2021 64. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 01:24
**İlk paragraf spoiler içerir, sonrakiler ise kendi görüşlerimdir. Kalabalığın içindeki yalnızlığı konu edinmiş yazarımız.. Ana karakterimiz olan “C.” (yazar böyle hitap ediyor) zamanını aylak aylak gezerek geçiren bir adam. Kendisinin herhangi bir işi yok ve babadan kalma evlerinin kirasıyla geçinip gidiyor. C. kendisi için bir çıkar yol aramaktadır, artık bu aylaklıktan kurulacağı bir yol.. Kendisine çıkış yolu olarak sevgiyi düşünür. Kahramanımız annesini küçük yaşta kaybettiği için bütün kadınlarda annesini arayıp en mükemmelini bulma çabası içinde olan birisidir. Bu yüzden de kadınlarla ilişkisini de bir türlü sürdüremez. Sevdiğini düşünür fakat kıskançlık duygusu, güvensizlik gibi nedenlerden dolayı uzaklaştırır kendinden veya kendisi ayrılır. Mavi yağmurluklu B.’yi gördüğünde ise hedefe onu koyar fakat bir türlü ona ulaşamaz. Aslında yazar, insanların birbirleriyle olan ilişkilerinde gereksiz ön yargıların onları yalnızlaştıracağını da anlatmış bir bakıma. İnsan geçmişte yaşadığı kötü şeylerden kaçmak ve iyiye yönelmek için kendisine bazen olmadık hedefler koyar.. Ulaşamayacağı veya ulaşsa dahi onu tatmin etmeyeceği hedefler. Günlük hayatta herkesin karşılaşabileceği, ayrıca karşılaşmak istemeyeceği şeyler var kitapta. Belki de en çok etkileyen bu insanı. Kitap olarak beğenmemek mümkün değil eseri, fakat içeriğinde kendinizi görmemeniz mümkün değil. O yüzden de karmakarışık duygular içinde bulacaksınız eminim kendinizi. İyi okumalar..
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201971,1bin okunma