2021 12. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2021 21:24
Merhabalaaar :) Benim moderatörlüğümde canımmm grubum @ebrarsbookworms ile Hafize Zehra ’nın kaleme aldığı, Ritim Sanat Yayinları’ndan çıkan Siyah Kar kitabını okuduk bu kez. Kitaba başlamadan önce yazarımız, kitabı yazdığında yaşının çok küçük olduğunu ve kitabı yetersiz bulacağımla ilgili şeyler söylemişti. Bende kitaba aklımda bu söylemlerle ve hiç beklentim olmadan başladım açıkçası. Fakat yazarın anlatımı o kadar iyiydi ki, onları benimle dalga geçmek için falan söylediğini düşünmeye başladım. :D Tamam, elbette kurguda zayıflıklar vardı. Çok benlik bir kurguya da sahip değildi aslında bakarsanız ama kalemi cidden çok iyiydi - ki üstelik bu kitabı yazdığında neredeyse çocukmuş. Eğer şimdi bir kitap yazarsa harikalar yaratacağına eminim. Buradan kendisine seslenmek istiyorum: “yazmayı sakın ama sakın bırakma!” Neyse, biz kitabımıza dönelim. Yukarıda da belirttiğim gibi, yazarın kalemi çok iyiydi ve akıcıydı. Kitap beş yüz sayfa olmasına rağmen bir çırpıda bitti. Kitapta, Eylül ile ilgili kısımları Eylül’ün, Levent ile ilgili kısımı ise yazarın ağzından okuyoruz. Ben, yazarın ağzından olan kısımları daha çok sevdim sanırım. İki şekilde de duyguların çok iyi yansıtıldığını söyleyebilirim ama. Levent, her ne kadar başlarda zorba bir karakter olsa da Eylül’den daha çok sevdim onu. Eylül çok melankolikti. Kendini sevmeyen, yaşadığı her sorunu kendine müstahakmış gibi gören bir kadındı. Bunun için haklı sebepleri vardı elbette ama yine de daha güçlü bir Eylül okumak isterdim ben. Onun dışında her şey güzeldi. Betül ve Ömer karakterleri de kitaba renk katmıştı. Hadi biraz da kitabın konusundan söz edelim: Başarılı bir mimar olan Eylül, ülkenin en iyi şirketlerinden birinde işe başlar. Fakat çok geçmeden, yıllar önce yaptığı bir trafik kazasında ölümüne sebep olduğu kadının sevgilisinin, yeni patronu olduğunu öğrenir. Levent, aradan geçen yıllara rağmen sevdiği kadını unutamamıştır ve onun katilini karşısında gördüğünde içinde büyüyen nefretin gücüyle sevdiği kadının intikamını almak ister. Fakat, Eylül’ü tanımaya başladığında işler değişir. Aşık olduğu kadının intikamını almak için canını yaktığı kadına aşık olur. Peki, her şeye rağmen beraber olmaları mümkün müdür? Bunun cevabını öğrenmek isterseniz, bu güzel kitaba bir şans verin derim. ;)
Siyah KarHafize Zehra · Ritim Sanat Yayınları · 202125 okunma