2021 64. kitabı
Uzun süre önce okuduğum bir kitaptır kendisi. Bundan dolayı unuttuğum kısımlar muhakkak mevcuttur. Öncelikle kitap salt bilimsel bir gerçek değil içine biraz efsane, esrar, kuşku gibi fantastik öğeler de katılmış. Kitaptaki bilgileri doğrulamak istediğiniz de çelişkiler bulabiliyorsunuz. Kitap halkın cahilce kandırılmasından ziyade insanları kandırmayı bilen bir adamın üzerinde duruyor. Ne vaat ediyor insanlar neden zaaf gösteriyor. Bu açıdan bakınca kendi zaaflarını da görebilirsin. Hasan sabbah kaynaklara göre gayet iyi eğitim almış bir âlim. Ortalamanın üzerinde bir zekası ve becerisi var insanları yönetmek açısından. Günümüzde yaşasa gayet devlet yönetebilecek bir adam olurdu. Çevresinde toplanan halk aslında dava inancı olan , Hasan sabbahın bilgisine güvenen insanlar. Halifelik Şiî lerin elinden hanifilere geçince bunu kabul etmeyip bu duruma karşı çıkan bir adam. Sonuç olarak kitap tarih romanı olarak çok iyi ama bilimsel temelde kendine yer bulamaz.
Fedailerin Kalesi AlamutVladimir Bartol · Koridor Yayıncılık · 201250,1bin okunma