Ben, Kirke okumak yada okuyamamak
2021 4. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2021 17:25
Kendi halinde bir kitap okuru olarak deneye yanıla kendi okuma tarzımı keşfettim sayılır.Bu arayışlar içinde elbette popüler kültürün öğelerine kanıp okuma tarzımın dışında kitaplar satın almışım.Bu kitaplardan en ikonik olanı maalesef Ben,Kirke. Helios'un kızı,Aiaies Cadısı Kirke'nin bir kadın tanrı olarak varoluş mücadelesi tüm kitabın ana konusu.Daha doğumundan itibaren tiz sesi ve aykırı göz rengi nedeniyle tüm ailesi tarafından dışlanan, sevdiklerinin ihaneti ile öfke ateşi harlanan, isyankâr,arzulu bir cadının hikayesini okuyoruz kitapta. Olymposlu tanrıları ve mitolojik kahramanlar yazarın usta kaleminden günümüze ışınlanmış gibiler ama hangi okurlar için. Fantastik okumalar yapmayı sevmeyen ben,3 Olymposlu tanrıyı sayamayacak ben bu kitapta çok ama çok sıkıldım. Her okurun sevdiği bir kitap türü olduğu gibi her kitabın da bir okuru var.Fantastik dünyalar tam size göreyse, Zaman Çarkı serisini bayılarak okudunuzsa, Zeus'lu hikayeler elinizden düşmüyorsa Ben, Kirke'yi de çok seversiniz. Kitabın hakkını yemeyelim; bitiş bölümünde 6 sayfalık karakter dizini ve kapaktaki Kirke'nin sürgün edildiği ada haritası oldukça başarılıydı.Eğer karakterlerde takılmasaydım ( ki bu benim problemim) oldukça keyifli bir okuma olabilirdi.
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma