2021 29. kitabı
GÖRÜNMEYEN #kitapyorumu #Paulauster #görünmeyen Paul Auster okumalarımız son hız devam ediyor. Okudukça yazarı daha iyi anlayabiliyorum , işker daha kolaylaşıyor benim için. Bu kitabı başka bir yazarın kitabı diye okusaydım muhtemelen neden yarım bir kitap yazmış derdim. Ucu açık bir sürü konu, olay, sonu asla net olmayan bir kitap tam Auster'lik bir olay sanırım ve artık rahatsız etmiyor. Yazar okuyucunun elini taşın altına koymasını istiyor gibi biraz tamamıyla bitmiş bir kitaptansa bazı yerlerini okuyucunun hayal gücüne bırakması asla ve asla net olmamasının başka bir açıklaması olamaz çünkü Görünmeyen kitabı 4 bölümden oluşuyor. Üniversite öğrencisi Adam'ın bir davette tanıştığı ilginç bir çiftle birlikte hayatı değişiyor resmen.. Adamın gözünden yaşam hikayesini okuyoruz. Bolca felsefik, düşündürücü pragrafların yanı sıra ensest ilişkilere değinmiş yazar. Okurken müthiş rahatsız etti beni. Okurken bile rahatsız olduğumuz bir konuyu kitapta basacak kadar cesaretli olması hoş tabi Kitaptaki çoğu olay gibi ensest ilişkinin gerçek mi Adam'ın hayal ürünü mü olduğunu okuyucuya bırakmış yazar. Kitabı sevdim mi sevmedim bilemedim. Bir solukta okuyacağım kadar akıcıydı aynı zamanda okurken rahatsız oldum valla bende anlamadım. Auster okumalarında hep böyle oluyor..
GörünmeyenPaul Auster · Can Yayınları · 20201,135 okunma