2021 22. kitabı
Dinlendirmekten asla bıkmayacağım bu kadının kalemine hayranım! Her kitabını tereddütsüz okurum :) Kayıp Şehir serisinin üçüncü kitabında, Kimliksiz kitabından hatırlayacağımız Deryal Yiğit'in oğlu Tunç Mirza Yiğit var. kitabımızın konusundan kısaca bahsedecek olursak Tunç küçükken babası Deryal kaza geçiriyor ve hastane de uzun bekleyiş korkusu yüzünden, bir daha kimsenin arkasından üzülmemek adına ailesi ile arasına mesafe koyuyor. Mirza başarılı bir iş adamı. Diğer karakterimiz Hayat ise ziraat mühendisliği okuyan üniversite öğrencisi. Hayat, bir gece Tunç'u bir mekanda görüyor ve ilk görüşte aşık oluyor. O günden sonra resmen Mirza'nın takipçisi oluyor. Hangi mekanlarda takıldığını bildiği için haftada iki ya da üç gün onu görme şansı oluyor. Bir gece mekanda arkadaşı sayesinde denk gelmesi ile birlikte Mirza ve Hayat birlikte oluyor ve Hayat'ın ailesinin onları yakalaması ile ailelerin isteği üzerine evleniyorlar. Mirza ve Hayat'ın hikayesi böylelikle başlıyor. Benim yorumuma gelecek olursak biraz spoiler içeriyor. Tunç'u dövsem mi yoksa sevsem mi bilemiyorum. Onu dövme isteğimi mavi gözlü olması bile kurtaramaz. Hayat'a yaptıkları, ona o evde hapis hayatından daha kötü bir hayat yaşatması okuyucuyu çıldırtıyor. Her ne kadar Tunç kendisine itiraf etmese de, Hayat'ı arkadaşlarından kıskanması aslında ona karşı bir şeyler hissettiğinin göstergesiydi. Okuduğum anda anladım bunu :D Hayat'tan nefret etmesine rağmen ki öyle değildi bence, ona her gün para bırakması düşünceli bir davranıştı. Hayat'ı delirtmesi, onunla konuşması için onu zorlaması gerçekten çok güzeldi. Kızsam da güldüm onun bu hallerine. Hayat'ının yapbozunu yapması ise ayrı bir sempati kazandırıyor kendisine. Sonuç olarak her şey tatlıya bağlanıyor ve Tunç bir kuzucuğa dönüşüyor :) Deryal Yiğit ve ailesini okumak gerçekten çok güzeldi. Karakterleri özlemişim. Şans veren pişman olmaz :)
GitmeSelvi Atıcı · Nemesis Kitap · 2016715 okunma