Puan vermedi·136 syf.··Beğendi
···Okunma: 08 Nisan 2021 20:01 #toplumsözleşmesi #kitapyorumu
Merhaba ben geldim. Umarım hepimiz cici ve iyiyizdir. Pek sanmıyorum iki yıldır karantina da olduğumuz için ama işte temenni benimki de. İyi olalım, derin bir nefes alalım ve ne yazdığımı okuyalımm.
Bugün baya böyle 'hükümet' gibi bir kitaptan bahsedeceğim. Hükümet burada cidden soyut değil somut. Herhalde çoğu kişi eline alıp şöyle bir 10 sayfa okuyup bırakmıştır. Okunması zor bir kitap cidden ama ben bunun üzerine bir yazı yazdım ve linki de profilime koydum. Yani okuması ve anlaması artık o kadar da zor değil. TOPLUM SÖZLEŞMESİNİ OKUMA KILAVUZU yazımın adı gerçekten ben bile böyle yazarken inanılmaz aydınlanmalar yaşadım ve kitabı o kadar güzel sindirdim ki. Kitabı okuyan, okumayan herkesi bekliyorum.
Kitabımız aslında bir 'Devlet nasıl kurulur ?' onu anlatıyor. Her ayrıntısından bahsediyor. İçerik kısmını yana kaydırıp görebilirsiniz. Gerçekten aslında her vatandaşın okuması gereken bir kitap toplumda bir bilinç oluşturmak amacıyla ama gerçekten de okuması zor bir kitap. İlginiz var ise devlet, hükümet, yurttaş, egemenlik, özgürlük, genel istem, özel istem.... bu kelimeler üzerinden dönüyor muhabbet. Daha çok siyasal bilimler fakültesine okumayı zorunlu tutabileceği bir kitap. Kesinlikle alın okuyunnnnn bayılacaksınız falan diyemiyorum o yüzden. Ama okuduğunuz noktada gerçekten yararlı olacak bir kitap. Kendinize cici bakın. Kitaplarla kalın.