2021 11. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2021 02:00
Herkese merhaba "Nedir" serisinin 10.kitabı olan "Şizofreni" adlı kitabın yorumuyla geldim bugün. Öncelikle psikolojiye ilgi duyan ve az da olsa bu konuyla ilgili bilgisi olan herkesin seveceğini düşünüyorum. Kitabın içerisinde şizforeniye dair her şey var. Şizofreninin belirtileri, türleri, sıklık ve yaygınlığı, tanısı, tipleri, mitler ve gerçekler, nöroanotomik değişiklikler ve daha niceleri. Bu hastalık hakkında her bilgiye sahip olabilirsiniz. Yalnızca şu konuda uyarmak istiyorum: Eğer psikolojik terimlere hakim değilseniz kitabı okurken sürekli sözlüğe bakmak durumunda kalabilirsiniz. Çünkü yazar akademik bir dille yazmış kitabını. Biraz daha sadeleştirilebilirdi diye düşünüyorum. Diğer eleştirim ise kitabın en sonunda yer alan şizofreni hastası ile röportaj yapılan kısım. Bu konuşmayı seneler önce bir YouTube kanalında dinlemiştim. Konuşmanın direkt kitaba yerleştirilmesi pek hoş olmamış. Aynı zamanda alıntılar ve kaynak sayısı da oldukça fazla. Sanırım aynı zamanda intihali de yüksek. Yorumu özetlemem gerekirse internette bulabileceğiniz bilgilerin hepsi bu kitapta toplu şekilde yer alıyor. Eğer ben internetten araştırırım kitap okumama gerek yok derseniz boşuna almayın ama toplu şekilde elinizde kaynak olsun istiyorsanız satın alabilirsiniz. Karar sizin :)
Psikoloji
ŞizofreniSerenay Özen · Siyah Beyaz Yayınları · 202088 okunma