Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor
2021 61. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2021 08:02
Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor üç menkıbeden(dini hikaye) oluşuyor. Birincisi, kitaba ismini veren "Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor". Bu menkıbede, çocuklarını korumak adına Tanrı'ya merhametini hatırlatan, Yakup Peygamber'in karısı Rahel'in hikâyesi üzerine kurulu. İkincisi, Nuh Tufanı' nın ardından Nuh Peygamber'in yeryüzüne gönderdiği; ancak dünyaya dalıp dönmeyi unutan üçüncü güvercinin anlatıldığı "Üçüncü Güvercinin Hikâyesi". Üçüncü menkıbe "Ölümsüz Kardeşin Gözleri" ise kitaptaki en uzun olanı. Bunda ise Kral için savaşırken farkında olmadan ağabeyini öldürdükten sonra kendi içine kapanan, adaleti, doğruyu arayan ve bu dünyadan tamamen günahsız bir şekilde gitmek isteyen Virata'nın hikâyesi anlatılıyor. Kitap sayfa sayısı bakımından az olduğu için birkaç saatlik okuma ile rahatlıkla bitirilebilir ancak kitap bittikten sonra her bir hikayenin etkisinden çıkmak (benim için özellikle Ölümsüz Kardeşin Gözleri) o kadar kısa sürede olmuyor, insanı düşüncelere sevk ediyor. Herkese iyi okumalar dilerim.
Rahel Tanrı’yla HesaplaşıyorStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,8bin okunma