Bir süredir kendimi kaptırdığım Grishaverse serisinin son kitabı olan Çöküş ve Yükseliş'in yorumuyla geldim bugün. Ama serinin son kitabı olduğundan spoiler vermemek adına daha çok serinin kendisini yorumlamak istiyorum.
Açıkçası bu seriyle ilgili çok fazla olumsuz yorum duymama rağmen genel olarak çok sevdiğimi fark ettim. Mükemmel yazılmış olmasa da evrene bayıldım. Zaten böyle sınıf ayrımlı ve özel güçlü kurguları çok severim, tam olarak bu vardı Grishaverse'de de.
Baş karakter beni çok yordu yalan yok. Kitabı okumaktan soğuttu yer yer. Ama nefret de etmedim. Son ana kadar hep akıllansın diye bekledim sadece, bazıları akıllanmıyor, karakteri değil yazarı suçluyorum.
Bu serinin en sevdiğim kısmı, son kitabın son sayfasında ne kadar çok karaktere bağlandığımı görmem oldu. Darkling, Nikolai, Genya, David, Zoya, Tamar ve Tolya ve Misha bebeğim. Malyen'e karşı bile boş değilim.
Fantastik severlerin mutlaka okuması gereken bir seri diye düşünüyorum.
Aynı evrende geçen Kargalar Meclisi'ni okumak için sabırsızlanıyorum. Çok daha büyük beklentilerim var ona karşı. Çöküş ve YükselişLeigh Bardugo