2021 17. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2021 14:20
Saramago kesinlikle hayata bambaşka bir yerden bakan biri. Her kitabını okuduğumda hissettiğim şey bu oluyor. Çok ilginç bir düşünme tarzı var ve bunu okuyucuya başarılı bir şekilde geçiriyor. İlk bakışta bilim kurgu gibi görünen ama fikir olarak içinde distopya da barındırdığını düşündüğüm bu eserin orijinal adı çoğaltılmış adam diye geçiyor. Kitabı okuyunca bu adın çok daha uygun olduğunu göreceksiniz. Okuduğum en tuhaf kitaplardan biri olabilir. Olaylar düğümlenip kalıyor. Tam bir şey çözülecek diye beklerken bir düğüm daha ekleniyor. Çaresizliği, çıkmaz sokak hissini ya da boğazımı sıkan bir el hissini iliklerime kadar yaşadım. Bu kitabı okumak ilginç bir deneyim oldu benim için. Kitabın Enemy adında uyarlama bir filmi varmış. Onu da izleyip tekrar incelemeye ekleyeceğim. İyi okumalar. Edit: Filmini izledim fakat hiç beklentilerimi karşılamadı. Kitabı okuduğumda aldığım hazzı maalesef alamadım. Pek bir esprisi olmayan dümdüz filmdi. Küçük farklılıklar vardı kitaba göre. Bir kitabı okuduğumda bana verdiği hisleri filmde alamıyorsam o film bence olmamış demektir. İzlenmese de olur. Merak ettiğim için izlemek istedim. İyi seyirler.
Kopyalanmış AdamJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20143,720 okunma