2021 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2021 11:53
"Boşuna ölümü dileme, ölemezsin sen. Çünkü ölmek için fazla ölüsün." Her şey bu sözle başladı, her şey... ~ Geçmişindeki acıların küllerinden doğmuş, zeki bir dolandırıcı... Arı kovanına giren kelebek... Yaşamadığı için ölmeyi bile beceremeyen, hayata küskün bir kız... Sudan korkan balık... Tanrı'nın birbirlerine çare bulmaları için bir araya getirdiği iki kişi. Peki ya, bir gün ömrü olan kelebek yarına aşık olursa ne olacak? ~ Merhabalarr efendimm. Sizlere hem önerebileceğim hem de öneremeyeceğim kısacası arafta kaldığım bir kitapla geldim. Öncelikle kitap gerçekten depresyona sokuyor. O kadar siyah ki yaşanılanlar.. Her sayfasında buruk bir şekilde, belki ağlayarak, acaba ne olacak diye diye heyecanlı bir şekilde hatta nefesinizi bile veremeyecek kadar merakla bir solukta okuyabilirsiniz. Şahsen ben o şekildeydim. Bir yandan okumayı sevdirebilir, bir yandan da depresyona sokabilir, renklerinizi elinizden alıp sizi siyahlaştırabilir. Kitabın sonu asla istediğim gibi değildi ama zaten kitabın devamı var ve umarım orda Özgür yaşıyordur. Ölürse çok üzülürüm ve ölmediğine cânı gönülden inanmak istiyorum. Kibrit Çöpü Mezarlığı'nı okuyan varsa lütfen yorumdan veya dm'den Özgür'e dair azıcık spoi versin.. Kitabı önermeme sebebim ise özellikle ergenlik çağındaki kardeşlerimizin okuması kitaptaki anlatılanlara özenmelerine sebep olabilir. Mafyalı, bol olaylı, ölümlerin olduğu,birazcık +18 sahnelerin bulunduğu, aşklı, acılı yaşantıların karışımı bir kitap. #alıntı ...Yalanlarıma sürekli inanırdı. Ne dersem diyeyim, inanması gereken, aptal bir balıktı. Gitsem bile, geri geldiğimde bana olan öfkesini otuz saniyede unutması gereken, turuncu bir balık. Her otuz saniyede bir bana tekrar tekrar âşık olması gereken, küçük balık. Ama atladığı bir şey vardı. O balıksa bile ben okyanustum. Ve okyanusların dalgaları ne kadar uzağa gitse de, mutlaka geri dönerdi. "Eğer bu ölümse, ölümden korkmamalı. Onun güzel yüzünde, ölüm bile güzeldi." "Okyanus cayır cayır yanıyor, hissediyor musun balık?"
Ölüme Fısıldayan AdamBüşra Yılmaz · Epsilon Yayınları · 202014,7bin okunma