Amok Koşucusu
2021 11. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2021 09:27
Amok koşucusu ismen dikatimi çekip aldığım eserleden birisi. Kitap bir güverte de başlıyor. Bir doktor yaşadıklarını anlatırken kitabın müptelası haline geliyorsunuz.Sürükleyicilik unusuruyla bir an önce bitirmeyi istettiriyor.Bazen insanlar yaptıklarından ya da yapmadıklarindan pişmanlık duyabiliyor.Peki bu pişmanlık kisiyi ne denli degiştirebilir ki?Pişmanlığın verdiği acıyla birine yardım etmek için kendi hayatından kişi umarsızca vazgeçebilir belkide.Tüm duygular bir bütün olarak kişide yerini alır aslında.Nefret,yardım,pişmanlık,sevgi. Bunlar gibi pek çok duyguyu bir arada hissedebiliriz.Kitap sayesinde Amokun içinde bulunduğu durumu da gördüm.onun herkesi hiçe sayıp koşmasına, saygınlığının alay konusu olmasını görmezden gelerek hedefi icin savaştığına şahit oldum.Amok çok farklı duygular hissetmeme sebep oldu. Kısacası Vicdan ile akıl arasında yaşananlar zweig'in insan psikolojisi ve gözlem yetenegini bizlere sunar.ölüm başta olmak üzere insanı ilgilendiren her kavramın ustalikla işlendiği eserdir Amok koşucusu."Ruhu çoktan ölmüştü,geriye öldürecek yalnızca bedeni kalmıştı"..
Amok KoşucusuStefan Zweig · Puslu Yayıncılık · 2020134,8bin okunma