaçta bu kurguyu okumak sanırım… gerçekten kurguya lafım yok, annesinin mide bulantısının
5/10 puan verdi
Freida ne yazarsa okuyacağımı bildiğim için kitabın çevrildiğini gördüğüm gibi okumaya başladım ve tek oturuşta bitirdim. Bu kadının da böyle bir huyu var asla komplike hikayeler yazmıyor ama yazdıklarını merak edip hikayenin sonunu görmek için kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Sadece yazarın sevmediğim tek yani her kitabın (şu ana kadar
9/10 puan verdi
Selam. Kitabın başı güzel başladı. Ortalara doğru biraz tempo düştü gibi hissettirse de son otuz, kırk sayfa tempo, kitap başına nazaran daha bir yükseldi. Kafamda bir çok tahminde bulunsam da, ters köşe oldum. Bir "hizmetçi" kitabının yerini tutmaz tabi. Bu arada, yazarın kalemini seviyorum. Her kitabının yeri çok farklı bence. Hafif tempolu kitap arıyorsanız tavsiye edebilirim. Tabi sonu için kesin bir şey diyemem. Sevgiler.
9/10 puan verdi
Nora ünlü katil eli beceriklinin kızı.. babasının ününden utanç duyan Nora ismini değiştirir ve ünlü bir cerrah olur.. bir gün hastaları babasının yöntemiyle tek tek öldürülmeye başlar.. babası hapisteyse yeni katil kim? Sonuna kadar merakla okuyacağınız sürükleyici bir kitap ben çok beğendim bu tarz sevenlere kesinlikle tavsiye ederim Kitapla kalın dostça kalın
Puan vermedi
Freida McFadden / Kilitli Kapı Merhaba okumanın farkındalığına inanan güzel insanlar. Bazı kapılar boşuna kilitli değildir.. Freida McFadden’ın sürükleyici psikolojik gerilim romanlarından biri. İşte kitapla ilgili kısa bir yorum ve etkileyici bir alıntı: “Kilitli Kapı”, sizi ilk sayfadan itibaren içine çeken, temposu yüksek bir psikolojik
6/10 puan verdi
Gazeteler, yakalanmadan önce yirmi yıldan uzun bir süre polis ve FBI'dan kaçan Aaron Nierling'in bir dahi olduğunu yazdı. Son derece karizmatik ve çekici biriydi; en azından öyle olmak istediğinde. Hiçbir pişmanlık göstergesi olmaksızın muhtemelen en az otuz kadını öldüren Nierling bir narsist ve ruh hastası. O bir deli. O bir
Kilitli KapıFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 2025404 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.