2020 19. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2020 23:59
"Olasılıksız" İlk 2018 de kitabı okumaya başlamıştım ama o zaman sevmemiştim devam etmemiştim Şimdide bölümden bir dersimiz için ödev verdi hocamız Zorunluluktan okudum aslında Neyse kitabın biraz içeriğinden bahsedeyim. Olasılıksız, türünün en iyi örneklerinden biridir. Belki de en iyisi olabilir. Pek sevdiğim bir tarz değil ama severek okudum. Detaya fazla girmeden akıcı bir şekilde okuyacağınız bir kitap. En sevdiğim ve takdir ettiğim yönü, bilimler arası etkileşimi çok güzel kurmuş.. Fizik, kimya, felsefe, biyoloji, matematik, istatistik, biyoistatistik... Hepsini iç içe geçirip gayet güzel bir şekilde okuyucuya aktarmıştır. Matematik, istatistik, kimya alanıyla ilgisi olmayan birileri için sıkıcı gelebilir. Genel olarak Kumar bağımlısı olan Caine adında da ki karakterin hikâyesini anlatıyor. Yazının bundan sonrası Spoiler içerir Bir gün Kumarhanede olasılıkların kendi lehine olduğunu düşünerek büyük bir risk almıştır ve kaybetmesi imkansız bir oyunu kaybedip Rus mafyasına borçlanmıştır. Ve devamında Rus mafyası Caine'nin peşine düşer borçlarını almak için. Caine'nin parası olmadığı için ödeyemez ve eski hocasının deneyinde yer almayı kabul eder. En sonunda deneyden kazandığı parada yetmeyince tekrardan kumar oynar. Laplacenin Şeytanı olduğunu anladığı için "Geleceği bildiği ve istediği gibi yön vereceğini bilir" Son oynadığı kumarda borcundan daha fazla para kazanır... Genel olarak roman bunu anlatıyor ama sadece bu olayları anlatmıyor tabi "CIA, KGB, UGA vb bütün kurumların ajanlarınında içine alan bir kitap"
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,4bin okunma