···Okunma: 22 Nisan 2021 16:12 Üstadın klasiklerinden muhteşem bir kitap... Kitabında bahsettiği "Diriliş Toplumu" hayata geçirilecek olsa sadece bir insan bir grup değil tüm toplum hatta tüm dünya yeryüzünde cenneti yaşıyor olurdu. Bu sebepten ütopik geldi ama neden olmasın dedim. Hatta Dirilis Toplumunun kurulması için gerekli olan Dirilis erlerinden olmak istedim içten içten. Mümkün olsa ahh ne kadar güzel olurdu.İslamın yoğun olarak yaşandığı, tek düsturun Allah'ın rızası olduğu, merkezde her daim insanın, ailenin bulunduğu, herkesin eşit ve adil olarak yaşadığı, sosya- kültürel, fiziksel ve ekonomik olarak farklı ve daha ihtiyaç sahibi olanlara öncelik tanındığı, üstünlük ölçütünün ancak erdem ve güzel ahlak kabul edildiği, işsizliğin olmadığı, kadının "yedek erkek" olarak değil de fıtratına uygun olarak yerini aldığı vs. hayalinin bile insani mutlu ettiği bir Diriliş Toplumu düşünün.İmkansiz gibi görünüyor ama eğer biz dirilirsek, geçmişimizi iyi anlarsak, kelamımız ile eylemimiz bir olursa yeniden mümkün !