2021 46. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 13:33
Ahmet Mithat Efendi kitabın başında yazdığı açıklamada bu romanı Fransızca yazılmış bir hikâyeyi genişletme ve düzeltme yoluyla yazdığını belirtmiştir. Roman ilk başta parça parça gazetede yayımlandığı için yer yer geçmişe yönelik hatırlatmalar yapılıyor kitapta. Önceki yazılan kısmı okurun unutmuş olabileceği kaygısı öne çıkıyor burada. İtalya’nın dağlık bir bölgesinde geçen olaylar anlatılıyor romanda. İtalya’nın seçilmiş olması mevcut dönemde çokça görülen Batı hayranlığına da adeta bir eleştiri ve gönderme olarak değerlendirilebilir. Eser genel olarak gizemli ögeler de barındıran bir aşk hikayesi şeklinde gelişiyor. Karakterler arasındaki karmaşık aşk ilişkileri, gerilim ögeleri, büyü, tılsım gibi kavramlar karşımıza çıkıyor. Esas itibarıyla aşk ve hurafeler üzerinde durulsa da kitabın esas yazılış amacının Batı hayranlığına bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Batı’da sadece iyi ve güzel şeylerin olmadığını göstermek istiyor yazarımız. Akıcı ve kolay okunabilecek kısa bir romandı. Okumak isteyen herkese keyifli okumalar dilerim.
Şeytankaya TılsımıAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20252,863 okunma