2021 16. kitabı
-Jack London’un okuduğum dördüncü kitabı ve her kitabında yazara karşı hayranlığım gittikçe daha çok artıyor. Diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. -Amerikalı bir çocuğun her gece rüyasında başka bir benliğinin başına gelenleri görür. Tarihöncesini gördüğü bu rüyalarda insanlığın her bakımından gelişimine şahit oluyoruz. Ağaç İnsanları, Ateş İnsanları ve Kocadiş’in halkıyla beraber insanlığın evrimini görüyoruz. -Ağaç İnsanları; ağaçlardan bir türlü kopamamış, gelenekçi bir türdür ve bu yüzdende gelişememiştirler. Ateş İnsanları da tam tersi bir şekilde en gelişmiş, evrimin son halidir. Ateş yakabildikleri gibi okta kullanabiliyorlar ve kendilerini böyle koruyorlar. Halk ise ne Ateş İnsanları kadar gelişebilmiş ne de Ağaç İnsanları kadar geri evrimdedirler. Halk; ağaçlardan inmiş ve mağaralardan yaşayan, tesadüf eseri birkaç alet kullanabilen bir türdür. -Konusu çok ilginç, sıra dışı bir roman bu yüzden belki okumak için tereddüt edebilirsiniz ama inanılmaz derecede sürükleyici bir romandı. Okurken asla sıkmıyor. Keşke daha uzun olsaydı da bu evrime biraz daha şahit olabilseydik bile dedim. Kitap aynı zamanda kadına şiddete de değiniyor.
Âdem'den ÖnceJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202526bin okunma