2021 23. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2021 19:30
Dumas’nın hacimce oldukça büyük olan Monte Cristo Kontu ve Üç Silahşör gibi kitapları aslında listemde daha öncelikli olsa da yazara uzun olmayan bir eseriyle başlamanın daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu sayede Binbir Hayalet ile yazara başlangıç yaptım ve fena da bir karar olmadı gibi. A. Dumas avlanmak için gittiği köyde bir adam belediye başkanın kapısını çalıp karısını kafasını keserek öldürdüğünü sonra da bu kesik başın kendisi ile konuştuğunu itiraf ediyor. Olay sonrası başkanın evinde bir araya gelen birkaç kişi ise başlarından geçen ilginç hayalet hikayelerini birbirlerini anlatıyorlar. Kitabın ilk bölümü bir hayli sıkıcı aslında kitabı şubat ayında okuyacaktım ama ilk bölüm beni o kadar fazla sıktı ki devam bile edemedim. Sonra anlık gelen bir istekle devam ettim ve devamının hiç de öyle olmadığını gördüm. Anlatılan hayalet hikayeleri fazlasıyla ürpertici ve gerilim dolu. Hatta bazılarının biraz korkutucu olduğunu bile söyleyebilirim. Bu hikayelerde gerçeklik payının olduğunu bilerek okumak da ayrı gizemli hissettirdi. Sadece kitabın sonunda anlatıcı olan karakterlerin biraz daha sohbet etmesini isterdim ama o da büyük bir sıkıntı değildi. Yazarın keyifli ve yormayan bir anlatımı var acaba beni zorlar mı diye tereddüt etmiştim ama hiç de öyle değil gayet akıcı okunabiliyor. Hikayeler de birbirinden şaşırtıcı olduğu için kitap baya sürükleyici ilerliyor. Sadece benim sınav dönemime denk geldiği için biraz elimde süründü. 5 üzerinden 3,5 verdiğim kitaplar genellikle ortalama bulduğum kitaplar oluyor, Binbir Hayalet wow bayıldım diyemesem de okuması keyifli bir kitaptı. Kitaplığımda yazarın bir diğer kitabı olan Üç Silahşör duruyor onu da önümüzdeki aylarda okumak için sabırsızlanıyorum.
Binbir HayaletAlexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019894 okunma