Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 07 Nisan 2021 22:45 MARTIN EDEN Uzun zamandan beri böylesi beni içine çeken kitap okumamıştım, Martın eden ve Ruth morse Eden sıradan eğitim düzeyi oldukça düşük olup denize açılan sıradan biridir ta ki ruth ile tanışıncaya kadar ruth edebiyat fk. mezunu burjuva sınıfına mensup fiziği kimse ile kıyaslanamayacak kadar mükemmel biridir Eden ilk zamanlar bu güzellik karşısında etkilenip ilahi anlam yüklemiş olup daha sonrasında böyle olmadığını fark edecektir. Martın Eden Ruth'a kendini beğendirmek için halk kütüphanesinde saatlerce kitap okuyarak kendini geliştirme aşamasındadır, öyle ki her şeyden kendini kısıp günde sadece 5 saat uyuyor geri kalan zamanda Spencer dil bilgisi ile aşırı derecede ilgilenmektedir, Dergilere gazetelere sürekli olarak yazılar göndermektedir, fakat hep reddediliş ile sonlanmaktadır en sevdiği bisikleti takım elbisesi rehincinin elinde gidip gelmekte, maddi açıdan süregelen zamanda çok büyük sıkıntılar yaşayarak hatta bazı günler ağzına bir lokma koyacak yiyeceği olmadı bir zaman çamaşırhanede çalıştı ama orada da kitap okuyacak zamanı olamadı bir süre sonra oradan ayrıldı yazdığı yazılardan yavaş yavaş geri dönüş yapılmaya ve belli miktarda ücretler almaya başladı ve eşyalarını rehinciden geri almaya başladı ruth ile nişanlanma sürecine girmiş bulunmakta olup ama annesini ikna edemediler bir süre sonra ruth 'tan bir mektup geldi ve nişan olamayacağını bildirdi. Eden'e geri dönüş yapanlar zaman geçtikçe çoğalmaktadır hayatında hiç göremediği parayı artık çok kolay elde edebilmektedir artık adı sanı duyulmuş olup herkes tarafından sadece ismen tanınmaktadır. Hayatında hiç olmayan şeyler yaşanmakta olup her yerden yemek daveti alıyor bazen kendini sorguluyor ben açken yatıp kalkarken neden davet gelmediği için, para artık mutlu etmez gelen yemek davetleri iştahını kabartmaz. O özenip büyüsüne kapıldığı burjuva sınıfı aslında hiçte göründüğü gibi değildi en sonunda gemiden bilet kestirip son yolculuğuna hazırlık yapmaktadır.. 10.04.2021