Jean-Jacques Rousseau
Jean-Jacques Rousseau (1712-1778): Bilimler ve Sanatlar Üstüne Söylev'den Emile'e, İnsanlar Arasında Eşitsizliğin Kaynağı'ndan İtiraflar'a, insanlık tarihinde çığır açan Aydınlanma düşüncesinin en önemli Romantik düşünür-yazarıdır. Toplum Sözleşmesi'yse (1762) yayımlandığı günden bugüne toplumların birarada yaşayışlarına ilişkin en temel düşünce yapıtlarından biri olma özelliğini sürdürmektedir. Vedat Günyol (1911-2004); Kültür tarihimizin Tercüme Bürosu ruhunu, sonraki dönemlerde yayıncısı olduğu Yeni Ufuklar dergisi ve Çan Yayınları'yla sürdüren en önemli üyelerinden biridir. Rabelais'den Rousseau'ya T. More'dan M. Gandhi'ye uzanan "yalnız ve birlikte" çevirilerinin yanısıra, kendi denemeleri de yirmiyi aşkın kitapta toplanmıştır.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 51 dk.Sayfa Sayısı: 136Basım Tarihi: Şubat 2019İlk Yayın Tarihi: 1762Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Du contrat social; ou Principes du droit politique
ISBN: 9789754589481Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

136 syf.
9/10 puan verdi
İnsan özgür doğar, oysa her yerde zincire vurulmuştur!
Fransız Devrimi’nin fikir babalarından
Toplum Sözleşmesi
eserinde bir toplumsal düzenin kurulabilmesi için en iyi yöntemin toplumsal sözleşme yapmak olduğunu açıklamıştır.
Toplum Sözleşmesi
, siyaset ve devlet yönetimi alanında
Toplum Sözleşmesi
Toplum SözleşmesiJean-Jacques Rousseau · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201915bin okunma
136 syf.
9/10 puan verdi
Rousseau'yu oldum olası sevmişimdir. Kendisi bir filozof olmaktan çok adeta hikaye anlatıcısı gibidir. Herhangi bir filozofun eseri düşünüldüğünde ilk akla gelenlerden biri metnin aşırı yoğunluğu ve ağırlığıdır. Rousseau'da bu durum farklı. Kendisi çok samimi bir dille ifade ettiği düşüncelerini adeta bir keşif süreciymiş gibi anlatır. Okurunu
Toplum Sözleşmesi
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.