#okudumbitti
#MarkusZusak
#HiçKimseSıradanDeğildir
#460sayfa
#NisanAyı8ciKitap
Evet evet hiç kimse sıradan değildir.. Ama bazıları vardır ki seçilmişlerdir? Sizde o seçilmişlerden biri olsaydınız ve kötülükleri yok etme görevi verilseydi size, ama bunu yaparken öldürmenizde gerekseydi ne yapardınız?
Cevap vermesi ne zor bir soru değil mi?
Markus Zusak Kitap hırsızı kitabıyla tanıdığım bir kalem. Ve o kitabı için kesinlikle okunmalı demiştim ve diyorum da.
Bu kitabı için de okunabilir güzel bir eser diyeceğim. Aslında verdiği mesaj çok güzel. Diyor ki yazar bize " mucize beklemeyin hayattan, çünkü mucize sizsiniz" Hiç kimse sıradan değildir derken bunu söylüyor aslında..
Kağıt oyunu oynar mısınız?? Ben oynamam çokta bilmem. Ama bir gün posta kutumda mesaj dolu bir joker bulmayı umabilirim heralde bu kitabı okuduktan sonra..
Küçük dokunuşlarla bile büyük mucizeler nasıl yaratılırın hikayesi bu.. Kurgusu ve sonunu bağlama noktasındaki yeteneği bence alkışı hak ediyor. Okuyun mutlaka.
"Marv'la ilgili sorun, en iyi zamanlarında bile sorunlu olmasıydı" ahh ahh meğer ne büyük yük varmış omuzlarında...
"Hilekarlık ve yalanla insanın neler başarabileceğini görmek şaşırtıcıydı. Raskolnikov'un bir defasında dediği gibi: ' sağduyu etkisiz kaldığında şeytan yardıma koşar'..... Bir kitabı okurken okuduğunuz bir bsşka karakterle denk gelip selamlaşmak..
" Bahaneler uydurabilirsiniz ama onlara inanamazsınız" "... Eee şeyyy ben genelde karşımdaki inansın diye uyduruyor olabilirim. Tabii bir bahane uydurmuşsam