Puan vermedi·310 syf.····Okunma: 13 Nisan 2021 00:36 Mutlu Günlerimiz, benim için okuması uzun süren bir kitaptı. Gerek sınavımın yaklaşmış olması gerekse kitaptaki karakterlerde çok kendimi bulamamamdan kaynaklı ne yazık ki günlerce elimde gezdi benimle birlikte.
Öncelikle kitabımızın konusundan kısaca bahsedeyim sizlere. Baş kahramanlarımız, üç kez intihar etmeyi denemiş ancak bir şekilde yaşamayı sürdüren, hayatından hiç keyif almayan Mun Yu-Jong ve işlediği cinayetten dolayı idama mahkum edilmiş Yun-Su.
Mun Yu-Jong'un halası, onun son intihar girişiminden sonra, idam mahkumlarını ziyaret etmenin ona iyi gelebileceğini düşünerek onu Yun-Su'yu ziyaret etmesi için her perşembe hapishaneye getiriyor. Böylece bu ikilinin arasında her perşembe, 3 saatlik sohbetler eşliğinde bir arkadaşlığın temelleri atılmış oluyor.
Kitap hakkında ne düşünsem bilemedim aslında, karakterler beni çok kez ikilemde bıraktı. Özellikle Yun-Su beni fazlasıyla zorladı. Zor bir çocukluk geçirmiş ve sonrasında da başına birçok kötü şey gelmiş ama bunlar onu affedebilmemiz için yeterli mi? Bana kalırsa hayır. Yine de bu cezayı hak ediyor mu, sanırım ona da hayır. Yani Yun-Su'ya hem çok kızıyorum hem de onun için çok üzülüyorum. Öte yandan Yu-Jong ise kitabın başında bana zorlama ve soğuk bir tip gibi geliyordu. Bu sebeplerden dolayı kitaba pek adapte olamamıştım. Ancak ilerleyen sayfalarda bu ikilinin karakter gelişimlerini izlemek keyifli bir hal aldı ve ikisinin de son kişiliklerini sevdim.
Kitabın aralarında Yun-Su'nun geçmişinden bahseden Mavi Günlük kısımları favorilerimdi. Kitabın sonunu tahmin edilebilir buldum ama bunu bir sorun olarak görmüyorum. Hatta böylesi daha iyi olmuş bile diyebilirim.
Bunlar dışında kitabın yalnızca dramdan ibaret olmaması, beraberinde birçok mesaj da barındırması takdirimi kazanan yönlerinden biri oldu. Günümüzde ne yazık ki sıkça karşılaştığımız çocuk tacizleri ve tecavüzlerden, duyarsız ailelerden, suçlanan küçücük çocuklardan bahsedilmiş, adalet sistemi eleştirilmişti. Ülkemizde de mücadele etmeye çalıştığımız bu sorunların aslında tüm dünyanın kanayan yarası olduğunu daha iyi anlamamı sağladı bu kitap.
Kısaca toparlayacak olursam hüzünlü, karanlık ve gerçekten etkileyici bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Sarsıcı bir kitap okumak istiyorsanız Mutlu Günlerimiz sizin için güzel bir seçenek.
-SPOİLER-
Özellikle kitabın son sayfalarında Yun-Su'nun Peder'e seslenişi, yaşama tutunmak için sonunda bir sebebi olmuşken ölmekten korkarak haykırması, Yun-Su'ya ne kadar kızsam da onun için göz yaşı dökmeme sebep oldu. Yu-Jong'un dehşeti ve çaresizliği de gerçekten vurucu sahnelerdi.