2021 12. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2021 23:26
Kitap; kasabaya tatbikat için gelen kaymakamın, küçük yaşta annesiz ve babasız kalan Yusuf'u, onların cansız bedenlerinin başında bulması ve ona bazı sorular sorması ile başlar. Yusuf'un kimsesi olmadığını öğrenen kaymakam bey onu yanına almaya karar verir. Evlat edinilen Yusuf kaymakam beyin yaşadığı yere gelir ve böylece yeni hayatı şekillenmeye başlar. Kaymakam beyin tayini ile beraber yeni bir yere alışmaya çalışan Yusuf'un aşık olduğu kadını, yaşadığı sıkıntıları, verdiği doğru ve yanlış kararları okurken sanki içinizden birinin hayatını okuyor gibi hissedeceksiniz. Kitabı okurken her karaktere biraz kızdım, onlar için biraz üzüldüm, kimi zaman sempati duydum. Sanki tanıdığımız birilerinin ya da gerçek bir olayın hikayesini okuyor gibiyiz. Yesilçam tadında güzel bir kitap. Küçük Bir Not: Kitabı yapı kredi yayınlarından okuyacaklara bir öneri "Bir Yetimin Romanı" adlı ön sözü atlayın ve sonda okuyun. Çünkü ben ön söz kısmında baya spoiler yedim. Resmen romanı özetlemişler. O yüzden sonda okunması daha uygun. Keyifli Okumalar -2 Nisan 2021-
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025210,5bin okunma